:hjelp:Trenger tips og råd her! Har fjernet mandlene og fått streng beskjed om å bare spise kald mat uten klumper/kvasse kanter. I følge damen på sykehuset var det noe helt annet med voksne enn med barn etter sånnen operasjon, så dermed måtte jeg love at jeg ikke skulle tulle i meg hard/varm mat.
Så langt har jeg funnet rislunsj, skyr, honningmelon, mango ... Banan skal jeg ikke ha, for det er en syre i den som er vond i sår.
All middag kan moses og kjøles ned. Kjøttkaker, brun saus og potet. :slurp: Det funker kaldt også, om man ikke plutselig begynner å tenke på at det kan se ut/lukte som hundemat. :knegg:
Må maten være ordentlig kald, da, eller holder det at den er litt avkjølt? For det meste av middagsmat er jo ok som romtemperert også (i alle fall hvis man er sulten nok). Potetsuppe kan jeg huske var en gjenganger i min periode som nylig kjeveoperert på Ullevål. :knegg: Kan nok lages ganske lett ved å blende poteter sammen med kjøttkraft og fløte. Blomkålsuppe på samme vis er også godt. Ha gjerne i noen eggeplommer. Og hjemmelaget tomatsuppe med løk og gulrøtter og hvitløk, kjørt i blender, med fløte og revet ost i, er i alle fall godt.
Og veldig lettvint: hva med grøt? Semulegrøt er veldig glatt, rømmegrøt er veldig mettende. Eller du kan gjøre det kjempelett og kjøpe barnegrøt eller barnemat på glass. :jupp:
:hyper: Dere er supre!
Jeg vet ikke om maten kan være lunken, men skal finne ut av det i løpet av uken. De første dagene var det visst veldig viktig at det var kaldt -for å holde blodårene så sammentrukket som mulig.
Jeg syntes honningmelon var ubehagelig altså, det og banan sved ganske så likt. Jeg spiste endel lunken pasta... Og så slo jeg til med skikkelig søndagsmiddag etter en uke, og ble sendt med ambulanse til nabobyen neste morgen. :himle:
Pass på så det ikke er noe slimdannende. Det kan være et herk å få ned.
Jeg levde på sorbet-is og saft-is de første dagene (jeg tåler ikke fløteis). Og etterhvert loff-terninger med smør, uten skorpe selvsagt. Og når jeg ble skikkelig avansert, så gikk det i nudler.
Hadde jeg ikke hatt så hinsides mange innlegg å lese igjennom, så skulle jeg letet her etter hva jeg gjorde, men jeg orker ikke. :sparke:
kan du etterhvert spise myk mat som må tygges: i så fall så er hveteboller og lefser veldig godt (jeg pleier å leve på det når jeg har after (sviende munnsår))
Smoothie er jo kjempegodt, men er kanskje litt mye syre i de fleste sånn at det kan svi?
Rømmegrøt er jo godt, men kanskje ikke så godt om den er helt kald?
Hold deg til is og puddinger de første par dagene, så kan du kanskje spise litt mer skikkelig mat som er bittelitt lunken etterhvert.
Omelett er kanskje ok å spise kaldt. Kan jo være en ide å prøve det, hvis du lager den naturell så får den ikke klumper.