Noe som er veldig godt er å stikke hele hvitløksfed her og der under skinnet på kyllingen i hvertfall. :nam:
Kjapp oppskrift:
1 stor kylling - ca 1.75 kg
50 g smør
40 hele fedd hvitløk med skall
Havsalt og nykvernet svart pepper
Legg kyllingen i ildfast form, smør mykt smør på skinnet og dryss havsalt og nykvernet pepper over.
Legg hvitløkfeddene rundt kyllingen. (Vi bruker å putte noen under skinnet med.)
Den fugledingsen kan du putte oppi den ildfaste formen, sammen med grønnsaker og masse løk og litt kraft.Hvis du bruker sånn schlemmertopf eller hva det heter - leirgryte - må du huske å la den ligge i vann en halvtime før du setter den i ovnen.
Jeg pleier å krydre med pepper, salt, og hakket hvitløk. Vil du ha indisk vri kan du bruke Garam Masala f.eks. Liker du karri har du i det. Fugledingser passer med masse forskjellig krydder egentlig. Så smak og behag.
Når det er ferdig, så pleier jeg å sile av kraften, tilsette noen skjeer Creme Fraiche eller rømme, eller en fløteskvett - alt etter hva jeg har, og man har verdens beste saus. Hender jeg koker potetene med, hvis vi skal ha det til, de blir veldig gode på smak da. Deler dem i litt mindre biter. Eller vi har ris og salat til.
Jeg tenkte jeg bare skulle ha alt oppi, poteter og hele pakken. Løk altså? Er ikke så fan, men kjøpte vårløk, det gir vel god smak oppi, ja? Ikke noen særlig vri, uten om norsk, om det er noe som heter det.