Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste kjøttkakeoppskrift

#1

Elin sa for siden:

Vi snakker tradisjonsrike norske husmannskost-kjøttkaker. Jeg lager nok verdens beste brune saus til kjøttkakene, men kjøttkakene uten sausen er ganske smakløse har jeg funnet ut. Hvordan lager du dine kjøttkaker?


#2

oslo78 sa for siden:

Porsjon som passer til oss 4:

250 g kjøttdeig
1 ss potetmel
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
litt mindre enn 1/2 ts ingefær
litt mindre enn 1/2 ts muskat
ca 1 dl melk

Smaker NYYYYDELIG synes vi ihvertfall!


#3

Obelix sa for siden:

Jeg blander deigen med melk, hvetemel ,egg, salt og pepper. I tillegg har jeg en liten dæsj med oregano. Ikke så mye at man smaker oregano, en nok til at det setter en liten spiss på de.
Deretter bruner jeg de i panna og legger de deretter i en kjele med vann, salt, pepper og en dæsj smør. Der får de trekke/koke til de er gjennomkokte.
Vannet/kraften bruker jeg til å lage saus av.


#4

Crimina sa for siden:

Jeg har 1 kg kjøttdeig, 4 egg, litt melk, salt, pepper og hvetemel oppi. Og litt piffi. :) Bruker igrunnen ikke noen oppskrift. Slumper bare.


#5

Angelique sa for siden:

Bruker ca 250 gr. kjøttdeig.
Lært av min bestemor.

Først er det viktig å røre kjøttdeigen og salt slik at fettet i kjøttdeigen blir "trådete"
Så har jeg oppi vann for å jevne ut litt
Ca 0,5 dl ca.
1 ts salt, ca.
1/2 ts pepper, kvernet. Kanskje litt mer.
Så 2/3 barneskjeer potetmel.
1-2 egg. Kommer litt ann på størrelsen på eggene.

Kjempegode, akkurat som mors sier min kjære.

Finhakket løk glemte jeg, et must.


#6

rajraj sa for siden:

Jeg slumper.

Bruker en pakke kjøttdeig (400 eller 500 gram)
Tar en god klype salt og rører sammen med hendene til deigene blir seig
To egg
Pepper - ganske masse
Farris (lært her inne, det blir skikkelig saftig og digg)
Potetmel
Revet løk, på fineste rivjernsdel - ikke for mye, da smaker det bare løk, men litt revet løk gir en kraftig og god smak.

Brunes i masse smør, trekkes i saus jeg har laget på forhånd eller kraft, som jeg senere bruker til å lage saus av.


#7

Pingis sa for siden:

Jeg synes kanskje det hørtes litt ... vel ... tørt ut?


#8

Mrs. Longbottom sa for siden:

Prøver å se for meg kjøttkaker med 273 skjeer potetmel

:knegg:


#9

Maiden sa for siden:

Kjøttdeig
potetmel
salt
pepper
egg
melk
løk

Etter et tips fra en venninne som er kokk har jeg begynt å steke de inni stekeovnen. :D


#10

Carpe Diem sa for siden:

800 gram kjøttdeig. Av enten storfe, eller en blanding av svin og storfe
2,5 dl blå farris
litt potetmel, ca 2 ss tenker jeg
1 ts bakepulver
Salt og pepper
En finhakket løk
Eventuelt litt Aromat :D

Steker dem på middels varme, lar dem deretter trekke i sausen.
Kjdempegode og egg melkefrie!! :riktig:


#11

Angelique sa for siden:

Haha, / eller 7 , samme tasten. Gikk litt fort her.


#12

petra sa for siden:

Lager de stort sett som de andre her, men tilsetter 2 ss tomatpesto! Da blir de kjempegode! Innimellom en finhakket sylteagurk også.....


#13

turi sa for siden:

Karbonadedeig
omtrent halvparten med medisterdeig
egg
melk
potetmel
litt salt
muskat
salt/pepper

Noen ganger finhakker jeg løk og blander i.


#14

Honda sa for siden:

Minekjøttkaker:
en pakke svenske kjøttboller fra ica i sverige.:knegg:
medsvensk sky\melke saus til
Liker ikke brunsaus og liker ikke kjøttkaker


#15

Sundae sa for siden:

Jeg ble veldig nysgjerrig på dette...jeg er nemlig en sånn som aldri får til dette med saus. Finnes det en oppskrift på verdens beste brune saus? :blafre:

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.