Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste takke-oppskrift

#1

Krem sa for siden:

Jeg var så heldig å få taake tiljul i fjor, og etter en vår og sommer hvor jeg hovedsaklig har lagd potetkaker, :nam: , og sveleoppskrifter med vekslende hell, er jeg nå klar for fler utfordringer. Kunne tenkt meg oppskrifter på lefser og flatbrød hvertfall, og gjerne annet godt!! :jupp:


#2

Slettet bruker sa for siden:

Denne:
:takker:

[/fjaseferdig]

Kokte poteter som du moser med litt salt. Bland inn mel til det er en kjevlbar deig.

Kjevle til lefser og steke på takka. Nuddelig med smør og sukker på. Og kanel.


#3

Angelique sa for siden:

Nå skal jeg samle. Søsteren min og jeg skal kjøpe takke til vår mor til jul etter godt tips fra Tinka her inne.


#4

Libra sa for siden:

Her er en oppskrift på tykke lefser, med det fantastiske navnet: Herlige lefser som smelter i munnen. :humre:

2 egg
1 kopp smør
2 kopper sukker
1 kopp sirup
2 kopper kefir
1 1/2 ts kardemomme
1 ts natron
1 ts hjortesalt
1 ts bakepulver
ca 1 kg mel

  1. Rør smør og sukker hvitt
  2. Tilsett egg, sirup og kefir vekselsvis med hvetemel med de forskjellige hevingsmidlene. Ta av litt av melet til utbaking
  3. Kjevl ut leivene i passe størrelse
  4. Stek med god varme - skal være lyse

Smøres med blanding av smør, sukker og kanel.

Kan fint fryses.


#5

Slettet bruker sa for siden:

Libra - skal disse være store eller er dette sånne små, runde tykke?


#6

Krem sa for siden:

:knegg: Når jeg så overskriften etter så jeg den ja.

#7

Libra sa for siden:

Jeg kjevler leivene og skjærer ut rundinger på størrelse med bunnen på en kakeform - ca 26 cm. Smører blandingen med sukker og kanel og smør, deler rundingen i to og legger de i hop. Deretter deler jeg havlmånen i passe store biter.


#8

Slettet bruker sa for siden:

Libra - jeg må ha alt med teskje jeg... Hvor tykke skal leivene være? Jeg akter å bake dette til jul kjenner jeg. Og da må jeg jo snart begynne. :knegg:

(De kan fryses?)


#9

Libra sa for siden:

De kan fryses ja. Synes nesten de er best etter en tur i fryseren. Hvor tykke? Nja - akkurat passe. :knegg: Jeg kjevler de så tynn som jeg greier uten at det revner eller blir hull (kanskje cirkumsarum rett under 1/2 cm eller så der). Jeg er skikkelig dårlig på slike angivelser altså. :flau: De skal ikke være for tykke, men det er en del hevingsmidler i så de hever jo lit også. Men, heller ikke så tynne at det blir tørt og kavring liksom. Jeg skal bake de til jul selv - så bildeangivelser kan ikke komme før i begynnelsen av desember. :D

De kan forresten stekes i stekeovn også - hvis man ikke har takke. Da steker jeg på 200 grader i ca 3 minutter.


#10

Slettet bruker sa for siden:

De skal bli sånn tjukklefse-aktige? Ikke sånn at de kan rulles som en lompe?


#11

Libra sa for siden:

Jeg skrev jo at det er tykklefse... gjorde jeg ikke? Joda, det er tykklefse, som to deler klappes sammen og man har smør og sukker og kanel i midten - ikke tynnlefse som rulles sammen nei.


#12

Slettet bruker sa for siden:

Da demrer det så smått her. Jeg skal bake disse. Absolutt. Tusen takk for teskjemating og oppskrift.


#13

Libra sa for siden:

Har fått bildeetterlysninger. :flau: Det ble ikke lefsebaking på meg. Mamma kom på besøk og hadde med seg en ladning hun hadde laget hjemme. Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves - jeg blir sikkert å lage til neste år. :D



#15

Slettet bruker sa for siden:

Jeg har bakt dem. Ungene jublet vilt!

Jeg fylte dem med krem laget etter eget hode:

Mykt meierismør ble vispet hvitt sammen med melis, så hadde jeg i litt kanel, litt vaniljesukker og litt prim. Det ble knakende bra om jeg skal si det selv - og det skal jeg jo.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.