Jeg tenkte vi kunne inspirere hverandre med matpakketips og slikt, gjerne med bilder også. Jeg starter med matpakken som toern skal ha med i morgen: En brødskive med honningsennep og parmaskinke, para- og valnøtter med kesamdip, gulrøtter og selleristenger og druer med parmaskinke. I Sverige kjøpte vi små flasker med pærejuice til 5 kroner eller så. Den står i barnemathyllen, men det er jo helt vanlig juice i flasken - som er akkurat passe stor. Flaskene er ypperlige til å vaske og fylle med ønsket drikke. Noen ganger sender jeg med små biolaflasker eller smoothies.
Heldigvis for meg, så er toern glad i sånn plukkemat. Enern foretrekker brødskive med gulost, og da kun Norvegia.
Nei, men kanskje annenhver? I går laget hun en tilsvarende selv, faktisk. :nemlig: Kuttet opp grønnsaker og pølsebiter, fylte på med babybel og litt nøtter.
Djupt imponert.
Mannen prøvde med ost og bacon i matpakka til snuppa, men hun var dødelig fornærmet da hun kom hjem. Bacon var greit, men ost!? Kiwi, derimot.
Jeg liker også å lage sånne matbokser til lillegutt :)
Her er morgendagens "fangst" - den blå boksen og en av suppeboksene skal inn til skole/SFO.
[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=23906&d=1252614920[/img]
(jeg har vist fram dette bildet i en annen tråd også, skrev om dietten lillegutt er på, så sorry for eksponeringen :sparke: Men ville egentlig mest skryte av disse matboksene og "opplegget" - det er genialt!)
Skal vi se, matpakka ligger i kjøleskapet, og jeg orker ikke gå ut og sjekke så dette blir på husken. (Det er bare 02-årgangen som skal ha med matpakke, de andre får mat i barnehagen.)
Et kokt egg, strimler av gulrot og agurk, biter av bogskinke, fullkorns elgpasta, cherrytomat, en brødskive med brunost og en med syltetøy. (Dårlig påleggsutvalg i kveld - kjøleskapet bærer preg av lønningsdag i morgen...)
Jeg har kjøpt hos godestunder.no med vannflaske og enkel veske, de har også hos alexi.no men da tror jeg det er uten vannflaske og veske.
Men disse m.m. kom i posten idag, kjøpt fra nettbutikken til produsenten selv- laptoplunches.com :jupp: Det er den nyeste modellen :D Litt høyere enn den andre, og to lokk. Og så har jeg bestilt en ekstra stor boks til også, og ekstra av de andre boksene også.
Jeg skulle til å si knekkebrød med ost, men hvem ville vært gale nok til å hente inspirasjon fra det når dere kan hente hos Safran. Jeg bøyer meg herved også i dyp beundring over hva dere får til med matpakkene.
Det kommer nok ikke til å bli praktiskert her i huset med det første da vi er alfor glad i lettvinte løsninger.
(barna får heldigvis mat i barnehagen så de får mer fancy mat enn meg da)
OK. Jeg skal ikke legge ut bilder fra dagens matboks. To skiver med leverpostei og to med prim, klæsjet sammen. :o Begge to fikk dette. Uff stakkars barn, de vet ikke hva de går glipp av. Når det er sagt, tror jeg iallfall eldstemann hadde blitt noget :skeptisk: hvis jeg hadde begynt å stikke maten på tannpirkere.
Nøtter var en god idè, forresten. Det kan til og med jeg greie. Men hva var det hvite som var ved siden av nøttene, Safran. Youghurt?
Yoghurt går akkurat oppi de nye ja, safran. De går akkurat oppi de gamle også, hvis du bretter "lokket" på yoghurtboksen og tar en strikk rundt matboksen :sparke:
Også jeg som var så fornøyd med egen matpakke i dag! (Min lille får all mat i barnehagen, det er bare jeg som bruker mat på boks i vår husstand.) Jeg har en pakke grove knekkebrød stående på plassen min og til pålegg i dag har jeg tatt med meg, ikke bare fersk, grov leverpostei og skivet gulost, men også agurk og rød paprika i skiver til å freshe opp med! :knegg:
Ellers går det ofte i middagsrester som jeg varmer i microen.
Ja, det er nok veldig synd på dine barn som bare får prim og leverpostei. :humre:
Det hvite var en dip laget av kesam, gresk yoghurt, revet hvitløk og ingefær, litt tacokrydder, litt sukker og litt salt. Jeg foretrekker å lage dipmixen selv, for selv om krydderposene til Maarud smaker godt så inneholder de veldig mye rart.
:knegg: Strikk, ja. Det var lurt.
Jeg har tenkt litt på å bare helle youghurt over i den ene boksen med lokk, og så ha oppi müsli i den lille med lokk.
Den nye, større var fin m^2, men jeg tror ikke jeg skal fylle huset med enda mer ting... Det var utfordrende nok å finne plass på kjøkkenet til de tre første. :knegg:
Jeg trenger ta en økt og bake noen matmuffins og pizzasnurrer og sånt, tror jeg.
Vi bruker forresten også en del små fiskekaker, og små kjøttboller, som i dag.
Det gjør jeg også. Har hamstret kyllingkjøttboller som var på tilbud og lagt i fyrseren. Fiskekaker og fiskepudding bruker jeg å stanse ut med pepperkakeform - det er ekstra stas. Særlig nå som jeg har vært på IKEA og kjøpt pepperkakeformer av elg, bjørn, piggsvin, snegle og ekorn. Ja, elgen og bjørnen er for store til sånt da.
Jeg kan jo melde om at Semper-juicen kom i retur, sammen med gulrotbitene, skinkedruene og mesteparten av nøttene. De hadde fått kake fordi en hadde bursdag, og da var visst det mer fristende. :sur:
Du kunne fått smurt matpakken min når som helst :hjerter:
Her går det mest i tradisjonelle matpakker, for ungene mine har ikke lik smak som mor desverre, men sender gjerne med grønnsaker i småbiter, oppskåret frukt, små smoothies eller biola jeg også.
Jeg brukte å sende med fancymatboks de dagene Poden skulle på tur (ellers spiser de alle måltider i barnehagen), men nå har han begynt å si at han ikke vil ha med noe rot i matpakken. :snurt: Han vil ha to skiver med enkelt pålegg og en kjeks.
Så da får han det da. :sukk:
Jeg kan rapportere om at en del pasta og noen småtomater kom i retur. Tomatene blir fort udelikate når de er delt opp, og de liker ikke å spise dem hele fordi de spruter. :p