Vi drar jo ofte på hytta på fredagene, og setter barn i bil og kjører halvannen time. Når vi kommer frem, trenger vi enkel, god og raskt laget mat - som også passer sære barneganer.
Ofte har det blitt de evinnelige pølsene. Andre ganger type pitabrød med skinke og grønnsaker.
Ikke noe av det har jeg lyst på i morgen - så tips mottas med takk!
Hjemmelaget pizza går veldig raskt hvis du har ferdigkjøpt bunn fra f.eks. Tine. Rull ut bunnen på langpanne, smør på pizzasaus, sleng på skinke, ost og hva du vil ha på. Stek i 10-12 min!
Nettopp pga stress på fredag har vi ofte utsatt avreise til lørdag morgen, men da synes jeg det blir litt lite tid på hytta.
Hjemmelagd pizza kan jo virkelig være enkelt hvis man kjøper bunn. Jeg lager tomatsaus av hermetiske tomater, tomatpure, litt finhakket løk og hvitløk som freses først. Kjøper man i tillegg ferdigrevet OST, så blir det bra. Det var et godt tips.
Pitapizza.
Pitabrød og alle tar på det de liker, ferdig på 10 minutter.
Jeg lager ofte en god suppe kvelden i forveien og tar med oppover, ingenting er som en god og varm suppe etter en lang kjøretur og en litt småkald hytte.
Lag ferdig en ildfast form med f.eks makaroni, skinke, grønnsaker og fløtesaus eller noe annet oppi. Settes i ovnen når dere kommer fram.
Eller stek middagspølser med pose grønnsaker og potetstappe.
Dessverre utgår inntil videre gryteretter og former, pga nevnte sære barneganer og redsel for å blande ting. Da kan det jo hende det er noe skummelt der. :skeptisk:
Hjemmelaget pizza som flere har foreslått er raskt. Tine ferdig rullebunn, glass med Barilla basilikum tomatsausen smøres rett ut på pizzaen (denne er av høy kvalitet, uten tilsettingsstoffer og industrismak, du bruker halve glasset, og så kan du bruke den andre halvparten til pastasaus senere i helgen), spekeskinke eller Peppes kjøttboller, paprika/ ananas og ferdig revet ost. Raskere blir det ikke.
Nachos er typisk fredagsmat på hytta hos oss - hell nachochips i langpanna, stek kjøttdeig og bland i tacokrydder. Revet cheddar på toppen og inn i ovenen noen få minutter. Serveres med salsa og rømme
Ellers så handler vi som regel mat på tur til hytta og da hender det at vi kjøper nygrillet kylling. Varmes litt ekstra ved behov og serveres med brød og salat
Nachos er vanlig fredagsmat hos oss også, og egentlig veldig enkelt. Poenget er at mannen alltid vil lage gaucamole fra grunnen av, og det tar like lang tid som hele middagen (som jeg lager). På hytta må ungene underholdes litt mer, og dermed har dette foreløpig utgått. Jeg kan be ham om å klare seg uten guacamole (den er VELDIG god, men forholdsvis arbeidskrevende).
Jeg digger guacamole, men får det ikke i Andamannen om det stod om livet, tror jeg.
Spiser ungene deres nachos servert sånn, forresten? Det var et godt tips! (Men vi skal ha fajitas med kylling i dag - så det utgår som eksperiment i morgen.)
Knerten spiser kjøttet og snuppa spiser nachosen. Hun tvinges i litt kjøtt mellom hver påfyll av nachos. Jeg har unger som er komplementære spisere. Knerten lever på selvpålagt ketolysediett.