Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp, muffinsrøre og ingen former; haster

#1

Sitron sa for siden:

Jeg skal lage muffins nå til cup. Og hva oppdager jeg? Ingen former! Man har jo alltid muffinsformer, de varer jo evig!

Hva gjør jeg? Kan man lage langpannemuffins?


#2

Slettet bruker sa for siden:

Det tror jeg absolutt du kan. Det er ikke noen forskjell på muffinsrøre og kakerøre såvidt jeg kan skjønne sånn kjemisk sett. Stek den til den ser passe stekt ut og sjekk med en gaffel.


#3

Sitron sa for siden:

Sikker? Da stoler jeg på deg. :nemlig:


#4

Slettet bruker sa for siden:

Ikke sikker, men hva har du å tape liksom? Du kan like gjerne steke røra som å helle den ut.


#5

Slettet bruker sa for siden:

Eller så har de som regel muffinsformer hos naboer og på bensinstasjoner.


#6

Marit K sa for siden:

Du kan helt fint lage langpannekake av muffinsrøre. Det blir helt fint det altså. :jupp:


#7

Sitron sa for siden:

:lager:

Takk.


#8

Marit K sa for siden:

Du kan forresten gjerne slenge i eplebiter og ha på sukker og kanel på toppen, og vips så har du eplekake. :nam:


#9

Sitron sa for siden:

Too late. :knegg:

Satser på melis og strø.


#10

Marit K sa for siden:

Melis og strø blir sikkert knallfint.
Lenge til kaka er klar?
:vurderer å reise til Sitron for å nyte lunken kake og iskald melk:


#11

Sitron sa for siden:

Aner ikke jeg hvor lenge slike kaker tar. :knegg:

Men jeg får ikke smake den selv engang. Skal på cup. Fortball. :gaah:


#12

Slettet bruker sa for siden:

Dette er en innmari dum tråd kjenner jeg. Jeg har lyst på eplekake. :sukk:


#13

Marit K sa for siden:

Du får stikke i den om en liten stund, men ett sted mellom 25 og 40 minutter kanskje?

Får du ikke smake selv en gang? :eek: Da har du ikke bakt nok kake, rett og slett. Halvparten skal jo i kokken, det er da noe alle vet. :nemlig:


#14

Sitron sa for siden:

Pøh. Der tar du jo helt feil. Men man kan kanskje snike under salget.

Forøvrig sto det på lappen at ALLE foreldre skulle ta med seg kaffekanne med kaffe. Det overser man glatt når man ikke har sånt, ja?


#15

Slettet bruker sa for siden:

Sitron - det overser man ja. Er bare å si at du ikke har sånt.


#16

Sitron sa for siden:

Ja. For kaffe er ikke spesielt godt. :grøss:


#17

Slettet bruker sa for siden:

Kaffe? Nei, det lyt dei vaksne gjera. :barnetvstemme:


#18

Marit K sa for siden:

For en aldeles teit beskjed å sende ut. Har du ikke kaffekanne så kommer du uten kaffe. Null problem.

Kaffe er kun egnet til bruk i sjokoladekakeglasur. Utover det er det å lage kaffe sløsing med godt vann. :nemlig:


#19

Slettet bruker sa for siden:

Vi kommer fra samme stedet, ja. Om det noensinne var tvil. :knegg:


#20

Marit K sa for siden:

:humre:


#21

Sitron sa for siden:

Men husk; ikke for mye kaffe i glasur heller.


#22

Marit K sa for siden:

Nei fysjom, bare nok til å fukte kremen litt, men ikke så mye at det smaker kaffe.
Kaffe lukter godt, men smaker aldeles forskrekkelig ille.


#23

Slettet bruker sa for siden:

Man kan med hell ha i bittelitt kaffe når man lager is også.

Jeg lager sjokoladeis med 86 % sjokolade, litt kaffe, fløte, eggeplommer, sukrin og en ørliten touch konjakk. Den er mæget guddi.


