Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør jeg med kyllingen?

#1

Sitron sa for siden:

Jeg har en hel fugledings som jeg tenkte jeg skulle ha i sånn grytegreie som kan stå inni ovnen, sammen med diverse grønnsaker og sånt.

Hva krydrer jeg med? Buljong? Hvor mye væske, skal det dekkes eller ikke? Og hvor varmt må det være?

Tips, anyone?

:novise:


#2

Inagh sa for siden:

Noe som er veldig godt er å stikke hele hvitløksfed her og der under skinnet på kyllingen i hvertfall. :nam:

Kjapp oppskrift:

1 stor kylling - ca 1.75 kg
50 g smør
40 hele fedd hvitløk med skall
Havsalt og nykvernet svart pepper

Legg kyllingen i ildfast form, smør mykt smør på skinnet og dryss havsalt og nykvernet pepper over.
Legg hvitløkfeddene rundt kyllingen. (Vi bruker å putte noen under skinnet med.)

Stekes på 180 grader i ca 1 - 1 1/2 time.


#3

Left sa for siden:

Den fugledingsen kan du putte oppi den ildfaste formen, sammen med grønnsaker og masse løk og litt kraft.Hvis du bruker sånn schlemmertopf eller hva det heter - leirgryte - må du huske å la den ligge i vann en halvtime før du setter den i ovnen.
Jeg pleier å krydre med pepper, salt, og hakket hvitløk. Vil du ha indisk vri kan du bruke Garam Masala f.eks. Liker du karri har du i det. Fugledingser passer med masse forskjellig krydder egentlig. Så smak og behag.
Når det er ferdig, så pleier jeg å sile av kraften, tilsette noen skjeer Creme Fraiche eller rømme, eller en fløteskvett - alt etter hva jeg har, og man har verdens beste saus. Hender jeg koker potetene med, hvis vi skal ha det til, de blir veldig gode på smak da. Deler dem i litt mindre biter. Eller vi har ris og salat til.


#4

Sitron sa for siden:

Jeg tenkte jeg bare skulle ha alt oppi, poteter og hele pakken. Løk altså? Er ikke så fan, men kjøpte vårløk, det gir vel god smak oppi, ja? Ikke noen særlig vri, uten om norsk, om det er noe som heter det.


#5

-ea- sa for siden:

Du legger selvsagt noen sitronskiver oppå, og noen oliven rundt, og halvannen time i steikeovnen - vips, ferdig middag! Kok ris ved siden av.


#6

AprilRyan sa for siden:

Jeg synes også sitron er godt til kylling og gjerne friske urter.


#7

Sitron sa for siden:

Nei, men hør da jenter; jeg vet jo hva jeg skal ha oppi. Jeg lurer jo bare på detaljene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.