Mei sa for siden:
Vi har tilgang til store mengder modne granatepler - hva kan vi gjøre med dem? :vetikke:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Mei sa for siden:
Vi har tilgang til store mengder modne granatepler - hva kan vi gjøre med dem? :vetikke:
Mandarin sa for siden:
Har man det ikke i salater f.eks? Men du kan jo ikke spise salat hele dagen heller.
Nei, jeg vet sannelig ikke. :vetikk:
Storm sa for siden:
Jeg bare spiser det som vanlig frukt jeg, det er jo kjempe-godt og proppa-fullt med antioksidanter!
Lykken sa for siden:
Mannen lager fruktsalat med dem oppi, veldig godt.
Honda sa for siden:
:jupp:
Pepper Lemon sa for siden:
Jeg innbiller meg at de må være gode til eggedosis, men jeg har aldri prøvd den varianten selv. Ellers enig i at de er gode å spise som vanlig frukt.
Mei sa for siden:
Hele frukten? Eller bare kjernen? Den jeg smakte var ganske bitter, men da er den kanskje ikke helt moden?
Mandarin sa for siden:
www.frukt.no/artikkel.aspx?artid=15538&mnu1id=8050&mnu2id=8051&mnu3id=1034&mnu4id=1043
Se her, du kan presse saft også.
Pepper Lemon sa for siden:
Det er jo bare de røde kornene du skal spise. De er litt sånn bittersøte ja. Hvis de var veldig bitre kan det være de var umodne såklart. Jeg synes granatepler er sort of good, ikke veldig godt.
Salt sa for siden:
Sorbet! :hjerter:
Libra sa for siden:
Utrolig godt til lammekjøtt, f.eks en bog som får stå på langsteking og enda bedre hvis du også tar med litt mynte.
Salt sa for siden:
Eller et lite dryss oppå carpaccio..
Mei sa for siden:
Sorbet :hjerter: Det passer fint til temperaturene her også. Noen som har lyst å prøve seg på en kjapp oppskrift? :blafre:
Salt sa for siden:
Klart det!
Mos frøene fra 6 granatepler, slik at du får juice. Sil vekk frøene.
I en kjele, bland 170 gram sukker med 1,25 dl vann, og la småkoke på middels varme til sirupen blir tykk - ca 5. min. La det avkjøle seg til romtemperatur.
Bland sirupen sammen med 2 ss sitronsaft og granateplejuicen. Rør godt. Ha blandingen i en bolle (helst stål) i fryseren. Pisk opp blandingen med en gaffel så den blir luftig og lett, ca. hver halvtime.
Velbekomme!
P.S. Serveres selvfølgelig med champagne...
Mei sa for siden:
Takk Salt. Da har jeg et prosjekt for i morgen! :riktig:
sinalina sa for siden:
Det hørtes deilig ut.... skal jeg og prøve meg på i helgen S
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.