Forum for diskusjoner av nyheter og artikler. Husk å lenke til aktuell artikkel i første innlegg, så meddebattantene får mulighet til å sette seg inn i temaet.
Jeg får helt kvalmebyger bare ved tanken, og tenker at det nok ikke er uten grunn at kroppen min skriker etter å ha inntatt diverse ymse junkfood som Peppes pizza og burger fra McD eller BK.
I artikkel henvises det til burgere som er opptil flere år gamle - og fortsatt ikke det spor mugnet.
Nei, takke meg til mat som råtner som den skal!
Og det kjenner jeg at jeg så gjerne tror. Jeg tror ikke det er noe særlig smart å fore kroppene våre med helt steril mat, og i hvert fall ikke bøttevis med konserveringsmidler. Ja, jeg vet at flere av konserveringsmidlene er naturlige, men det gjelder vel slett ikke alle.
I tillegg har man jo debatten om smaksforsterkere/glutamater - tilfører vi kroppene våre helt ukritisk hva som helst i jakten på god (?) og kjapp mat?
Selv merker jeg, som nevnt, helt klart forskjell når jeg stapper i meg det jeg kaller møkkamat. Riktignok begynte jeg ikke å merke forskjell før vi gikk over til mer og mer hjemmelaget og fra bunnen av mat, med andre ord når kroppen ble kvitt det daglige tilsiget med ekkelskap. Det er muligens en annen diskusjon om vi blir helt ødelagt av Toro og Knorrs fabelaktige forsøk på å gjøre det enklere i husmorhverdagen?
Nei, nå ble det mye fjas og mas. Jeg tusler og spiser sushien min. Den vet jeg at vil stinke grusomt om jeg lar den ligge til i overimorgen. :humre:
Jeg tror jeg har sett det der i et TV-program. Det er ganske motbydelig. Jeg lurer på om kroppen i det hele tatt greier å trekke noe næring ut av det der, når det ikke brytes ned.
Vel, med den formen jeg har etter å ha intatt en nylaget sånn en, så tviler jeg på at det er så mye Glitter. Jeg blir helt gåen i magen i et døgn etterpå. :gal:
Æsj. (Også måtte jeg flire litt av ordet "ekkelskap" :fnise: )
Jeg har ikke spist de helt grønne eplene (- er det Granny Smith de heter?) på ca 10 år, etter min mor hadde et halvt slikt eple stående på kjøkkenet sitt i et halvt år, og det fortsatt så ut som det var skåret over for 10 minutter siden ...
Det var godt å høre! Waldorfsalat er ikke waldorfsalat uten granny-smith-epler. (Ikke at jeg hadde laget uten, det er ikke så ofte det inntas, men likevel er det godt å vite at det finnes et alternativ som er bra. )
Men, ellers. Jeg synes dette er sjokkerende. Nå er det flere år siden jeg spiste McDonalds mat, men at det var så gale var jeg ikke klar over. :skremt:
Virkelig skummelt.
Ekkelt. Og jeg blir stadig mer sikker på at jeg gjør det riktige når jeg unngår tilsetningsstoffer og sprøytemidler når jeg kan. Her lages det meste fra bunnen.
For at det skal komme mugg så må det være fuktighet til stede. Hvis noe rekker å tørke inn før muggdannelsen så skjer det ikke noe nytt og revolusjonerende, altså. Den cheeseburgeren har ikke brukt et år på å tørke. Legg en cheeseburger i en plastpose eller lukket boks slik at man har kontroll på fuktighetsnivået så tipper jeg at den ser litt mer gøyal ut.
Jeg spiser forøvrig en del Granny Smith (ikke økologiske) og Granny Smith som jeg har truffet blir brune. :ser på allerede brunt Granny Smith-eple:
Veronal sa det før meg.
Til sammenligning, hjemmelagde brødskiver i pose ser ufyselige ut etter en helg. Men skalken man glemmer i brødskuffen er bare hard og ikke fult så ekkel. Uspiselig kan man kalle de begge to.
Men jeg kan ikke skryte av fastfood akkurat. Jeg blir også dårlig i magen av McDonalds.
Her var det noe helt sykt mye fordommer.:(
Les denne benjaminlarsen.wordpress.com/2009/09/03/slapp-av/
og få saken i et visst perspektiv.
Jeg er på ingen måte noen Mc Donnalds forkjemper jeg heller men dabladets artikkel er så dårlig at den ikke er verd kostanden for det virtuelle blekket en gang. Arikkelen oser av uvitenhet sammen med intensjonen og ønsket om å "bevise" noe. Ikke ulikt relgiøse fanatikere av det mest skremmende slaget.
Det er reinspikka helsehysteri og skal man være redd for McDonlads er det hvertfall ikke pga en helt naturlig tørkeprosess.
Og folkens Granny Smith er en sort epler. Sorten forteller selvsagt ingen ting om eventuelle gift behandlinger eller konserveringsmidler de er utsatt for. Man må nok heller gå de mange leverandørene av denne sorten epler nærmere etter i sømene og finne en leverandør som ikke behandler eplene med alt for mye dritt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.