Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tiramisu vanskelig å lage?

#1

Tito sa for siden:

Ja, er det vanskelig å lykkes når man lager Tiramisu? Hva slags likør bruker dere?

Har funnet en oppskrift på Tiramisu i en oppskriftsbok jeg har, og det ser jo veldig godt ut på bildet. Lurer på å lage det til syklubben neste gang ... Men det egner seg kanskje bedre som dessert etter en middag, og ikke bare kaffemat?


#2

Lenam sa for siden:

Det er egentlig veldig enkelt.

Cognac pleier min veninne å bruke, sist laget hun med en dasj Cognac og en dasj Bayleis. Det ble vidunderlig. :nam:



#4

Magica sa for siden:

Det er veldig enkelt og veldig godt!

6 Porsjoner.
2 eggehviter
4 eggeplommer
150 gr melis
400 g mascarponeost (Mega har)
200 g savoyardi- kjeks (Ladyfingers) (Mega har)
Ca 3 dl sterk brygget kaffe (espresso) avkjølt, tilsatt litt Tia Maria og Cognac eller Amaretto likør.
Revet mørk sjokolade
Kakaopulver til å sikte over

Stivpisk eggehviter i en bolle. Pisk eggeplommer og melis i en annen bolle til det er lyst og luftig. Vend inn mascarpone og deretter eggehviten.Legg et lag ladyfingers i en dyp rektangulær form og pensle dem med kaffeblandingen, legg et lag mascarponekrem over og dryss litt revet sjokolade over. Fortsett å legge ingrediensene lagvis til alt er brukt opp, avslutt med et lag mascarponekrem.
Bruk en form sånn at du får 3 lag med kjeks.
Sikt kakao over og la desserten stå i kjøleskap i ca 3 timer.


#5

Vianne Rocher sa for siden:

Man skal vel egentlig bruke amaretto som likør i Tiramisu, men jeg har alltid pleid å blande kahlua, amaretto og espresso, det gir ett veldig godt resultat.

Ellers anbefaler jeg deg å lage sukkerbrød selv og ikke savoiardis- da blir resultatet bedre :jupp:


#6

Salt sa for siden:

Prøv med Bailey's dere! :sikle: :nam:


#7

maggypop sa for siden:

Mannen lagde en supergod tiramisu med Marsala.


#8

Filifjonka sa for siden:

Det er ikke vanskelig, nei. Marsala blir veldig godt. Og så er det noen oppskrifter som har veldig mye eggehviter, det blir ikke helt sånn jeg liker det. Den Magica la ut ser bra ut.

Og så har jeg lagt ut en oppskrift på en slags tiramisukake med hasselnøttbunner her.


#9

Nenne sa for siden:

Marsalavin må det være. :nikker: Her er min oppskrift:

TIRAMISU

4-6 egg, avhenger litt av størrelse, men generelt sett bruker jeg 6 jeg da.
1 ss sukker pr. egg
250 gram Mascarponeost, ett beger
5 dl espresso, evnt. sterk kaffe
5 cl Marsala
1 1/2 - 2 pakker fingerkjeks (Savoiardi)
Kakao

Skill eggene og pisk plommer og sukker til eggedosis. Stivpisk hvitene. Rør osten inn i eggedosisen, deretter eggehvitene. Bland kaffe og vin og dypp kjeksene kjapt i blandingen. Legg lagvis kjeks og krem, avslutt med krem. Avkjøles noen timer. Dryss kakao over før servering.


#10

Filifjonka sa for siden:

Den som Nenne legger ut der er en sånn oppskrift som ikke er min favoritt, med veldig mye egg i forhold til Mascarpone. Da blir den mer mousse-aktig. Jeg liker den litt mer tung og kremete. Men det er selvfølgelig smak og behag, og bare å prøve seg fram til hva man liker best. :)


#11

Miss Norway sa for siden:

Jeg er på lag med Maximilia her. Jeg blander dessuten ofte mascarponen 50/50 med creme fraiche for å få den bittelitt mer syrlig. Og jeg MÅ ha amaretto - ren amaretto - må jo ha mandelsmak!

Og den kan med fordel lages dagen før og oppbevares i kjøleskap; den blir bare bedre når smakene har satt seg. Ta den ut litt før den skal spises, for smakene blir tydeligere når den ikke er kjøleskapskald.


#12

Vianne Rocher sa for siden:

Det er jeg enig med deg i! I min oppskrift er det kun brukt ett par eggeplommer i eggedosisen - og tilsvarende mere med mascarpone, og da blir kremen veldig fyldig og tung- deilig!


#13

Tito sa for siden:

Den jeg har funnet er:

6 egg
1 1/2 dl sukker
500 g mascarponeost
1 pk ladyfingerkjeks
1 dl sterk kaffe
amarettolikær, grand marnier eller konjakk etter smak
kakao

Denne har minst kaffe i seg av disse oppskriftene som er nevnt i tråden, og det apellerer til meg som ikke liker kaffe spesielt godt.


#14

Salt sa for siden:

Jeg bruker Nenne sin oppskrift, men med dobbelt så mye mascarpone, altså 500 g.

Du vet at amaretto ikke er laget av mandler? Det er aprikoskjerner! Men den smaker mandler da, men det er litt morsomt for det..


#15

Tito sa for siden:

Flere som har prøvd med Baileys? Har Meny fingerkjeks? Har Baileys i hus, men ikke noe annet. Må evt innom polet i morgen og kjøpe hvis jeg skal ha noe annet. Hva bruker dere av likør?



#17

Salt sa for siden:

Jupp, brukte Baileys Creme Caramel en gang. :sikle: Det var helt fantastisk godt! Tror alltid jeg kommer til å bruke det heretter! :jupp:


#18

Kahlan sa for siden:

Abonnere, dette må jeg prøve til mammas 65 års dag nam


#19

daffy sa for siden:

Jeg lager med Marsala, det blir kjemepgodt! Et tips er også å lage den i glassform så man kan beskue herligheten i flere lag.


#20

Tito sa for siden:

Kan Magica sin Tiramisu stå over natten?


#21

Magica sa for siden:

Ja, absolutt! :)


#22

Tito sa for siden:

Flott! Har en form stående i kjøleskapet i dag som jeg lagde i går. Skal nytes i kveld. Det ble bare et lag da, siden formen min var så stor, men det er nok ikke avgjørende for smaken. ;)


#23

kiddo sa for siden:

Jeg synes den bare smaker enda bedre etter en dags ekstra lagring :)


#24

Najade sa for siden:

Dette var digg!



#26

tinkadott sa for siden:

Sånn, da står tiramisu i kjøleskapet! :) virkelig enkel å lage i alle fall!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.