Jeg har bestilt stekte nudler ute noen ganger og det serveres alltid med en veldig god saus på nudlene. Eller saus og saus.. det er i alle fall noe oppi da, som ikke er nudler eller grønnsaker. :p
Noen som har gode oppskrifter eller tips på hvordan smaksette wok og nudelretter?
Du kan ta litt buljongvann (hønsebuljong er veldig vanlig i asiatisk matlaging), maizenna for jevning og krydder du liker.
Hvis du lager mye wok- og nudelretter består oppskriftenene av uendelig mange kombinasjoner over soyasaus (kinesisk, japansk, lys, mørk, tykk, tynn), sesamolje, lime/sitronsaft, fiskesaus, østersaus, eddiker (hvitvinseddik, risvinseddik) og tamarind. Og flasker av disse, som varer leeenge, er å få kjøpt. Da er det bare å eksperimentere i vei!
De jeg bruker mest er soyasaus, lime og østersaus + oljer (vanlig jordnøtt- eller rapsolje). Hakk opp kjøttet bland sammen sausen med krydder (fersk ingefær, hakket chili, hvitløk, salt, pepper, koriander, rørsukker) og la kjøttet trekke i dette (før du steker det altså) mens du skjærer opp grønnsakene. Hvis du lager vegetarvariant kan du bare helle sausen over grønnsakene de siste minuttene av steketiden.
Du får også kjøpt ferdige sauseblandinger i de butikker med godt utvalg og på innvandrerbutikker; for eksempel Teriyakisaus. Eller hoi sin (den er tyktflytende).
Vi marinerer kjøttet i følgende og sørger for at ALT av marinaden er med under stekeprosessen:
3 ss ketsjap manis (søt soyasaus)
1/2 finhakket chilli
3 båter finhakket hvitløk
1 ss revet ingefær
Svinekjøtt og kylling trenger bare en halvtime i marinade for å gi kjøttet effekt. Doseringen over blir ikke sterkere enn at den funker helt fint på mine unger.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.