Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilket digital speilrefleks anbefaler dere?

#1

SpetakkelRandi sa for siden:

Jeg har god erfaring med canon fra før, men er åpen for noe nytt så lenge det er bra;)
Jeg trenger et bra kamera i forbindelse med skolearbeid. Men det må ikke koste skjorta.:p


#2

Anne C sa for siden:

Jeg ville gått et sted og testet hvordan de føles i hånda. Jeg har selv Canon og er fornøyd med det, men jeg valgte det kun fordi jeg hadde det fra før.


#3

Niobe sa for siden:

Det finnes mange gode kameraer på markedet. Canon, Nikon og Sony Alpha f eks. Vi testet også de forskjellige kamerahusene i hånden, og særlig i min hånd siden det er jeg som tar 99% av bildene.

Nikon hadde for stort kameragrep til min hånd, og Sony Alpha kjente vi ingen som hadde. Så da ble det Canon, som passer veldig godt til mine hender.


#4

Crimina sa for siden:

Jeg har Canon EOS 50D.
Et supert kamera, som jeg betalte 9000 kr for, bare for kamerahus. Hadde flere objektiver fra før. Har hatt Canon i flere år nå.

Som skolefotoapparat så er jo 40D eller 50D et godt valg i mine øyne.

Jeg er over gjennomsnittet interessert i foto, men er bare amatørfotograf.


#5

SpetakkelRandi sa for siden:

Men hva er forskjellen på f.eks 50D og 450D? Jeg har gått meg vill i jungelen allerede. 1000D er jo billigere, og det skjønner ikke jeg.. når noe heter 1000D så virker det dyrere og mere avansert. :undrer:

Hva står de tallene for?

Og hvorfor er Nikon 60D så utrolig billig? Jeg er ute etter et bra kamera, men det behøver ikke være kjempe dyrt og avansert. jeg studerer ikke foto.


#6

Veronal sa for siden:

1000D er et enklere (og billigere) kamerahus enn 450D som igjen er enklere (og billigere) enn 40D som igjen er enklere (og billigere) enn :host: 1D.

I tillegg har du 500D som er som 450D, men den har full HD-video i tillegg. (Mulig det er noen andre forskjeller også. :vetikke: )


#7

tinkadott sa for siden:

jeg har sony alpha, og er fornøyd :)
Men jeg kunne gjerne tenkt meg en speilrefleks som kan tae sopp med også, så jeg drømmer om å kjøpe ett nytt :sparke:


#8

Hjertensfryd sa for siden:

Eg har Nikon 60d. Liker det godt. Eg reiste til butikken og prøveholdt både canon og nikon for å finna ut kva som låg best i hånda mi. Då var valget enkelt.


#9

sindrome sa for siden:

Jeg har Nikon 40x og er veldig fornøyd!! (Har små hender altså ;)) Det jeg synes er bedre hos Nikon enn de andre kameraene jeg har brukt er programvaren på kameraet, det føles mye mer brukervennlig for meg. Ville også rådet deg til å kjøpe en ekstern blits, noe som er essensielt for å ta gode bilder inne, da spesielt av barn i bevegelse. Kunne ikke levd uten min eksterne blits.


#10

sindrome sa for siden:

Tror det er fordi Nikon har lansert noen nyere modeller, men mulighet for HD filming (sikle, sikle), og butikkene vil sikkert bli kvitt de eldre modellene.


#11

SpetakkelRandi sa for siden:

for meg er det ikke viktig å kunne filme med det. Jeg har et enkelt videokamera som støver ned og filmer litt med mobilen.
så Nikon 40D er et greit valg altså?

Var 40D jeg mente som var så utrolig billig. hehe.. går helt i surr..


#12

Hjertensfryd sa for siden:

Viss nikon D60 ligger godt i hånda di, så er det eit heilt greit valg. Som sagt så kjøpte eg det sjølv for litt over eit år sidan og har brukt det masse.


#13

Katta sa for siden:

Hvis du er på det nivået at du spør hva du bør velge og hva tallene står for, tror jeg du kommer veldig langt med nikon d60, nikon d1000 eller canon 450d. Dette er enklere modeller enn canon 50 d, nikon d90/d300/d700 som du vurderer hvis du er mer enn gjennomsnittet interessert i foto.

Det som er med nikon, er at alt under d90 mangler autofokusmotor. Det er et problem hvis du kjøper et objektiv som ikke har innebygd autofokusmotor. I praksis blir dette neppe noe problem. Hvis du ikke har hatt digital speilrefleks før, gå for en av de enklere modellene og legg heller litt penger i et godt objektiv og ekstern blitz.


#14

SpetakkelRandi sa for siden:

jeg er mer enn gjennomsnitlig interessert i foto, tar gjerne mere enn vanlig antall bilder enn andre, men syns det er vanskelig å vite forskjellen på de forskjellige spesifikasjonene..

skulle ønske bare noen kunne si meg HVA jeg skal kjøpe.:knegg:

Hadde Canon speilrefleks før(ikke digital) og tok utrolig flotte bilder med det, både av mennesker og natur osv, men digital er jo det jeg liker best. Jeg har fortiden kun et canon ixus 430. Det tilfredstiller meg ikke.



#16

SpetakkelRandi sa for siden:

ooooki jeg så dette kostet fra 10000 kr og oppover med linse osv.. nei nei.. det blir for ille..men 450D er altså greit?:humre:


#17

Crimina sa for siden:

40D er veldig bra det også.
Som skrevet før i tråden, så har jeg et 50D.
Jeg hadde 40D før jeg kjøpte 50D nå i sommer.
Forskjellen på 40D og 50D er ikke stor, men 40D har ikke liveview på autofokus, bare på manuell fokus.
Det er i tillegg HDMI utgang på 50D, det er det ikke på 40D.
I tillegg har 50D flere megapixler enn 40D.

450D er også et helt ok kamera.
400-500D serien er for nybegynnere, og 20-50D serien er for erfarne brukere, og neste serie, 1D f.eks er for proff brukere.

Lykke til.


#18

SpetakkelRandi sa for siden:

Beklager nå har jeg forklart meg dårlig...

:noia:

NIKON 60D er så veldig billig, er dette likebra som f.eks Canon 450D??

Det kommer sikkert ann på linsene osv som følger med? (objektivene) :knegg: skal jeg slutte å mase her og gå inn i en butikk og få hjelp? :lol:


#19

sindrome sa for siden:

Kjøp Nikon 60D og så kan du se hvor fornøyd du er med linsa som følger med kameraet og så kan du evt. kjøpe bedre linser senere. Men kjøp ekstern blits med kameraet :nikker:



#21

sindrome sa for siden:

Berre huggeleg ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.