Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tapas - kylling

#1

LilleLeo sa for siden:

I helgen reiser vi på hyttetur med 4 andre par. Ene kvelden skal vi lage tapas og alle skal lage med seg 2 retter. Jeg tenkte å lage noe med kylling, gjerne noe litt spicy/smakfullt. Oppskrifter og idéer mottas med takk!


#2

Nessie sa for siden:

Tapas - Pollo al ajillo Kylling med hvitløk

500 g kyllingfilet
Mel
Olivenolje
8 fedd hvitløk
2 ts tørr cherry
Salt
Pepper
Sitron

Skjær kyllingbrystet i munnstore stykker, tørk dem og vend dem i mel. Skrell hvitløkene og skjær dem i skiver. Brun kylling og hvitløl under omrøring i olivenolje. Hell sherryen over og la det surre i 10 minutter. Ta pannen av varmen, legg lokk på, og la det stå i 15 minutter. Varm det hurtigt igjen, krydre med salt og pepper.


#3

Señora sa for siden:

Lag dadler surret i bacon som stekes. :nam:. Jeg fant ferske dadler i innvanderbutikken.

Ellers kan du lage en slags wok med grønnsaker og kylling, det fikk vi servert som tapas i Spania. Det var ikke noe ris eller lignende servert med dette.


#4

Nessie sa for siden:

Kyllingspyd

kyllingbryst
1.5 dl olivenolje
3 ss malt spisskummin
2 ss malt koriander
1 ss paprika
1.5 ss kajenne
1 ts gurkemeie
1 ts oregano
1 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
2 ss hakket hvitløk
hakket bladpersille
1/2 dl sitronsaft
sitronbåter.

Ha olje og krydder i en liten panne på svak varme i ca 3 min. Ta av og avkjøl.
Kutt kylling i staver og ha de på spydene. Gni inn med krydderblanding og hakket hvitløk, sitron og bladpersille.
La ligge og marinere noen timer.
Grilles på utegrill eller i ovn.
Serveres med sitronbåter ved siden av.


#5

Nessie sa for siden:

Marinerte kyllingspidd med sesamfrø

3 kyllingfileter
3 båter hvitløk, finhakket
3 sjalottløk, finhakket
1 ts korianderfrø
1 ts spisskummenfrø
saft av 1/2 sitron
1 rød chili, hakket
2 ss olivenolje
2 ss sesamfrø

Trespidd – la dem ligge i vann i 30 minutter

Del kyllingfiletene i tre på langs og ha dem i en bolle. Ha hvitløk, sjalottløk, koriander- og spisskummenfrø, sitronsaft, chili og olje i hurtigmikser til alt er blandet. Hell sausen over kyllingstrimlene og mariner i ca. 2 timer. Træ kyllingstrimlene på spidd, dryss på sesamfrø og stek eller grill dem i ca. 2 minutter på hver side. Server med avokadodressing eller basilikumsaus.
[size=3][/size]


#6

Eia sa for siden:

Nam! Men jeg hadde kuttet ut melet, da.


#7

Nessie sa for siden:

Ellers finnes det jo sånn spicy-kyllingklubber, ferdig, på Rema.. feks. :sparke:


#8

Benzo sa for siden:

Noe som er veldig enkelt?
En pose kyllingvinger, gjerne ferdig stekte
et glass sataysaus (eller bare peanutbutter)
Bland kyllingvinger og saus, inn i ovnen på 150 grader i ca 10 min. Hvis kyllingvingene er rå, følg anv. på posen.


#9

LilleLeo sa for siden:

Kyllingvinger er jeg ikke noe særlig glad i, ikke klubber heller, så jeg satser på noe med kyllingfileter.


#10

LilleLeo sa for siden:

Jeg tar gjerne i mot flere eksempler.