#24

Dixie Diner sa for siden:

Hallo, alle vet da at langpannekaker må renskjæres i kantene for å bli pen, og kantene går i sluket på kokken. :nemlig: :lang erfaring:


#25

Marit K sa for siden:

Kaffe i is? Jeg tviler, men er villig til å la meg overbevise. Oppskrift? :blafre: Hør, hør! Renskjæres nokså bredt faktisk. Minst 3-4 cm rundt det hele. :nikker:

#26

Dixie Diner sa for siden:

Mine CCCB blir ekstra fine når jeg skjærer noen cm inn rundt hele kaken. :glis: :sikle:


#27

Sitron sa for siden:

Vel, nå er det ubeskjært kake. Råsa, med hvite og råsa strøsselhjerter. Det er tross alt jentecup. :nemlig:


#28

Marit K sa for siden:

Åh, CCCB.... :nam:
Den er egentlig best om man later som den ikke er bakt i det hele tatt, slik at man får ha hele herligheten aldeles for seg selv. :glis:


#29

Marit K sa for siden:

Du må jo selvfølgelig legge ut bilde av herligheta. :jupp:


#30

Slettet bruker sa for siden:

Jeg slumper når jeg lager isen, men noe sånn her-ish:
Smelt halve platen med 86% sammen med litt sterk kaffe (2 ss ca) og litt sukker eller sukrin. (Noen spiseskjeer - 2-3 tenker jeg. Du kan smake til etterhvert.

Avkjøl.
Bland i resten av fløten, 2 eggeplommer og resten av sjokoladen som du har finhakket.

Putt hele stasen i ismaskinen, eller i fryseren (da må du røre opp hver halvtime mens den fryser).

Når den er nesten helt stiv har du i 1 ss konjakk.

Enjoy. :nam:


#31

Dixie Diner sa for siden:

Åh, hjemmelaget is, det har jeg laget maange ganger. :sikle: Ønsker meg ismaskin, da blir det enda lettere. Jeg hadde en, men den laget bare 0,5 liter om gangen og sånt blir jeg så forbanna på at jeg ikke gidder å bruke det. :knegg: Vil ha en som lager en liter.


#32

Marit K sa for siden:

Åh milde himmel.... :vil ha is NÅ:


#33

Slettet bruker sa for siden:

Den er ikke egnet til unger da.

Det er derimot denne:
Mos en kurv jordbær sammen med sukker. Fritt valg om du vil ha den helt finmost eller bare som syltetøy. Bland inn en boks kremfløte og frys inn som is. Med maskin eller røring. Temmelig sunn, avhengig av sukkermengden og veldig god.


#34

Marit K sa for siden:

Er det virkelig så enkelt å lage is? Låter nesten for enkelt til å være sant.



#36

Dixie Diner sa for siden:

Nammis! Jeg pleier å kjøre en halv pose frosne bringebær i mikser sammen med 1-2 rå egg og litt kremfløte til passe konsistens og så smake til med litt Sukrin og vanilje. Dette er absolutt en fantastisk is, nesten for god til å være så enkel. Og mettende. Det eneste minuset med sånne iser er at de smelter så jækla fort.
Men man trenger ikke engang å fryse isen når bærene er frosne, konsistensen styrer man selv med fløte og bær. Det blir IS med en gang.


#37

Slettet bruker sa for siden:

Trikset er å ikke lage krem av fløten, men røre under innfrysing isteden.


#38

Marit K sa for siden:

:tar notater:


#39

Left sa for siden:

Is? Kake? :lalala:


#40

Marit K sa for siden:

Kake- og isprat er ikke fjas, det er blodig alvor. :nemlig:


#41

Marit K sa for siden:

Liker ikke kake!??!? :tror ikke sine egne øyne:
Da er du vel kanskje en av disse gærningene som liker kaffe, du da?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.