Hei
Jeg bruker ofte kulturmelk i deigen, eller en yoghurt, en boks rømme, kesam eller noe. Hvis det skal brukes 1 liter væske, så slenger jeg oppi min ingrediens og fyller opp med vann.
Som tilsetning i deigvæsken kan også mosede poteter brukes. Hvis du lager kompe/klubb/komle, så kan kokevannet brukes som deigvæske..
Jeg baker glutenfritt men det går å bruke dette i vanlige brød også:
bokvete, hel, flak eller mel
hirse, flaket
quinoa, flaket
amaranth, mel
maismel
rismel
soyamel
kikertemel
Det er også veldig godt å lage brøddeig med grøtbase, bokhvete eller hirsegrøt f.eks.
Smakvariasjoner kan du få med å bruke brunt sukker / lønnesirup som søtning i brødet.
Jeg bruker også mye nøtter i brødene, da blir de litt mer næringsrike (glutenfritt mel er veldig næringsfattig) men pga nøtteallergi i barnehagen kan ikke vesla ha disse med der.