Jeg tenkte å innvitere 3 av mine beste venninner på en kveld med god mat og god drikke. Men jeg er ikke så voldsomt dreven på kjøkkenet enda, så for å sikre en vellykket matopplevelse uten mye stress, hadde det vært kjekt å laget rettene i ro på forhånd.
Hva tror dere? Noen med tips for hva jeg kan lage? :)
Vi skal ha vennemiddag på lørdag m/3-retter og vurderte frem og tilbake for om vi skulle lage middagen sammen eller tilberede det meste på forhånd. Vi landet på det siste.
Og til dessert, min personlige favoritt: Panna cotta med jordbærsuppe
4 personer
5 dl fløte
70 g sukker
1 vaniljestang
3 gelatinplater
revet skall av 2 lime
500 g jordbær, renset
1 dl sukker
1 dl vann
1/2 ts finhakket, frisk ingefær
saft av 1 lime
evt. friske jordbær til pynt
Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha det i en kasserolle sammen med fløten og sukkeret. La det hele få et oppkok mens du legger gelatinplatene i kaldt vann. Klem ut vannet av de myke gelatinplatene og ha de over i den varme fløteblandingen. Sil og avkjøl blandingen. Tilsett revet limeskall og fordel blandingen i 4 passende glass. La panna cottaen stå i kjøleskapet til den er stivnet.
Kok opp sukker og vann til sukkerlake. Kjør sukkerlake, jordbær, ingefær og limesaft sammen i en blender. Sil suppen og sett den kaldt. Ved servering heller du suppen over panna cottaen og pynter glasset med et jordbær.
Da vi hadde behov for å lage maten ferdig på forhånd til mannens tredveårsdag hadde vi gravet hvalkjøtt til forrett, Bacalao til hovedrett og ostekake med lune bjørnebær til dessert. :nam:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.