Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Grønnsakskamuflasje"

#1

MokkMokk sa for siden:

Jentene mine er ikke spesielt glad i grønnsaker. Det til tross for at grønnsaker stort sett alltid er tilstedeværende når vi lager "skikkelig" middag (skjer ikke hver dag, dessverre - men det jobber vi med nå). Både rå og kokte grønnsaker er visst skumle greier. :rolleyes: Storesøster er i tillegg skeptisk til poteter også, i de fleste former.

Derfor lurer jeg på: Har dere noen gode tips for å "kamuflere" grønnsaker (og også poteter) i middagssammenheng? Jeg prøvde en ting i dag - kokte et par gulrøtter som jeg moste og blandet i potetstappen. Presenterte kul, orangeprikket stappe som faktisk smakte veldig godt. Vellykket! :D Gulrotpotetstappa skled ned som bare det. Hadde jeg servert kokte gulrøtter for seg hadde de garantert blitt liggende igjen på tallerkenen..

Men jeg trenger altså flere tips! :jupp:


#2

Bokormen sa for siden:

I pastasaus kan man raspe eller finhakke og gjemme mye rart, det samme gjelder gryteretter. Liker de grønnsaker og dip? :)


#3

Benzo sa for siden:

Her går det mye i stapper, for å få i vesla grønnsaker. Brokkoli, blomkål, neper, rosenkål osv. I de grønnsakene det er veldig mye smak, slenger jeg oppi litt ekstra potet. Tilsett gjerne en klatt smør, fetaost evt. litt fløte. Det faller i hvert fall i smak her i huset, hos store og små. :)


#4

cilen sa for siden:

Når jeg lager pizza, har jeg litt løk, gul paprika, krydder ol. i deigen.. og lurer guttungen (12) trill rundt.. hihi (bittesmå biter..)


#5

Hyacinth sa for siden:

I utgangspunktet er jeg tilhenger av å ikke kamuflere så mye, men det kan ha sine fordeler.
Man kan kamuflere grønnsaker i nesten all mat:

-mos (f.eks. potetmos med diverse grønnsaker)
-suppe (kjøres jevn med stavmikser)
-sauser (ditto)

Jeg hadde sikkert 10 ulike grønnsaker i lasagnen i går. Jeg kjørte det ikke jevnt da, men jeg kunne jo godt ha gjort det.


#6

Sitron sa for siden:

Når jeg lager spaghetti og kjøttdeig har jeg alltid ekstra i sausen, som gulrøtter, champinjong, løk og diverse. Dette kan kokes temmelig sønder og sammen.


#7

Canisa sa for siden:

Lillemor på 2,5 spiser grønnsaker som bare det mens de to eldste griner på nesa av det meste som kan ligne på noe sunt. I pizza og pasta/gryteretter finhakker jeg løk, paprika, tomater osv., så slipper vi så mye pilling ...
Når jeg lager brunsaus "smaksetter" jeg ofte med hjelkokte grønnsaker kjørt i stavmikseren.
Storebror spiser kun råkostsalat mens jentene liker kokte grønnsaker også.


#8

Fadese sa for siden:

Deilig gulrotsuppe som moses med stavmikser/blender

4 ss olivenolje
6 store gulrøtter kuttes opp i biter
1 potet i biter
1 liten hakket løk
3 knuste hvitløksfedd
2 cm (eller litt mer) ingefær (hakket)
8 dl hønsekraft av terning (8 dl vann + halvannen terning)
salt (ikke nødvendig med mye)
pepper

Grønnsaker kuttes opp og surres i en gryte. Kraft tilsettes og grønnsakene kokes i ca 30 minutter.
Suppen moses i stavmikser eller blender og serveres.


#9

MokkMokk sa for siden:

:noterer i fleng: :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.