Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Treretters som kan tilberedes på forhånd?

#1

nam sa for siden:

Jeg tenkte å innvitere 3 av mine beste venninner på en kveld med god mat og god drikke. Men jeg er ikke så voldsomt dreven på kjøkkenet enda, så for å sikre en vellykket matopplevelse uten mye stress, hadde det vært kjekt å laget rettene i ro på forhånd.

Hva tror dere? Noen med tips for hva jeg kan lage? :)


#2

Veronal sa for siden:

Vi skal ha vennemiddag på lørdag m/3-retter og vurderte frem og tilbake for om vi skulle lage middagen sammen eller tilberede det meste på forhånd. Vi landet på det siste.

Forrett:
Kaviarmarinert laks med urtekrem (dvs. vi bruker sort lodderogn i stedet)
www.tine.no/page?id=28&key=7757&cat=708

Hovedrett:
Sennepsbakt lammecarré med søte rotgrønnsaker
www.matprat.no/oppskrift.aspx?artid=14742

Dessert:
Venner skal ta med en heavy konfektkake og så stiller vi med mascarpone on the side.

Det aller meste kan lages på forhånd, så alt kan settes i ovnen når det nærmer seg. Det eneste er sausen som må lages like før.

Nå prøver vi å finne ut hva vi skal drikke til dette her. :hyper:


#3

Toffskij sa for siden:

Ha, jeg skal også servere lammecarré på lørdag. :knegg: Kamskjell til forrett og sjokoladefondant til dessert, tenker jeg.

Om jeg skulle ha forberedt mest mulig på forhånd, ville jeg gått for kald forrett og kake til dessert, tenker jeg.


#4

Nessie sa for siden:

Du har ikke raclette da? Det er jo genialt til venninnekvelder. :jupp:

Om du skal ha forrett kan du jo lage en suppe, eller spekemat/brie/asparges.

Dessert kan være såpass enkelt som is og varme bær.


#5

MsM sa for siden:

Jeg ville hatt en helt enkel forrett med f.eks. laks eller melon og spekeskinke. Det kan enkelt gjøres klart på forhånd.

Til hovedrett ville jeg hatt en steik, som Veronal foreslår. Evt noe sånt:
www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=7363

Og til dessert, min personlige favoritt:
Panna cotta med jordbærsuppe

4 personer

5 dl fløte
70 g sukker
1 vaniljestang
3 gelatinplater
revet skall av 2 lime

500 g jordbær, renset
1 dl sukker
1 dl vann
1/2 ts finhakket, frisk ingefær
saft av 1 lime
evt. friske jordbær til pynt

Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha det i en kasserolle sammen med fløten og sukkeret. La det hele få et oppkok mens du legger gelatinplatene i kaldt vann. Klem ut vannet av de myke gelatinplatene og ha de over i den varme fløteblandingen. Sil og avkjøl blandingen. Tilsett revet limeskall og fordel blandingen i 4 passende glass. La panna cottaen stå i kjøleskapet til den er stivnet.

Kok opp sukker og vann til sukkerlake. Kjør sukkerlake, jordbær, ingefær og limesaft sammen i en blender. Sil suppen og sett den kaldt. Ved servering heller du suppen over panna cottaen og pynter glasset med et jordbær.

[color=#810081][/color][url="http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?tema=gjester&artid=7363"][/url]


#6

Canisa sa for siden:

Da vi hadde behov for å lage maten ferdig på forhånd til mannens tredveårsdag hadde vi gravet hvalkjøtt til forrett, Bacalao til hovedrett og ostekake med lune bjørnebær til dessert. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.