Ja, er det vanskelig å lykkes når man lager Tiramisu? Hva slags likør bruker dere?
Har funnet en oppskrift på Tiramisu i en oppskriftsbok jeg har, og det ser jo veldig godt ut på bildet. Lurer på å lage det til syklubben neste gang ... Men det egner seg kanskje bedre som dessert etter en middag, og ikke bare kaffemat?
6 Porsjoner.
2 eggehviter
4 eggeplommer
150 gr melis
400 g mascarponeost (Mega har)
200 g savoyardi- kjeks (Ladyfingers) (Mega har)
Ca 3 dl sterk brygget kaffe (espresso) avkjølt, tilsatt litt Tia Maria og Cognac eller Amaretto likør.
Revet mørk sjokolade
Kakaopulver til å sikte over
Stivpisk eggehviter i en bolle. Pisk eggeplommer og melis i en annen bolle til det er lyst og luftig. Vend inn mascarpone og deretter eggehviten.Legg et lag ladyfingers i en dyp rektangulær form og pensle dem med kaffeblandingen, legg et lag mascarponekrem over og dryss litt revet sjokolade over. Fortsett å legge ingrediensene lagvis til alt er brukt opp, avslutt med et lag mascarponekrem.
Bruk en form sånn at du får 3 lag med kjeks.
Sikt kakao over og la desserten stå i kjøleskap i ca 3 timer.
Man skal vel egentlig bruke amaretto som likør i Tiramisu, men jeg har alltid pleid å blande kahlua, amaretto og espresso, det gir ett veldig godt resultat.
Ellers anbefaler jeg deg å lage sukkerbrød selv og ikke savoiardis- da blir resultatet bedre :jupp:
Det er ikke vanskelig, nei. Marsala blir veldig godt. Og så er det noen oppskrifter som har veldig mye eggehviter, det blir ikke helt sånn jeg liker det. Den Magica la ut ser bra ut.
Og så har jeg lagt ut en oppskrift på en slags tiramisukake med hasselnøttbunner her.
Marsalavin må det være. :nikker: Her er min oppskrift:
TIRAMISU
4-6 egg, avhenger litt av størrelse, men generelt sett bruker jeg 6 jeg da.
1 ss sukker pr. egg
250 gram Mascarponeost, ett beger
5 dl espresso, evnt. sterk kaffe
5 cl Marsala
1 1/2 - 2 pakker fingerkjeks (Savoiardi)
Kakao
Skill eggene og pisk plommer og sukker til eggedosis. Stivpisk hvitene. Rør osten inn i eggedosisen, deretter eggehvitene. Bland kaffe og vin og dypp kjeksene kjapt i blandingen. Legg lagvis kjeks og krem, avslutt med krem. Avkjøles noen timer. Dryss kakao over før servering.
Den som Nenne legger ut der er en sånn oppskrift som ikke er min favoritt, med veldig mye egg i forhold til Mascarpone. Da blir den mer mousse-aktig. Jeg liker den litt mer tung og kremete. Men det er selvfølgelig smak og behag, og bare å prøve seg fram til hva man liker best. :)
Jeg er på lag med Maximilia her. Jeg blander dessuten ofte mascarponen 50/50 med creme fraiche for å få den bittelitt mer syrlig. Og jeg MÅ ha amaretto - ren amaretto - må jo ha mandelsmak!
Og den kan med fordel lages dagen før og oppbevares i kjøleskap; den blir bare bedre når smakene har satt seg. Ta den ut litt før den skal spises, for smakene blir tydeligere når den ikke er kjøleskapskald.
Det er jeg enig med deg i! I min oppskrift er det kun brukt ett par eggeplommer i eggedosisen - og tilsvarende mere med mascarpone, og da blir kremen veldig fyldig og tung- deilig!
Flere som har prøvd med Baileys? Har Meny fingerkjeks? Har Baileys i hus, men ikke noe annet. Må evt innom polet i morgen og kjøpe hvis jeg skal ha noe annet. Hva bruker dere av likør?
Flott! Har en form stående i kjøleskapet i dag som jeg lagde i går. Skal nytes i kveld. Det ble bare et lag da, siden formen min var så stor, men det er nok ikke avgjørende for smaken. ;)