Lilo sa for siden:
Anyone?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Lilo sa for siden:
Anyone?
Left sa for siden:
Hvis jeg skal lage vanlige vafler, så bruker jeg hvetemel, sukker, smeltet smør, litt vaniljesukker, bittelitt salt, litt kardemomme, melk og egg. Vaffelrøre blir best med ikke for mange egg. Pannekakerøre derimot, der skal det være masse egg.
Jeg slumper som du skjønner :knegg:
Hannah sa for siden:
Jeg lager bare på slump, men det blir sånn ca:
så mange egg du vil ha. Jeg bruker ofte 5-6 egg. 1 ss sukker pr egg. Et beger med lettrømme, gjerne litt kulturmelk om jeg har. Har jeg noen form for fløte, så bruker jeg det i. Sper på med melk. Har i vaniljesukker, kanskje 2-3 ts, 1 ts bakepulver, og 1 ts natron, litt kardemomme. Hvetemel til passe tykk røre.
Andre ting jeg kan finne på å ha i er f.eks cottagecheese og havregryn.
Slettet bruker sa for siden:
Masse egg. Minst seks.
Sukker.
Rømme
Vaniljesukker
H-melk
smeltet smør
mel
mkj sa for siden:
Jeg slumper bare selv jeg, men fant noen oppskrifter som du kan se etter hvis du synes det er lettere.
Disse oppskriftene er sendt inn av sjømannskirkene rundt om, de skal finne ut hvem som er den beste. Hvis du er skikkelig ivrig kan du jo prøve de fleste!!
Uansett - jeg synes vafler blir gode om man putter gode ting i: fløte, rømme, surmelk. Man kan ha i litt rester av vaniljeis, vaniljesaus. Havregryn synes jeg også er godt, men det er jeg visst alene om å synes her i huset.
Ru sa for siden:
:knegg: Jeg likte godt denne:
Marge sa for siden:
4 egg
1 kopp sukker
4 kopper kulturmelk
4 kopper mel
1/2 kopp smeltet smør
litt salt
1 ts natron
Dette er egentlig mer en sveleoppskrift, men det blir knallgode vafler.
mkj sa for siden:
sveler - eller lapper som jeg kaller det da, i vaffeljernet har jeg ikke prøvd før. Men det må nok prøves. Hørtes veldig godt ut.
Left sa for siden:
Jeg har også i fløte, rømme, kulturmelk, til og med yoghurt hvis jeg har noe det haster litt med å få brukt opp. Og Lille Ru, havregryn i vafler er kjempegodt!
Miss Norway sa for siden:
Man går til Kif og trygler henne om å lage vaffelrøre.
Dixie Diner sa for siden:
Dette er min favoritt. Dette er veldig kakete vafler da, søte og tykke. Men det er sånn jeg liker dem.
pippimamma sa for siden:
Jeg lager aldri vafler. Dvs jeg har kanskje lagd det 2-3 ganger i løpet av livet. Men spise vafler gjør jeg. Verdens beste vafler fikk jeg på Fredriksten festning for mange år siden, men tror du damen ville dele oppskrift med meg? Nei,for den var hemmelig. :snurt:
Kanskje jeg skal teste vaffeloppskriftene til sjømannskirkene. Jeg har dobbelt vaffeljern som kun er brukt en gang på de 7 årene jeg har hatt det.
polarjenta sa for siden:
Jeg har alt mulig i vaflene mine. Men det som går igjen er egg, sukker(ikke alltid), vaniljesukker, melk, eple/appelsinjuice, bakepulver, smeltet smør, hvetemel, og alltid ett egg tilslutt.
Enhjørning sa for siden:
Her er basisoppskriften min på vafler:
5 egg
6 ss sukker
10 dl hvetemel
10 dl melk
1-2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1-2 ts kardemomme
1 ts salt
2-3 ss smeltet smør
Lager jeg grove vafler bytter jeg ut noe av melet med sammalt hvete og siktet rugmel, og kanskje noe havregryn.
Jeg hadde den grove sorten med meg på dugnad i barnehagen i våres, og mottok massevis med skryt for dem. :kry:
Isolde sa for siden:
Synes vaffler blir gode med rømme i. Svigermor lager gode vaffler.
Hannah sa for siden:
Jeg fikk de beste vaflene i Borggården (?) der rett ved Nidarosdomen, men kom ikke på å be om oppskrift. Jeg hadde vel neppe fått den heller. :humre: Dog har vi en oppskrift hengene på innsiden av ene kjøkkenskapet. Den er svær, tror det var snakk om 4-5 liter kulturmelk i den. Mannen kopierte den fra ei ferge han gjorde en jobb på en gang. :knegg:Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.