Jeg tar et raid innimellom, og lager opp masse kjøttsaus som hives i fryseren og gjør middagslagingen enkel de dagene vi skal ha pasta. Men jeg sliter litt med å få til den virkelig gode smaken. Det blir ofte litt dødt. Jeg starter med løk, hvitløk, chili, hiver oppi hermetiske tomater, litt tomatpure, litt sukker, salt, pepper, gulrot, stangselleri. Har vel dæsjet litt worchestersaus oppi også, tror jeg. Jeg lar det koke lenge - gjerne i flere timer.
Så er det å få dreis på smaken. Hvis jeg bruker mer chili smaker den vel sintere, men jeg lurer på om jeg er på jakt etter den mer fyldige og runde smaken. Noen tips?
Jeg bruker Coop sine økologiske tomater på boks, litt basilikumpesto og Cemo sitt pastakrydder. Ellers gjør vi ganske likt. Og jo lenger den får putre og koke, jo rundere blir smaken.
Jeg pleier å bruke italienske hermetiske tomater, de koster litt mer, men smaker mye bedre enn de billigste. Jeg finhakker løk, litt hvitløk, gulrot og stangselleri, bruker karbonadedeig, og tilsetter litt hvitvin, litt sukker, frisk oregano og en dæsj god olivenolje. Lar det koke forsiktig i ca 45 min, så bruker jeg stavmiks slik at sausen blir helt fin. Masse fersk parmesan og god pasta til. :nikker:
Løk, hvitløk, gulrot og pastinakk stekes i litt olje. Så karbonadedeig, og når den er stekt, sopp, paprika og squash. Oppi med to bokser gode, hele tomater i lake og koke lenge sammen med basilikum. Litt chilisaus fra Heinz på slutten for å smake til.
Ha gjerne litt sukker i. Det runder av tomatsmaken, som fort kan bli litt vassen.
Du kan eventuelt 'svi' tomatpureen litt, slik at sukkeret i denne smelter. En god varmebehandlet olivenolje løfter smaken.
Ellers synes jeg ingrediensene dine høres fin-fine ut.
4 bokser hermetiske tomater
1 boks tomatpuré
3 raspede gulrøtter
1/2-1 pose frosne spinatterninger
1-2 løk
2 hvitløkfedd
chili
Coleman
endel balsamico
noe olje
salt
pepper
worchestersaus
oregano
honning eller sukker til balansert
Koker lenge, avkjøler og kjører i kjøkkenmaskin. Fryser ned det som er til overs etter å ha laget en stabel med halvstekte pizzabunner ferdig pyntet m/tomatsaus.
En gang jeg kokte en stor gryte tomatsaus, hadde jeg for sterk varme på, slik at det nederste laget (mest løk) ble langsomt brunsvidd. Gryten var nesten umulig å få ren, men sausen ble bedre enn noensinne. :knegg: Bare et lite snev av røyksmak, og så var resten av løken nærmest karamellisert.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.