Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dessertoppskrifter

#1

Crimina sa for siden:

Er det noen som vil dele noen gode dessertoppskrifter med meg?

Tenker på noe mere sjelden enn sjokoladepudding, gelè osv.


#2

sykkelpappa sa for siden:

hva slags oppskrifter tenker du på? kaker, raske enkle ting, eller mer forseggjorte saker til festmiddag?



#4

Hjertensfryd sa for siden:

Sjokoladefondant. :nam:
[CENTER][CENTER]Sjokoladefondant[/CENTER][/CENTER]

Til åtte personer:

250 g smør
250 g sukker
300 g sjokolade (blir bedre jo bedre og mørkere sjokolade man bruker, jeg brukte Lindt 70 % )
170 g hvetemel
8 egg

Smelt smør i en kjele over lav varme eller vannbad. Rør inn sukker og sjokolade i biter. Sikt i hvetemelet og rør inn ett og ett egg om gangen. Da får man en fantastisk blank, tjukk og ekstremt god røre.

Jeg pleier å steke fondantene i sånne store amerikanske papirmuffinsformer, da kan man nemlig lett rive av papiret og lirke fondantene hele over på tallerkner. Stekes ved 200 grader til de akkurat har fått skorpe utenpå, men er helt flytende inni. Neppe mer enn ti minutter.

Moste jordbær er berre heilt knall til.


#5

Mjau sa for siden:

Lag søt butterdeig.

Kjevle ut til ca 5-6mm tykkelse.
Del opp i firkanter på ca 8-10cm på hver side.
Skjær forsiktig og kun halvveis igjennom platene hele veien rundt, ca 5-6 mm inn på kantene.
Pensle med egg og stek til de er gylne.
Ta ut av ovnen og avkjøl.
Løft så av "lokket" som har formet seg på midten av platene. Mulig man må hjelpe til litt med en kniv.

Fyll innsiden med hjemmelaget vaniljekrem og friske frukt eller bær.
Legg lokket på toppen litt på snei.
Voila! Superlekker og veldig enkel dessert.


#6

Crimina sa for siden:

Alt mulig. :)
Som kan spises etter middag.


#7

sykkelpappa sa for siden:

Enkel hverdagsdessert:

Oppskåren frukt med Mascarpone
Ta ett beger Mascarpone, visp inn saften av en sitron og nok sukker til at den ikke er sur lenger, men ikke så mye at den blir søt. Den skal være frisk uten altfor mye ostepreg.
Del opp ymse frukter, gjerne litt eksotiske. Eple, pære, ananas, banan, mango, melon, papaya, lychee, moreller osv. (Sitrus kan kræsje litt med osten, men det er smak og behag.)
Servèr enten ferdig anrettet i små boller med en klatt ostemasse oppå, eller i stor bolle så folk kan forsyne seg selv. Uten banan kan frukten fort oppfattes som litt syrlig og 'vannete'.


#8

Skilpadda sa for siden:

Stekt frukt er veldig godt, banan (delt en gang på langs og en gang på tvers) eller fersk ananas (i biter), for eksempel. Stek på ganske sterk varme i smør sammen med en neve eller to med valnøtter, og ha brunt sukker eller lønnesirup eller honning i stekepannen. Server til/over vaniljeis. :nam:


#9

Crimina sa for siden:

Takk. :)

Men hva er Mascarpone?
Aldri hørt om det før jeg. :confused:


#10

Skilpadda sa for siden:

Det er en italiensk ferskost, veldig mild og kremete. Finnes i ostedisken i ganske mange kolonialforretninger. Og den er forresten også veldig god til sånn stekt frukt som jeg nevnte.


#11

Crimina sa for siden:

Tusen takk for svar, Skilpadda.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.