Jeg har 1,5 kg nydelig lammekjøtt (rått) som skulle ha vært brukt i en deilig gryte i morgen. Kjøttet har vært frosset, men er nå tint.På grunn av syke barn må jeg avlyse middagen.
Må jeg gjennomsteke kjøttet før jeg fryser det igjen, eller kan jeg bare brune det?
Hva med bena som jeg hadde tenkt å la surre med gryten?
Denne skulle vært besvart for leeenge siden. Hva gjorde du?
Hvis det fremdeles var en aktuell problemstilling: Bena koker du kraft på sammen med løk, gulrot, sellerirot, litt appelsinskall (øko) og sitronskall, pepper, hvitløk og laurbærblad. Kok opp, skum av og la syde i et par timer. Sil og frys ned.
Kjøttet steker du opp sammen med sjalottløk, hvitløk, salt og pepper. Frys ned.
Valgte en litt enklere variant da jeg ikke besitter de samme kokkegenene som deg ;)
Har planlagt kjøttet til en spesiell rett. En deilig arabisk gryte med yoghurt basert saus og masse spennende krydder. Ville derfor ha kjøttet så "rent" som mulig.
Jeg brunet kjøttet og frøs det ned. Brunet også bena, og surret (det heter vel kanskje kokte kraft på) i litt vann til slutt. Tok vekk "grumset" og frøs hele sulamitten.
Jeg har lært hjemme et kjøtt som har vært frossent og tint opp skal varmebehandles før det fryses igjen. Men hva er egentlig rett?