Hørte nylig en teori om at ungenes smak og preferanser ang mat blir sterkt preget av det kostholdet mor hadde under svangerskapet. Smakene av det mor spiser mye av og nyter, er det som ungene vil foretrekke selv.
Får dere dette til å stemme med egne erfaringer?
Etter at jeg hørte dette har jeg forøkt å tenke gjennom preferansene til guttungen. Jeg var hekta på "husmannskost" under svangerskapet og ser at guttungen foretrekker den type mat. Etter at jeg fikk han har jeg blitt mer opptatt av matlaging og liker mer "moderne" type mat. Dette er noe som sjelden faller i smak hos guttungen. Det vil ofte si at det er måten jeg tilbereder mat som avgjør om det er noe som faller i smak eller ikke. Vet likevel ikke om dette henger sammen med at jeg de første årene laget mest husmannskosttypemat og dermed er det slik mat han har blitt vant til.
Tja.. Jeg spiste vel ganske normalt og variert da jeg gikk gravid med A, og han er ikke kresen, og liker det meste. Alt fra sterk wok til pannekaker eller fisk.
I graviditeten spiste jeg hamburgere, smågodt :eek: og marsipankake. Ting jeg sjelden spiser ellers, det smaker bedre med ordentlig mat. Og mini liker ingen av de tingene. Ok, han liker marsipan da, men vil heller ha eple. Så, nei, det stemmer ikke her i huset.
Det stemmer hos meg. Jeg spiste veldig sunt med eldstemann, og han velger gjerne bort det søte. Jeg spiste mye mer søtt med nr. 2, og hun er absolutt mye mer søtmoms.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.