Eia sa for siden:
Jeg er, ehm, litt over gjennomsnittet glad i mat. Og på diett. Så jeg blir skikkelig glad når jeg lager en (for meg) ny rett som er sunn og samtidig god. Dette er en av disse gode og sunne. Den er hentet fra Grete Roedes "dagens middagstips" på nett. Jeg hadde ikke de nevnte urtene hjemme, men spedde istedet på med gulrøtter, hvitløk og sopp. Rask, enkel og god altså:
2 porsjoner
1 ss olivenolje
1 løk
60 g langkornet ris
1 terning fiskebuljong
3 dl vann
1 bunt persille
1 bunt gressløk
1 sitron
250 g laksefilet
1 ts pepper
Varm olivenoljen i en gryte over middels varme, ha i grovhakket løk. Når løken er blitt gjennomsiktig, tilsettes risen. Rør rundt til riskornene blir fuktige av oljen. Smuldre buljongen med fingrene og ha den i. Tilsett litt vann. Kok under stadig omrøring over middels varme, og tilsett vann gradvis etterhvert som det trekkes inn i risen. Når risen har sluttet å trekke til seg vann og er ferdig, tas gryten av varmen. Ha i finhakket persille og gressløk og saften av en sitron. Skjær laksen i passende små terninger, og rør den inn i den varme risen. Varmen fra risen «koker» laksebitene på et øyeblikk, så middagen skal serveres omgående med noen sitronskiver og en frisk, grønn salat.
For spesielt interesserte: Pr. porsjon 395 kcal