Chanett sa for siden:
Vi skal ha suppe i morgen. Jeg skal lage den i kveld. Har du ei oppskrift som du vil dele med meg? Fortrinnsvis tomat eller grønnsakssupper, men andre er også av interesse. går for å legge unge
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Chanett sa for siden:
Vi skal ha suppe i morgen. Jeg skal lage den i kveld. Har du ei oppskrift som du vil dele med meg? Fortrinnsvis tomat eller grønnsakssupper, men andre er også av interesse. går for å legge unge
Filifjonka sa for siden:
Minestronesuppe:
Har man bedre tid kan man bruke tørre bønner og legge i bløt, det blir selvfølgelig enda bedre. Denne skal i utgangspunktet kunne lages på et kvarter, ifølge kokeboken - men det tar nok litt mer tid for de fleste. Men fort går det. Jeg pleier også ofte å hakke opp noen friske tomater i tillegg til de hermetiske. Og jeg lager alltid dobbel porsjon av denne. Den skal være litt sterk, og rykende varm. Kokeboka anbefales forresten, jeg har hatt den i mange år og hatt nytte av mange av oppskriftene. Den heter "Inn og ut av kjøkkenet på et kvarter - eller mindre", og er skrevet av Anne Willan.
Det som trengs til 4 porsjoner:
1 laurbærblad
1 purre
3 selleristilker
2 ss olivenolje
175 g god skinke i skiver
2 hvitløkbåter
2 små squash
50 g pastasløyfer (eller annen pasta)
1 bx hakkede (plomme)tomater
1 bx hvite bønner
Salt og nykvernet sort pepper
(4 kvister flatbladet persille til pynt)
Revet parmesanost til serveringen.
....................
Kok opp 1 liter vann med laurbærblad i en stor suppekjele med lokk.
Skjær opp purre og selleri i tynne skiver og skyll. Varm olje i en stekepanne og ha i grønnsakene sammen med pepper. Dekk til, la det småkoke til det er mykt.
Skjær i mellomtiden skinken i biter og ha dem i stekepannen, skrell og hakk hvitløk og putt det også oppi.
Skrell squashen og skjær i små biter. Ha i suppekjelen sammen med pepper. Bland i pastaen og legg på lokk.
Ha tomatboksen, bønnene og evt. et par ferske hakkede tomater i gryta. Ha tilslutt i grønnsaker/skinke/hvitløk fra stekepanna.
Legg på lokk, kok opp og la småkoke noen minutter til pastaen er ferdig.
Server med flatbladet persille og revet parmesan.
Søster sa for siden:
abo Torsdag er suppedag her.
Den så god ut, Maximillia.
Chanett sa for siden:
Den minestronesuppa så deilig ut. Må prøves ved senere anledning. Jeg mista selvsagt strømmen i stua (slikt som skjer når man pusser opp, i går var det vannet som forsvant) og diktet min egen tomatsuppe. Jeg er veldig spent på hvordan den smaker.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.