Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kapers

#1

Miromurr sa for siden:

Hva er kapers egentlig? En type frø?

Jeg har prøvd å google det, men fikk bare treff på en masse oppskrifter.


#2

Pingis sa for siden:

Kapers er også de syltede blomsterknoppene fra kapersbusken. De uåpnede knoppene blir lagt i en lake av vineddik og brukes som smakstilsetning i mange matretter og til smørbrød. Det er de minste knoppene som har den mest utpregede delikate smaken.

Sier wikipedia.


#3

Olympia sa for siden:

Det er knopper fra et tre eller en stor busk, om du vil.


#4

Miromurr sa for siden:

Knopper altså, takk for svar.


#5

Søster sa for siden:

Jeg har alltid trodd det er blomkarseknopper, men det er en annen plante altså?


#6

Irma sa for siden:

Veldig svenskt. :nemlig:


#7

Miromurr sa for siden:

Er det noe godt da? Jeg tror ikke jeg har spist det noen gang. Syltede blomsterknopper høres unektelig litt sært ut.


#8

Veronal sa for siden:

Har du aldri spist kapers, Miromourr?

Her kjøper vi inn store glass med kapers ganske ofte - kanskje 1 gang i måneden. Hva er vel f.eks. potetsalat uten kapers? :hyper:


#9

Tallulah sa for siden:

Ja, det er en annen plante. Men ofte blir syltete blomkarsefrø brukt som juksekapers, selv om det smaker ganske anderledes.


#10

Miromurr sa for siden:

Tror ikke jeg har spist det, nei. Potetsalat altså?


#11

Veronal sa for siden:

Vi bruker det i potetsalat og kjøttboller. Ut over det bruker vi det gjerne i blanding med soltørket tomat, sjalottløk og oliven.


#12

Trois sa for siden:

Godt :D


#13

Michelle sa for siden:

Jeg bruker kapers i sennepssausen jeg lager til gravlaksen. Nydelig.


#14

Storm sa for siden:

Man må ha kapers til fiskeboller i hvit saus.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.