Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrifter på middager i ildfast form

#1

Crimina sa for siden:

Noen som har noen gode retter som tilberedes i ildfast form?
Tenker både pølseretter og retter med kjøtt.
Gjerne med poteter og grønnsaker.


#2

Zip sa for siden:

Bali ovnsrett (4 pers)

Kok ris til 4 pers. Ha risen i ei ildfast form.
Lag Bali kyllingsaus som anvist på pakka. Skjær 400g kyllingfilet i bitar og steik i panne. Del opp 1/2 raud paprika og 50 g sukkererter. Fordel kjøtt og grønnsaker over risen. Hell over sausen og strø på 50g revet ost. Steik i ovn ved 220 grader til osten er gylden. Server med brød og salat. :nam:


#3

Crimina sa for siden:

Tusen takk, Zip. :takker:


#4

Elisabet sa for siden:

Jeg skrev akkurat ut denne fra dagens rett på VG i dag. Bakte rotgrønnsaker med fetaost og hvitløk. Tenkte jeg bare skulle legge noe bacon eller noe på toppen før jeg stekte den i ovnen.


#5

Crimina sa for siden:

:takker: Kan jo bruke fantasien litt også på slike retter.


#6

Katta sa for siden:

Pølseform . Godt likt her i huset i hvertfall. :)


#7

Crimina sa for siden:

Den er godt likt her i huset også, Katta. :)
Lagd den flere ganger.


#8

Adrienne sa for siden:

Mamma laget noe som hun kalte "kjøttdeig på grønnsaksseng". Man bruker en pakke eller to med lapskausblanding (frossen, mengde avhengig av hvor mange som skal spise) og legger i en dyp, ildfast form og heller over 4-6 dl kjøtt- eller grønsaksbuljong. Så tar man kjøttdeig eller karbonadedeig, 400-600 gram, og sper som om man skulle laget kjøttkaker (vann, mel, egg, salt, pepper) og brer over grønnsakene. Setter i ovnen på 180 grader i 1-1,5 time og voila.


#9

Millis sa for siden:

Har noen slike oppskrifter der man bruker fisk?


#10

Niobe sa for siden:

Fiskegrateng?


#11

Neados sa for siden:

Denne liker famlien: Torskfilè legges i form, salt, hvitpepper, saften av 1/2 citron over. Inn i ovnen i ca 10 min. Legg så på skivet løk, skivet tomat og sjampignon på fisken. Legg potetstappe rundt, hell over matfløte, inn i ovnen, tipper 10-15 minutter. Nam!


#12

Crimina sa for siden:

:riktig: Takk for svar.
Nå har jeg litt å velge mellom.


#13

Turte sa for siden:

Fiskepuddinggrateng falt i smak i dette huset. :jupp:


#14

Katta sa for siden:

Koke en pk pasta/spagetti, legge utover bunnen i en ildfast form. Helle over kjøttsaus (fungerer greit med dolmio e.l.) med litt champignon, tomater og hva ellers man liker av grønnsaker. Ost på toppen, inn i ovnen noen minutter. Servere med salat til.


#15

Crimina sa for siden:

Tusen takk, Katta. Interessant oppskrift dette.
Aldri prøvd med spagetti før.
Ungene elsker spagetti, så dette må jeg jo bare prøve. :riktig:


#16

sykkelpappa sa for siden:

Kapp opp squash, paprika, løk, champignon, poteter og evt. aubergine, stø over litt salt. Legg på nakkekoteletter, dryss over Hot Beauty Spice eller Provencekrydder, avhengig av smak. Stek på lav varme (125-150 grader) en lang stund, gjerne et par timer såfremt ikke kotelettene begynner å bli tørre. Grønnsakene gir bra med saus du kan mose potetene i. Alternativt kan du droppe poteter og servere med bulgur eller cous cous. Hvis du ha saus kan du f.eks hakke litt urter i rømme/kesam/youghurt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.