Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrifter med squash?

#1

Stikka sa for siden:

Jeg har fått en kjempesquash og trenger noen gode oppskrifter. Enkle, raske og ting jeg kan fryse. Og noe som er godt til et tapasbord i helgen. Noen som har oppskrifter å dele?



#3

Veronal sa for siden:

Mims cæsarsalat.


#4

Stikka sa for siden:

Takk for tips. Vi spiser ikke kjøtt så det må være vegetar- eller fiskeretter. Men som sagt det er en svær squash. 4,4 kg faktisk. Holdbarheten på squash er jo knappe uken så en voksen og to små barn har ikke sjans til å spise den opp på den tiden.


#5

shute sa for siden:

Fylt squash er godt. Vi bruker vanligvis noe som inkluderer kyllingkjøttdeig, men det funker sikkert fint med bare ris, krydder, hvitløk, squashinnhold etc. (steike dette litt i ovn, fylle i squashen og ovnsbake, gjerne med ost over).

Litt tykke squashskiver stekt i panne med noen dråper teriyakisaus og heit chilisaus på hver skive er godis.

Og tynne squashskiver som smørsurres sammen med scampi for så å tilsettes chilisaus (gjerne Devil´s sauce-n til Gutta på Haugen) og yoghurt naturell er yummy.


#6

Stikka sa for siden:

Fylt sqash hadde nok vært godt, men som sagt denne squashen er på 4,4 kg så den får jeg ikke inn i ovnen engang. :knegg:

Scampisaken hørtes godt ut. Hadde mannen vært her kunne vi laget det, men tviler på ungene synes det er noen hit.


#7

iben sa for siden:

Ratatouille er kjempegodt med masse squash. Godt til gratinert klippfisk eller lignende.


#8

Stikka sa for siden:

Lurt. Kan jeg fryse det? Har du noen oppskrift på enkel og god ratatouille?



#10

iben sa for siden:

Jeg lager ratatouille slik:
Litt på slump:)
1-2 løk i biter, 1 squash, paprika og litt hvitløk varmes/ myknes i gryte med litt olje. Når dette er mykt, (ikke brunt eller brent) tar jeg oppi 2 bokser hermetiske tomater. Kok opp. Smak til med sukker, salt, pepper og basilikum. Kan fint lages dagen i forveien og bare varmes før servering. Da blir den enda bedre.


#11

Tallulah sa for siden:

Jeg har disse stående i ovnene nå, bare med fersk tomat og litt ekstra fetaost. Du finner flere oppskrifter med squash her.

Annet tips; rasp opp squash og frys det nedi passe store poser, greit å bruke i pastasauser, baking og pannekaker.


#12

eclipse sa for siden:

Disse squashplettene kan jeg anbefale. Kjempegode!

Squashpletter
300g squash, revet
1 løk, finhakket
3 ss hvetemel
1krm bakepulver
4ss revet kefalotyri eller parmesan
1 ss hakket frisk mynte
2ts hakket frisk bladpersille
1 krm revet muskatnøtt
25g brødrasp
1 egg, lett sammenpisket
Olje til frityrsteking

Legg squash og løk midt på et klede. Ta tak i hjørnene, og surr kledet stramt sammen for å presse ut mest mulig saft. Bland squash, løk, mel, bakepulver, ost, mynte, persille, muskatnøtt, brødrasp og egg i en stor bolle. Smak godt til med salt og nykvernet svart pepper. Bland med hendene til det blir en fast deig. Varm oljen i en stor stekepanne over middels varme. Ta 1 strøken ss deig om gangen, og form til små kaker. Stek plettene i 2-3 minutter, eller til de er jevnt brune over det hele. La dem renne godt av seg på kjøkkenpapir. Serveres varme med sitronbåter til.

Disse plettene er supergode servert sammen med enten tzatziki eller raita :)

Edit: Glemte å legge til at disse nok passer perfekt til tapasbord!


#13

Stikka sa for siden:

Takk for tips alle sammen. :blomster:

Det ble et par store ladninger med ratatouille, frøset ned i passende porsjoner. Resten rev jeg og frøs i passende porsjoner. 4.4 kg er mye squash altså!


#14

Millis sa for siden:

Squashpletter skulle jeg til å foreslå også, det er knallgodt!
4,4 kg? Hva slags mutert greie har du fått tak på?! :humre: Veldig kjekt å ha i fryseren da :D


#15

Stikka sa for siden:

Glemte jo å ta bilde av den. Fikk den fra en i familien. Dyrket hjemme i en hage. Trodde ikke det fantes så store. Har bare sett de pyttesmå man kjøper i butikken. :knegg:


#16

Tallulah sa for siden:

Squash blir kjempestore når man lar de ligge og vokse. Jeg har en hjemme som er 25 cm i diameter og rundt 50 cm lang. De bør derimot plukkes når de er mindre, for da er de mindre trælete og fastere i kjøttet.


#17

Stikka sa for siden:

Den her var veldig fast og ikke trælete i det hele tatt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.