Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Språkvask doktorgradsavhandling

#1

Dronningen sa for siden:

Når man som privatperson skal gjøre dette for en annen, hvor mye er rimelig å ta seg betalt? Snakker da ikke om vennetjeneste, men kontakt via bekjente.


#2

Skilpadda sa for siden:

Jeg har gjort dette en gang, og da fikk vedkommende dekket det av universitetet - de hadde en sats for "kollegial lesning av avhandlingen" på 4000 kroner. Det er ganske godt betalt sammenlignet med språkvask ellers (prisen er vel beregnet for folk som har noe relevant fagkunnskap, ikke bare "alminnelig språkvasking", som er noe jeg jobber ganske mye med til vanlig), og jeg ville neppe krevd så mye hvis jeg skulle satt prisen selv. Men hvor mye kommer jo an på både hvor lang og hvor komplisert avhandlingen er.


#3

Dronningen sa for siden:

Det er en kollega av en slektning som jeg har henvist til en bekjent som har språkvitenskap i faggruppen sin, og som jeg vet har lest en del oppgaver før. Hun er derimot litt forsiktig i forhold til pris, og spurte så meg om råd. Det kan godt hende stipendiaten får det dekt via arbeidsgiver. 1500 kr er kanskje et ok forslag. Hun skal jo ikke påta seg noe bare for å være grei tenker jeg, for disse kjenner jo ikke hverandre.


#4

Skilpadda sa for siden:

Nei, man skal ikke gjøre sånne jobber bare for moro skyld, med mindre det er vennetjenester. :) Språkvask og korrektur er ordentlige jobber, og det er jammen dårlig nok betalt som det er. :litt bitter i dag over manglende utbetalinger:


#5

Veronal sa for siden:

Jeg tenker på skatt og sånt. Man kan jo få betalt oppdrag på 1000 kr uten å måtte skatte. Det er kanskje enklere enn å få utbetalt 1500 som man må skatte av?


#6

Bluen sa for siden:

Jeg har også gjort slikt gratis for perifere bekjente noen ganger, og har nok angret bittelitt underveis, ja. Det er tidkrevende og pirkete arbeid.


#7

Rug sa for siden:

Er du sikker på at grensen er på 1.000,-, Veronal? Har den ikke steget til 2.000?


#8

Veronal sa for siden:

Har den steget? :hyper:

Da ville jeg sagt 2000,-. :knegg:


#9

Veronal sa for siden:

Nei, det ser ut til at 2000 gjelder kun hvis personen lønnes av foreninger og organisasjoner.


#10

Bluen sa for siden:

Det tror jeg stemmer - vet at vi har en slik grense for utbetalinger her på jobb.


#11

C3PO sa for siden:

Språkvask, selv på universitet, er dårligere betalt enn mine andre oppdrag, men ikke like ille som det sies her. Siden hun som skal lese har faktisk språkvitenskap som fag, må hun egentlig spørre seg hvor mye hun synes tiden sin er verdt. Synes hun det er verdt å få 1500 eller 4000 kr. på et oppdrag som kanskje ville ta henne en del tid, er det greit nok. Jeg ville aldri sett på en hel avhandling for så lite penger, selv når jeg var ny i gamet.

Det mest vanlige ville være å ta seg timebetalt. Jeg kan ikke satsene på språkvask på norsk, men jeg tipper at 200-300 pr. time ikke ville være urimelig - det er ihvertfall langt under timeprisen min for engelsk.


#12

Erica sa for siden:

Jeg jobber med bl.a forskningsadministrasjon på en høgskole, og får inn søknader fra stipendiater som søker å få dekt språkvask av avhandlingen sin. De søker ofte om 5000 - 8000 kr. 1500 syns jeg høres veldig lite ut.


#13

Skilpadda sa for siden:

Jeg jobber en del med språkvask for forlag, og det er stort sett aldri aktuelt med timepris for denslags jobbing - de har faste satser for slikt. (Jeg har papirene liggende her for et manus jeg språkvasket nå i sommer, det var ca. 140 sider i Word (75 000 ord), og jeg fikk drøyt 7500 for det.)


#14

C3PO sa for siden:

Vel, det er vanlig med timebetaling i universitetsmiljøet. Jeg er klar over forlagsprising, og det er nok en grunn til at jeg er fornøyd med retningen jeg har tatt med arbeidet mitt.


#15

Rug sa for siden:

Ok, det kan jo stemme med at det er den summen jeg kan fakturere.


#16

Tusenogtredve sa for siden:

Grensa er nylig økt til 4000,- for organisasjoner. Jeg finner ikke den nye grensa for andre, men tidligere var den halvparten av organisasjonenes grense.


#17

Veronal sa for siden:

Enda kulere. Jeg høyner til 2000 igjen. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.