Finn ut at de skal stekes i bakerovn. Legg derfor et lag amerikanske grønnsaker i bunnen av ildfast form. Spe på med rødløk. For å øke spenningen er det best å eksperimentere litt med tilbehøret, så gå i kjøleskapet og let frem noen rester - tacosaus ser fint ut. Strø over litt salt. Så litt sitronpepper. For å gjøre det litt mer smaksfullt - ta hvitløkpulver og bruk en god dæsj av dette. Og bare som en ettertanke - og forå virkelig overraske kona med kokkekunnskapene - bruk ekstra masse rosmarin. :snill:
Karbonadene legges på toppen, og sørg for at de er tørre på oversiden og blaute på undersiden. Det er forsåvidt ikke så vanskelig - det er bare å la være å snu dem under stekingen.
Serveres med billig-nudler til. :jupp:
Jeg håper at jeg i morgen kan le av dette. I kveld er jeg ennå for sulten og sur. :mad: Men all :tilber: til de to som klarte å spise den blandingen. Vel, mannen turde vel ikke ahnnet siden det var hans verk. Og stesønn dæsjet på med så mye ketsjup at han kjente lite til noen annen smak. Jeg tok et knekkebrød i stedet.
Og kan en modde fikse leifen min i headingen? Please? grmf av meg selv
:knegg: Jeg ble gretten på dine vegne, kjenner jeg. Det er lov å kjenne egen kokkebegrensning. Spesielt en fredag der de som skal få mat er litt ekstra slitne og fysne på noe godt.
Han kjenner ikke sin egen begrensning... :niks: Jeg spiste to karbonader og kastet grønnsakene. Skjønner ikke hvordande to orket å spise den blandingen der - det smakte pfy!
Det er dessverr ikke første gang han tar slike stunts. :( Og jeg sa sist det ble ille at det er ikke nødvendig å bruke så mange forskjellige ting! Det gikk tydeligvis ikke inn - og jeg blir en smule grinete for... det er da ikke nødvendig at jeg skal måtte lage middag hver dag vel?
Peppes hadde vært greit - bortsett fra at det er to mil hver vei. Jeg får heller steke meg et egg eller no' til kveldsmat.
Herregud, så det finnes faktisk flere menn (enn min mann) som er helt, HELT, ubrukelige på kjøkkenet. Og som ikke aner hvilke smaker som passer sammen, som har en naturlig ryggmargsrefleks på hvor lenge noe skal kokes/stekes, eller som rett og slett klarer å lage noe som smaker godt...
Du har min fulle sympati, retten til å være sur er på din side! Jeg kan fortelle deg at den gangen min mann laget en middag som skulle etterlikne en "salatplukkedisk ala Meny", med hovedingredienser som kinakål, revet (altså ikke OST men REVET pizza- og gratengtopping :dåne:) og stekt laks, sammen med alt du finner av grønnsaker på boks eller glass, var jeg bare drittsur.
Jeg begynner å ha ham halvt mistenkt for å gjøre slikt på pur f sånn at han til slutt slipper å lage mat. Ja, jeg er sur ennå. Jeg har vært ute og beiset terrassebord foran inngangsdøra og flyttet en haug med gamle trestammer som skal kappes til ved - men det hjalp ikke. Jeg er fortsatt sur.
Kokkekurs hjelper ikke når mannen ikke er interessert i matlaging i det hele tatt. Bare det at han faktisk spiste dette viser jo at han virkelig er altetende - og hva er da poenget med kokkekurs? oppgitt :sur:
Håper på en bedre dag i morgen ja. :nikker:
Men seriøst, hvis han tror han skal slippe unna all matlaging ved å begå sånne stunts hadde jeg ikke latt ham dø i synden, såfremt det ikke er greit at han ikke lager mat, altså. Alle kan lære. Enkel kokebok er tingen! Du kan kanskje argumentere med at det kan være greit å kunne klare seg selv hvis du av en eller annen grunn skulle være borte noen dager?
Jeg skriver det fordi jeg faktisk har hørt om menn som med vilje krymper og misfarger klær for å slippe unna klesvask, det synes jeg er helt rart.
Min mann er helt motsatt. Han kan lage fisk og poteter, feks, og da får vi nettopp det: fisk og poteter. Salat? Nei! Saus? Nei! Fisk og poteter. Spennende :nemlig:
Men det er helt greit, jeg liker å kokkelere, han gjør det ikke. Så da lar vi det bli med det. Men han er flink til å grille. Så lenge han slipper å lage tilbehøret...
Der har du min også. "Skal det ikke være noe grønt til?" han: "Åh". :knegg: Vi har hatt et par pizzabestillinger vi også på grunn av retter som har gått rett vest, det har vel vært min feil er jeg redd.
Jeg hadde vært såpass henrykt hvis mannen min hadde giddet å PRØVE såpass, så jeg hadde sikkert trykket i meg en imponerende porsjon selv om det hørtes ut som en aldeles grusom blanding. :knegg:
Prøve seg fram? Smake til? Det kan man jo ikke gjøre. Hvis husbonden får ei oppskrift hvor det står 3 dl mel og to ts bakepulver, så kommer han og spør om hvilken ts han skal bruke, for de er jo ikke nøyaktig like store. Og hvor mye skal være oppi teskjeia? Toppet? Hvor stor topp da? etc etc
Minner meg om drømmeprinsen som skulle bake boller med ungene. Fra ferdigpose. "Ha i 4 dl lunkent vann". Og indignasjonen som fremdeles flere uker etterpå dukker opp over definisjonen på lunkent. 40 grader er altså varmt.
Min mann er på samme skala, eller kanskje litt værre.Når han lager middag er det joikaboller eller fiskepinner og stappe.
Og her en dag bad jeg han kjøpe med seg en blomkål hjem. Ok svarer han på sms. Jeg hadde egentlig tenkt å be han kjøpe brokkoli, men var usikekr på om han visste hva det var (vi har det ofte til middag, men det er alltid jeg som handler. Han spiser.). Vel, han kommer hjem med brokkoli, og sa at det stod "blomkål" på skiltet under, så da var det vel rett. :himle:
Han har fått lese det jeg skrev her i går, og hvilke svar jeg fikk. Han var oppriktig lei seg for at maten ble så elendig - det har kommet fram i dag. Og som han sa "Du HAR hørt om da jeg skulle koke grøt? Grøt med egg i er ikke godt!" :snill:
Det var forresten et krydder til i blandingen. Gastromat. For å fylle ut smaken og lage en overgang til rosmarinen. :grøsser:
Jeg må rett og slett huske hvilke middager han kan lage (kjøttdeig m pasta og Dolmiosaus) uten bistand og hvilke han må ha strikse instrukser på (f eks spaghetti a la capri - som stesønn synes er fantastisk godt, eller altså karbonader).
Og så KAN han vafler, bare han ikke får det for seg at han skal være sunn og lage dem med grovt mel, masse egg og sukker og that's it. Nesten. :knegg:
Mannen min prøver seg på middagslaging av og til, men grønnsaker er tydeligvis et fremmedord. Noen ganger har han prøvd å legitimere sunnhetsgraden ved å servere en skål med ananas ved siden av, og en sjelden gang skjærer han opp noen cherrytomater og that's it. Når han handler middag på "egen hånd", ser det ut til at prioritert rekkefølge er sånn: Kjøtt, poteter/ris/pasta og kanskje noe som minner om grønt.