#11

emma71 sa for siden:

Kyllingspyd med avocado dipp

3 kyllingfileter (kan godt ta flere for større posjon)
3 båter finhakket hvitløk
3 finhakket rødløk
1 ts korianderfrø/krydder
1 ts spisskummenfrø/krydder
saft av 1/2 sitron
1 rød chili, hakket
2 ss olivenolje
2 ss sesamfrø

Del filetene i tre på langs. Hurtigmix ingrediensene (-sesamfrø) og mariner med kyllingen i to timer. Træ på spyd, dryss på sesamfrø og stek/grill.

Avocadodip:
2 avocado
2 dl yoghurt naturell
1 dl lettrømme
1 båt revet hvitløk
saft av 1/2 sitron
salt og pepper

Mos avocado, bland inn yoghurt, rømme og hvitløk. Smak til med sitron, salt og pepper. Hvil noen timer/natta over i kjøleskap.

Jeg ser nå at det står 3 rødløk i oppskriften jeg har lagret, men jeg kan ikke huske at jeg brukte sååå mange løk, det holder sikkert med 1 :nikker:


#12

LilleLeo sa for siden:

Nam, det hørtes godt ut!


#13

LilleLeo sa for siden:

Jeg kunne tenkt meg å lage litt spicy kylling, er det noen som har oppskrift på cajun-kylling?


#14

LilleLeo sa for siden:

Det ser ut til at vi går for dette og asparges i strandaskinke. :sikle:


#15

Shamu sa for siden:

Hvis de blir godt så bestiller jeg gjerne en sånn rett i oktober... :sparke:


#16

LilleLeo sa for siden:

Du skal få så mye god mat atte! :D


#17

Shamu sa for siden:

:lykkelig:


#18

turi sa for siden:

Skjær opp kyllingfileer (jeg liker de "svenske" best) i biter, tørk de med kjøkkenpapir, dypp de i CF, som det er blandet krydder i, dypp de så i Ritz-kjeks som er moset.

Legg de på stekepapir og stek de 5-7 minutter ca i ovnen på 200 grader.

Knallgodt med ovnstekte potetbåter med rigelig med krydder, og ettersom jeg spiser hummus til alt omdagen, serveres med en skål med hummus med god EVOO og tynt brød.


#19

iben sa for siden:

Prøver meg på denne nå! Men hvor lenge skal kyllingene være i ovnen sånn cirka?


#20

Nessie sa for siden:

Når det er biter trengs det vel ikke alt for lang tid? 20 min?


#21

iben sa for siden:

Ok, da satser jeg på det. Er i ovnen nå. Tilbehør blir fløtegratinerte poteter og yoghurt naturell med epler og krydder. Nam.... lukter godt.


#22

LilleLeo sa for siden:

Kyllingen var helt grei egentlig, litt smakløs kanskje. Avokadodipen var litt rar og litt god. Tviler på at det blir laget igjen. De andre likte det, jeg var litt mer bob-bob.


#23

Shamu sa for siden:

Da trenger du ikke stresse med det når jeg kommer, en øl er godt nok det altså... :knegg:


#24

LilleLeo sa for siden:

Øl til middag og kvelds er ingen problem. :knegg:


#25

Shamu sa for siden:

Ikke glem nattmat kjære! :streng:


#26

LilleLeo sa for siden:

Du snakker med selveste nattmat-dronningen. ;)


#27

Shamu sa for siden:

Det er bra!
Gleder meg til å finne ut hvem av oss som holder ut lengst neste helg... haha.. blir mange "nattmat"-øller da tenker jeg... :knegg:


#28

LilleLeo sa for siden:

Jeg pleier å holde ut til siste slutt jeg også, så dette kan bli interessant, om vi skal kjøre konkurranse. :knegg:


#29

Shamu sa for siden:

Haha.... "Du går først!", "nei DU går først!", "nei, nachspiel da", "OK".

Enkelt, faktisk! :nemlig:


#30

LilleLeo sa for siden:

Veldig enkelt. :nemlig: Når du kommer hit blir det nachspiel med SingStar. :D


#31

Shamu sa for siden:

Må jeg synge? :skeptisk:

Har en mistanke om at du kommet til å angre stort... jeg blir nemlig veldig flink etter noen øl... sånn egentlig så har jeg en sangstemme bare en mor kan elske. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.