Strutsen sa for siden:
Stemmer det at jeg har hørt at havsalt er bedre/sunnere enn vanlig salt?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Strutsen sa for siden:
Stemmer det at jeg har hørt at havsalt er bedre/sunnere enn vanlig salt?
Dixie Diner sa for siden:
Jeg tror det, men uansett så smaker hvertfall havsalt MYE bedre enn vanlig salt. Svigers satte frem havsaltbøssa på middagsbordet en gang og jeg forsynte meg, men det smakte så PØKK at jeg måtte spørre dem om det var noe galt med saltet? Joda, de hadde bare helt vanlig salt over i den tomme havsaltbøssa. Jeg merket det med en gang og var overrasket over hvor elendig vanlig salt smaker i forhold til havsalt, jeg har brukt sistnevnte i mange år og er så vant med det.
Jeg takler ikke smaken på vanlig salt. brekke seg
Veronal sa for siden:
Matportalen sier nei. (Det er Na-innholdet som er det vesentlige og Na-innholdet i havsalt er tilsvarende det som er i husholdningssalt.)
matportalen.no/artikler/2006/10/er_havsalt_sunnere_enn_vanlig_husholdningssalt
krystallklart sa for siden:
Jeg opplever og måtte bruke mindre av havsaltet, synes det smaker mer enn vanlig salt.
Skremmern sa for siden:
Synes du havsalt er godt? Hvis du svarer ja er det opplagt at havsalt ikke er sunt.
pippimamma sa for siden:
Seltin er vel det du bør velge om du ønsker et sunnere alternativ til salt?
DM sa for siden:
Fin logikk Skremmern. :knegg:
Salt sa for siden:
Salt er da selvfølgelig best! :snurt:
DM sa for siden:
Såklart! Det tenkte jeg med en gang jeg så du hadde svart i tråden. :nemlig: (Men man må ikke blande det med vanlig salt altså!)Dixie Diner sa for siden:
Seltin smaker hvertfall grusomt.
Salt sa for siden:
Selvfølgelig ikke. :stolt:
DM sa for siden:
Åja, huff.Vi trenger forresten salt i maten vår. Jeg lager maten min fra bunnen selv stort sett, og fikk beskjed av ernæringsfysiologen på sykehuset som gikk gjennom dietten min at hun synes jeg fikk i meg litt lite salt (og karbohydrater, - men det i seg selv var vel egentlig ikke problem, det var jo dem som synes det var en bra ting også. :knegg: ). Så hun sa jeg bare skulle kose meg med saltet mitt. (Jeg elsker salt mat, og det er kanskje en grunn for det? )
Dixie Diner sa for siden:
Ja, det finnes jo til og med de som mener mettet fett er farlig. :dramaqueen:
:knegg:
Skremmern sa for siden:
Det samme med sjokolade og brus. Fysj og æsj!
Slettet bruker sa for siden:
Jeg sier bare én ting: Prøv salt fra saltsyderiet på Læsøe. Det holder med én gang - så er du hekta. Det er dronningen av salt. :elsker:
Dixie Diner sa for siden:
Hvor får man tak i det? Må man kjøpe det på fabrikken der? :domm:
Slettet bruker sa for siden:
Her.
Enhver saltbutikk i dag med respekt for seg selv har jo nettbutikk. :knegg:
Det er verdt det - jeg lover.
DM sa for siden:
:skeptisk: Har du forsøkt Herbamare urtesalt?Slettet bruker sa for siden:
Nope.
DM sa for siden:
Da har du gått glipp av noe. :nemlig:
Slettet bruker sa for siden:
Hm. Kanskje jeg prøver det. Siden jeg er tom for Læsø akkurat nå. :gruble:
Dixie Diner sa for siden:
Herbamare, er det den grønne? Jeg liker best den røde, Trocomare. De er kjempegode ja.
Takk for linken, SF. Jeg MÅ jo prøve dette her! Elsker salt.
DM sa for siden:
Ja, det er den grønne. Den røde (Trocomare) er ok den også, men jeg foretrekker den grønne.
Kanskje smilefjes kan forsøke begge!
Esme sa for siden:
:nemlig: Noe av det beste saltet jeg har smakt. Virkelig godt å variere med.
Mrs. Longbottom sa for siden:
Urtesalt mmmm
Jeg får også brekninger av jozo, det kan totalt ødelegge et måltid for meg, jeg fatter ikke at noen kan spise det, det lukter jo gru og helvete, og smaker enda verre. Vi har masse typer salt, grovt og fint havsalt, vanlig og røkt flaksalt, flere typer urtesalt, og trøffelsalt. Men jeg må nok prøve den andre dere anbefaler her også.
Slettet bruker sa for siden:
:highfive:
Obelix sa for siden:
Jeg bruker bare Maldon salt.
Det smaker mye bedre enn vanlig salt.
Dixie Diner sa for siden:
Men Maldonsalt er vel sånn flakete salt? Eller finnes det som malt også? Jeg bruker alltid Maldonsalt på feks. Focaccia. Knallgodt.
Obelix sa for siden:
Det er flak ja, men det går helt fint å bare knuse det litt mellom fingrene før man har i maten.
Bruker det i alt som trenger salt.
Mrs. Longbottom sa for siden:
Maldon er godt, ja, men mye annet salt som også er godt.
Dixie Diner sa for siden:
Hva med sånn Kosher-salt som Rachael Ray alltid bruker? Er det godt? Synes det høres så godt ut. :knegg:
Ru sa for siden:
Vi bruker bare havsalt, som regel Maldon.
Jozo brukes kun til neseskylleren og sneglejakt. :plystre:
Mrs. Longbottom sa for siden:
Ja, jeg har hørt mange bejuble koshersaltet. Må kanskje prøves om man får tak i. Kanskje på ebay?
Mrs. Longbottom sa for siden:
Hyacinth sa for siden:
Leveres ikke til utlandet!
:eek:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.