Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskriftstråd: Alt i én form

#1

Søster sa for siden:

Retter som kan gjøres klar dagen i forveien, og som bare er å smokke inn i ovnen når man kommer hjem. :vilha:


#2

Mex sa for siden:

Mousaka variant:

Kutt opp poteter i smale skiver, legg i bunnen av formen. Hell over fløte til potetene er dekket. Krydre med salt/pepper evt hvitløk
Kutt opp løk/gulrøtter og legg over potetlaget
Stek kjøttdeig og lag til en god tomatsaus (dolmio er lettvint...) som du blander i kjøttdeigen.
Hell kjøttdeig med tomatsaus over løk/gulrotlaget
Dryss til slutt over revet ost

Stekes ovnen ca 30-45 min på 200 grader

Pølsegrateng:
Kok opp makaroni (ca 2-3dl)
Kutt opp røkt kjøttpølse i terninger (bruker ca 3 pølser)
Kutt opp brokkoli i små bunter
Lag en tykk hvit saus:
Smelt ca 50 -75g smør i en kjele, spe på med et par ss hvetemel, rør godt, spe på med melk mens du rører. Se an mengden melk etterhvert som sausen tykner. Krydre med salt og pepper. La sausen koke i ca 10 min til melsmaken er borte
Bland makaroni, plølser, brokkoli og saus i en ildfast form. Strø over knus kavring/griljermel eller evt ost.

Fiskegrateng:
Samme som over bare bytt ut pølse med fisk og brokkolo med revet gulrøtter.

Stekes i ovnen på 200 grader i ca 30 min


#3

Søster sa for siden:

Denne lager jeg ikke kvelden før pga grønnsakene, men den er kjapp og grei å få i ovnen på noen få minutter allikevel:

Kyllinglår og bakte rotgrønnsaker
Legg dette i en stor ildfast form:
Kyllinglår (som du husket å ta opp av frysen kvelden før)
Rotgrønnsaker i store biter: poteter, gulrøtter, søtpoteter, jordskokk, kålrot
Strø over hakket hvitløk
og noen klatter meierismør evt. en dæsj sesamolje
Krydre med det familien liker, vi har brukt curry, cumin og svart pepper på dette.

Sett i ovnen på 180 grader i så lang tid som trengs (jeg glemmer å ta tida) 40 min?


#4

Søster sa for siden:

Kamuflert torsk

Smør en ildsfast form, legg i:
Poteter i skiver
en boks hakkede tomater (kan sløyfes, eller erstattes med en halv boks creme fraische eller en fløteskvett)
En blokk frossen torsk som er skikkelig mye krydret med det man liker, sist brukte jeg dill og chilipepper, en litt rar kombinasjon? Men det ble godt
Oppå fisken og rundt der det passer: to paprikaer i strimler, de kan godt være sylta
På toppen av det hele danderes en liten pakke bacon i tynne skiver.

Stekes i 20-30 min på 180 grader (ikke ta steketider fra meg for god fisk) og ha på grillen litt på slutten så baconet blir herlig. God med en helgrønn salat av lollo/eikeblad, sukkererter, avocado og limabønner.


#5

Albertine sa for siden:

En variant av pølseform er å koke pasta og ha i en ildfast form, helle over oste- og urtesaus (ja, jeg bruker pose) og toppe med bacon. Dagen etter strør du ost over og steker til osten er gyllen. Deilig.


#6

Camomilla sa for siden:

Abbonerer på denne jeg.


#7

Røverdatter sa for siden:

Skinkeform med makaroni og spinatsaus:

Dette legges i formen:

1 boks bogskinke skåret i terninger
3 gulrøtter skåret i terninger
1 brokkoli i små buketter
1 bunt vårløk skåret i ringer
1 fedd hvitløk
1 passe mengde kokt fullkornsmakaroni

Lag en tykk hvit saus av smør, mel og melk og rør inn 5-6 terninger med frossen spinat (eventuelt 2 ss. tomatpurè).

Hell sausen over resten av ingrediensene og hell litt matfløte rundt kantene om ønskelig. Legg på litt revet ost på toppen og stek i ca. 30 min på 200 C.


#8

Tjorven sa for siden:

Jeg har aldri laget dette dagen i forveien, men det er gjort på 10 minutter før det settes i ovnen (men deretter tar det altså litt tid).

Kutt opp harde grønnsaker av forskjellige slag: jeg bruker mye potet, kålrot, gulrot, løk, hvitløk og sukkererter. Fordel dette utover en langpanne. Legg nakkekoteletter som er krydret etter ønske direkte oppå grønnsakene. Stekes i ovnen i halvannen time på ca 180 grader. Det blir veldig godt. Og du trenger ikke gjøre stort før maten går i ovnen.


#9

Røverdatter sa for siden:

Ovnsstekte koteletter på potet og grønnsaksseng:
ca. 4 porsjoner
Ha litt smør og olje i bunnen av en ildfast form og legg i:

8-10 poteter skåret i båter eller terninger
4 gulrøtter skåret i terninger
1 blomkål delt i buketter
6 sjalottløk delt i fire
8-10 minimais delt i to

Hell over matfløte og ev. legg på noen smørklatter. Strø over maldonsalt, nykvernet pepper og timian.

Brun fire koteletter i stekepannen og legg dem på toppen av poteter/grønnsaker. Jeg bruker ofte nakkekoteletter som jeg deler i to. Dette bør gjøres samme dag og ikke dagen i forveien.

Stekes i ovnen på 175 C i ca. 40 minutter.


#10

Kallisti sa for siden:

Hel kylling, i biter, evt kyllinglår, hvitvin, masse olivenolje, masse sitron, poteter i skiver, litt løk og hvitløk, fersk rosmarin eller oregano (kanskje 1 ts dijon sennep?). Inn i ovnen på ca 180 grader i ca 40 min. Server med gresk salat (eller hvilken som helst annen salat) og evt brød. Potetene og kyllingen skal bade i saus. Beregn mye per person.


