Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva har dere i brøddeigen?

#1

Daisy sa for siden:

Mannen ønsker variasjon.. (snakk om utakknemlighet for hjemmebakt brød, men greit, jeg tar kritikken konstruktivt..) :rolleyes:

Jeg havregryn, kruskakli, solsikkekjerner og avogtil linfrø som ekstra ting jeg har i deigen på brødet mitt.

Noen som har andre forslag?


#2

Obelix sa for siden:

Havregrøtrester og youghurt er veldig godt.
Brødet blir veldig saftig av det.

Sier jeg som nesten ikke husker sist jeg bakte brød.


#3

Slikkepott sa for siden:

Hei
Jeg bruker ofte kulturmelk i deigen, eller en yoghurt, en boks rømme, kesam eller noe. Hvis det skal brukes 1 liter væske, så slenger jeg oppi min ingrediens og fyller opp med vann.

Som tilsetning i deigvæsken kan også mosede poteter brukes. Hvis du lager kompe/klubb/komle, så kan kokevannet brukes som deigvæske..

:)


#4

Tallulah sa for siden:

Jeg bruker ofte knuste linfrø, solsikkefrø, gresskarkjerner, valnøtter, havregryn, sesamfrø og av og til tørket frukt og eplebiter.


#5

Daisy sa for siden:

Så spennende! Alt dette må prøves!


#6

Mani sa for siden:

Jeg liker å bruke byggmel.


#7

pulverheksa sa for siden:

Jeg baker glutenfritt men det går å bruke dette i vanlige brød også:

  • bokvete, hel, flak eller mel
  • hirse, flaket
  • quinoa, flaket
  • amaranth, mel
  • maismel
  • rismel
  • soyamel
  • kikertemel

Det er også veldig godt å lage brøddeig med grøtbase, bokhvete eller hirsegrøt f.eks.
Smakvariasjoner kan du få med å bruke brunt sukker / lønnesirup som søtning i brødet.
Jeg bruker også mye nøtter i brødene, da blir de litt mer næringsrike (glutenfritt mel er veldig næringsfattig) men pga nøtteallergi i barnehagen kan ikke vesla ha disse med der.


#8

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg liker gresskarmos i brødet. brødet blir saftig og godt, og får en nydelig gyllen farge.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.