Miromurr sa for siden:
Hva er kapers egentlig? En type frø?
Jeg har prøvd å google det, men fikk bare treff på en masse oppskrifter.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Spør om alt mulig du lurer på - kanskje er det noen som kan svare.
Miromurr sa for siden:
Hva er kapers egentlig? En type frø?
Jeg har prøvd å google det, men fikk bare treff på en masse oppskrifter.
Pingis sa for siden:
Kapers er også de syltede blomsterknoppene fra kapersbusken. De uåpnede knoppene blir lagt i en lake av vineddik og brukes som smakstilsetning i mange matretter og til smørbrød. Det er de minste knoppene som har den mest utpregede delikate smaken.
Olympia sa for siden:
Det er knopper fra et tre eller en stor busk, om du vil.
Miromurr sa for siden:
Knopper altså, takk for svar.
Søster sa for siden:
Jeg har alltid trodd det er blomkarseknopper, men det er en annen plante altså?
Irma sa for siden:
Veldig svenskt. :nemlig:
Miromurr sa for siden:
Er det noe godt da? Jeg tror ikke jeg har spist det noen gang. Syltede blomsterknopper høres unektelig litt sært ut.
Veronal sa for siden:
Har du aldri spist kapers, Miromourr?
Her kjøper vi inn store glass med kapers ganske ofte - kanskje 1 gang i måneden. Hva er vel f.eks. potetsalat uten kapers? :hyper:
Tallulah sa for siden:
Ja, det er en annen plante. Men ofte blir syltete blomkarsefrø brukt som juksekapers, selv om det smaker ganske anderledes.
Miromurr sa for siden:
Tror ikke jeg har spist det, nei. Potetsalat altså?
Veronal sa for siden:
Vi bruker det i potetsalat og kjøttboller. Ut over det bruker vi det gjerne i blanding med soltørket tomat, sjalottløk og oliven.
Trois sa for siden:
Godt :D
Michelle sa for siden:
Jeg bruker kapers i sennepssausen jeg lager til gravlaksen. Nydelig.
Storm sa for siden:
Man må ha kapers til fiskeboller i hvit saus.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.