Ja, har noe liggende her som ser ut som sukker, men som absolutt ikke smaker det.
Er skeptisk til å bruke det siden jeg egentlig ikke vet hva det inneholder.
Det står: Monosodium Glutamate 99%. Pure mononairium glutamat. E 621.
Det smaker godt i sauser osv, nesten som en veldig god buljong.
Her inne er det jo så mange som er flinke på mat, så jeg regner med at noen kan hjelpe meg.:D
MSG er en smaksforsterker som ifølge leksikonet mitt kalles "det tredje krydder", men jeg kjenner ikke akkurat den betegnelsen. Det brukes mye i buljonger, ferdigmat (supper og sauser og boksmat), blandingskrydder og soyasaus, og er ganske riktig veldig vanlig i f.eks. kinesisk matlaging.
Jeg vet at en del er overfølsomme for stoffet og reagerer på det, og har fått med meg at det er en del som også av andre grunner prøver å unngå det, men jeg er ikke sikker på om det er fordi det er noe helsemessig uheldig ved det, eller om det er pga. overfølsomhet.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.