Jeg var så heldig å få taake tiljul i fjor, og etter en vår og sommer hvor jeg hovedsaklig har lagd potetkaker, :nam: , og sveleoppskrifter med vekslende hell, er jeg nå klar for fler utfordringer. Kunne tenkt meg oppskrifter på lefser og flatbrød hvertfall, og gjerne annet godt!! :jupp:
Jeg kjevler leivene og skjærer ut rundinger på størrelse med bunnen på en kakeform - ca 26 cm. Smører blandingen med sukker og kanel og smør, deler rundingen i to og legger de i hop. Deretter deler jeg havlmånen i passe store biter.
Libra - jeg må ha alt med teskje jeg... Hvor tykke skal leivene være? Jeg akter å bake dette til jul kjenner jeg. Og da må jeg jo snart begynne. :knegg:
De kan fryses ja. Synes nesten de er best etter en tur i fryseren. Hvor tykke? Nja - akkurat passe. :knegg: Jeg kjevler de så tynn som jeg greier uten at det revner eller blir hull (kanskje cirkumsarum rett under 1/2 cm eller så der). Jeg er skikkelig dårlig på slike angivelser altså. :flau: De skal ikke være for tykke, men det er en del hevingsmidler i så de hever jo lit også. Men, heller ikke så tynne at det blir tørt og kavring liksom. Jeg skal bake de til jul selv - så bildeangivelser kan ikke komme før i begynnelsen av desember. :D
De kan forresten stekes i stekeovn også - hvis man ikke har takke. Da steker jeg på 200 grader i ca 3 minutter.
Jeg skrev jo at det er tykklefse... gjorde jeg ikke? Joda, det er tykklefse, som to deler klappes sammen og man har smør og sukker og kanel i midten - ikke tynnlefse som rulles sammen nei.
Har fått bildeetterlysninger. :flau: Det ble ikke lefsebaking på meg. Mamma kom på besøk og hadde med seg en ladning hun hadde laget hjemme. Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves - jeg blir sikkert å lage til neste år. :D
Mykt meierismør ble vispet hvitt sammen med melis, så hadde jeg i litt kanel, litt vaniljesukker og litt prim. Det ble knakende bra om jeg skal si det selv - og det skal jeg jo.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.