#11

Nessie sa for siden:

Den Tacolodd greia her inne kan fint lages dagen før! :D



#13

Retz sa for siden:

Zucchiniform med masse paprika
Zucchini, paprika, løk, purre, gulrøtter, selleri, soltørka tomater, hvitløk, basilikum, olivenolje, søt chilisaus, salt, pepper. Et par kyllingfileter i strimler på toppen. (bildet er tatt før kyllingen ble tilsatt)

Kutt zucchini, paprika, løk, purre, selleri i litt store biter. Gulrøttene skjæres i strimler, ikke for tykke. Soltørka tomater has i direkte fra glasset pluss litt av oljen.
Bland en halv plante basilikum, litt safr fra lime eller sitron og noen fedd hvitløk i stavmikseren sammen med resten av olivenoljen fra tomatene.

Hvis dere har god tid så marinerer dere kyllingstrimlene i basilikum/hvitløkpasten, hvis dere ikke har god tid så blander dere bare pasten med resten av grønnsakene. Fordel kyllingstrimlene på toppen, og sett formen under grillen noen minutter til kylling og grønnsaker har fått litt farge. ha på salt, pepper, søt chilisaus og ev. andre smakstilsetninger dere liker. (soya, fishsauce, vindaloopaste, pesto m.m.) Dekk med folie og la formen stå i ovnen ca. 30-45 minutter.


#14

Frøy sa for siden:

Mex: I den der mousaka varianten kan man der bare bruke gulerøtter og ikke løk der eller blir den feil på smak da? har en mann som ikke spiser løk.


#15

Mex sa for siden:

Man kan sikkert bare ta bort løken
Evt gjøre slik som jeg gjør.. skjær løken i store skiver og plukk den bort.. :knegg: (jeg er nemlig heller ikke så veldig glad i selve løken)


#16

Frøy sa for siden:

Flott da er middagen i dag reddet. :) men hvordan skjærer du gulerøttene? på langs med ostehøvel eller i større biter?


#17

Dixie Diner sa for siden:

Løk er jo det beste som finnes av mat.

Ellers slår jeg et slag for Heddas kyllingform, den er knallgod:

Kjøp en pose Bretagne Kyllingsaus fra Toro. Lag sausen som anvist på pakken, bare litt tykkere. Bruk fløte istedenfor melk eller vann.

Skjær opp kyllingfileter i passe store biter, krydre masse med kyllingkrydder og pepper eller annet krydder du liker. Stek kyllingen slik at de er nesten gjennomstekte. Skjær opp massevis (masse, masse, for det er godt!) av ferske campignoner, stek de i smør pannen og ta mye pepper på.

Legg den oppskjærte kyllingfileten i en ildfast form, sammen med campignonene, presset hvitløk og oppskjært, rå, gul paprika.

Hell sausen over.

Bland alt sammen.

Strø over revet ost.

Stek i ovnen til osten er gylden.

Server med ris, baguett og salat til.


#18

Skytte sa for siden:

abonnere


#19

Isbjørn sa for siden:

Tacograteng:

Stek kjøttdeig og tacopluver og ha oppi ildfast form.

Bland en boks knuste tomater oppi.

Strø over opphakkede grønnsaker etter smak (f.eks løk, tomat, ananas, mais osv)

Ha ost på toppen.

Gratiner i ovnen på 200 grader i 20-30 minutter.

Serveres med rømme og nachos.

Huskeliste:
-kjøttdeig
-tacopulver
-1 boks knust tomat
-rømme
-forskjellige grønnsaker etter smak
-hvitost


#20

007 sa for siden:

Rå broccoli i biter, rå blomkål i biter, stekte skinke- og baconterninger, ostesaus (hvit saus med ost), ost på toppen. Stekes på 200 grader i 20-30 minutter. Serveres med poteter/ris/pasta.


#21

Mex sa for siden:

jeg skjærer dem i tynne strimler, eller tynne rundinger.


#22

krystallklart sa for siden:

Potetmos ala pizza

  • Lag passe mengde potetstappe, legg i formen
  • Stek kjøttdeig
  • Lag en tomatsaus du liker og bland med kjøttdeigen
  • Hell kjøttsausen over potetmosen
  • Ost på toppen
  • 200 grader i 25-30 min

#23

Camomilla sa for siden:

Mmmm, her er det masse smaskens.


#24

Frøy sa for siden:

Den retten var nam nam :riktig:


#25

Lykken sa for siden:

Den lagde jeg til middag idag, og den slo veldig an. Takk!


#26

Katta sa for siden:

Pølseform

2 poser potetmos lages som anvist på pakken, spre dem utover en litt stor ildfast form.
Smør/sprut ketchup over.
1 boks mais, 1/2 paprika i tynne strimler og 2 vårløk i ringer og 3 kjøttpølser i biter spres utover.
Ost på toppen.

Stekes på 225 grader i 12-13 minutter, til osten ser ferdig ut.


#27

M&amp;S sa for siden:

Laks:
4 laksefileter
Purre
1 paprika
1 boks rkeost
1 boks rømme
1 boks reker
Hvitløk
Urter

Legg laksestykkene i en ildfast form, strø over salt og pepper. Press over 2 - 3 hvitløksbåter og strø over litt tørkede urter.
Bland rømme og rekeost og hell over fisken. Skjær paprika og purreløk i biter og strø over. Strø over rekene. Om ønskelig kan en stikke noen smørbiter i sausen, men det er ikke et must.
Stek i ovnen på ca 200 grader i 25 minutter. Server med poteter og broccoli.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.