Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken "smaksnøytral" olje er best?

#1

daffy sa for siden:

Jeg mangler en smaksnøytral olje til matskapet mitt. Noen som har et godt tips til eksakt type (merkenavn og utsalssted helst :)). Denne skal brukes i kake- og muffinsoppskrifter hvor det står "olje" og hvor olivenolje (som jeg alltid har i mange varianter) ikke passer.

Til nå har jeg brukt Odelias nøytrale olje laget på raps, men den smaker og lukter jo råtten fisk, og ødelagte fullstendig sjokkiskaken jeg bakte i helgen.


#2

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg syns ikke olje funker i kaker i det hele tatt. Det blir merkelig smak og konsistens, syns jeg. Flytende bremykt eller smelta smør.


#3

Skilpadda sa for siden:

Jeg bruker billig rapsolje som smaker ingenting. De dyre oljene, kaldpressede og sånt, smaker alltid en god del, og passer i alle fall ikke i kaker.


#4

Mikkeline sa for siden:

Jeg har brukt Odelia sin (den for baking) i muffins, og det har hverken luktet eller smakt noe i nærheten av fisk. Bruker enten den, eller soyaolje.


#5

Malama sa for siden:

Vi bruker rapsolje, men jeg bruker det ikke i kaker da, bare til steking og sånn. I ksker har jeg flytende melange eller smetet smør.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Smeltet smør. :nemlig:


#7

Mikkeline sa for siden:

Forøvrig bruker jeg stort sett smør jeg også...


#8

Katta sa for siden:

Jeg bruker solsikkeolje. Den er smaksnøytral i hvertfall.


#9

Storm sa for siden:

Jeg bruker Vita hjertegod olje som er en blanding av rapsolje og et par andre (solsikke og soya, tror jeg).


#10

Ullvott sa for siden:

Jeg bruker rapsolje. Mulig jeg har puslete smaksløker, men jeg kjenner ingen rar smak av det.


#11

daffy sa for siden:

Altså; somregel bytter ut olje med smeltet meierismør jeg også. Men jeg vil gjerne ha en alternativ smakløs olje til de gangene ting skal skje veldig fort og jeg ikke gidder å smelte smør. Men Vita hjertegod er kanskje et alternativ, ja. Den skal jeg prøve neste gang.


#12

Bomull sa for siden:

Raps- eller solsikkeolje.


#13

Katta sa for siden:

Finnes det smaksløs rapsolje altså? Jeg synes den setter veldig smak på maten.


#14

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har til nå ikke smakt en eneste rapsolje som ikke smaker grusomt. Jeg bruker soyaolje om jeg skal bruke det i kaker, men smelter som regel smør heller. Går kjapt i en kopp i mikroen.


#15

Bomull sa for siden:

Jeg har brukt rapsolje av billigste sort, fra Coop - min erfaring er at den smaker særs lite og har ikke satt noen klein smak på det jeg har bakt osv.


#16

Skilpadda sa for siden:

:nikker: Jeg bruker Eldorado sin, og har samme erfaring.


#17

Kanina sa for siden:

Hvis oljen smaker "tran", så er den kanskje harsknet. Jeg har alltid brukt vanlig soya-olje i baking, og har aldri merket noe spesielt med smak eller konsistens.


#18

Niobe sa for siden:

Jeg synes ikke olje er så godt til sånt. Jeg bruker smeltet smør. Men MÅ jeg bruke olje, så synes jeg solsikeolje smaker best.


#19

daffy sa for siden:

Hvor mange gram meierismør tilsvarer 1 dl olje forresten?


#20

Mrs. Longbottom sa for siden:

Flytende bremykt når det skal gå fort.


#21

scilla sa for siden:

Solsikkeolje :nemlig:


#22

Dixie Diner sa for siden:

100 gram. Enkelt og greit. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.