Vi må bestemme oss for hva vi vil ha til mat i bryllupet. Vi har snust på tapas, det er noe vi liker godt begge to. Men kanskje det egentlig er bedre å ha noe man får servert en gang, med tanke på tid og skjema og sånt?
Vi hadde den tradisjonelle steika:p. Det fungerte greit, men jeg har også venninner som har hatt koldtbord til bryllup og det nhar gått kjempefint. Det blir ikke så stivt som hvis man får servert maten, men like koselig, om ikke koseligere:jupp:. Det viktigste er at dagen blir sånn som dere vil ha den og da spiller tidsskjemaet liten rolle, spør du meg;)
Det kommer jo veldig ann på hvor mange dere er, og hvilken type bryllup dere tenker dere.
Om du skal ha tapas til veldig mange ville jeg ha tenkt småbord, og satt ut på hvert småbord. Skal du ha 80-90 mennesker til å reke rundt for å hente mat, så kan det fort bli litt "uryddig"
Vi hadde vanlig 3-retters. Mest fordi brudgommen ikke er overbegeistret for tapas, jeg kunne gjerne ha valgt det.
Vi hadde blomkålsuppe til forrett, indrefilet av okse med smørdampede grønnsaker og fløtegratinerte poteter til hovedrett, og sitronfromasje ( hvordan skrives det da?) til dessert.
Dere kan jo lage en tapastallerken da. Servere en eller to ganger til hver med en tallerken med litt småretter på. Og på bordene kan det f eks stå litt sauser og foccacia?!
Vi hadde ikke forrett, tror jeg - kan ikke huske det i hvertfall. Til middag hadde vi kald roastbeef med poteter og saus til. Desserten var jordbær med fløte.
Koldtbord. Helt greit, jeg ville ha et veldig lite stivt bryllup og vi hadde nesten bare invitert venner fra gjengen vi vanket med. Jeg ville ha noe alle likte, vi var noen vegetarianere, noen allergikere osv, så da slapp jeg å tenke på det. :)
Jeg var i et bryllup det der ble servert kinamat en gang. :knegg: Men det var veldig godt da.
Vi hadde kyllingsalat til forrett, kalvestek med gratinerte poteter (tror jeg.. husker jammen ikke :humre: ) til hovedret og is med varme bjørnebær til dessert.
Ælgsteik med pottis og grønnsaker osv. Nydelig heimlaga!!!!
Og heimlaga karamellpudding til dessert.
Vi hadde middag osv på samfunnshus, og det var kokken der som ordna med all maten osv - vi visste godt til henne fra før, og hun er knallflink på sånt!
Jeg husker faktisk ikke hva vi hadde. :sparke: Det var noe laksegreier til forrett og noe stekgreier til hovedrett. Men det jeg ville si var at jeg har fått servert tapas i bryllup og det var veldig hyggelig og godt og fungerte bra.
Broren min hadde koldtbord, fungerte utmerket, alle fant mat de likte og det ble passe formelt. Ikke tok det lengre tid enn det en vanlig 3retters ville tatt.
Venninna mi hadde også koldtbord, fungerte greit det også, men middagen ble lang, men det skyldes nok heller at det var mange taleglade der.
Vi hadde helstekt gris og helstekt indrefilet servert fra fat. Tilbehøret var tapas; grønnsaker, salat, oliven, chili, dressinger, aioli og sånt. Mange skåler med samme innhold sto rundt på bordene. Fungerte fint, og jeg tror ikke det tok noe lenger tid enn om alt hadde blitt servert fra fat.
Hadde jo akkurat giftet meg med drømmemannen, så da kunne jeg spist hva som helst og det hadde sikkert vært perfekt uansett :glis: Men jeg husker at maten var god! Det var på restaureant, og vi var veldig fornøyd med hele opplegget derfra.
Men vi vet jo ikke hva vi vil ha. :humre: Vi trenger forslag. Foreløbig tenker jeg at heller tapas enn koldtbord. Koldtbord er godt, men som regel dønn kjedelig.
Vi hadde tapas, og gjestene (ca 60 stykker, ingen barn) forsynte seg selv fra langbord. Drikke sto på bordene, og serveringspersonalet ryddet vekk og fylte på drikke fortløpende. Middagen forløp uten problemer, både i forhold til tid, støy og tråkk til og fra, og alle gjestene virket mette og fornøyde.
Vi hadde tapas og vanlig koldtbord. Bordet startet med steik, roastbiff, laks og eggerøre og avsluttet med hvitløksscampi ;) Var kjempepopulært.
Tidsmessig så dropper man jo egentlig en rett så alle får tid til å forsyne seg 2-3 ganger.
Vi hadde ikke toastmaster med talene bare kom etter hvert. Ungene som var med bordet var og rolig fordi de kunne begynne på desserten når det passet de.
Blir sulten av å lese om all denne gode maten :nikker:
Vi hadde Vollevang ( skrives slettes ikke sånn :D) til forrett
(er sånn tykk hvit saus med masse godt oppi, servert i tertskjell)
Hjemmeavlet oksestek av Hereford, med hjemme avlede mandelpoteter
og grønnsaker.
Sausen skulle vært tykk fløtesaus med sopp og myk løk , men den ødela kokka :sint:
Så den så ut som oppvaskvann med oppkast i :trist:
Til dessert hadde vi vaniljeis med selvplukkede multer.
Evt bringebær til de som ikke likte multer...sånn som feks brura :sparke:
Mamma og pappa lagde viltgryte til 150 gjester, min favorittmat. Til dessert hadde vi vel is eller noe sånt. Husker ikke helt, jeg var mest nervøs for at jeg skulle synge sang til mannen og spiste veldig lite.
Gjestene var storfornøyde med maten.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.