Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vask av grønnsaker

#1

Ibidelma sa for siden:

Svigermor sier at blomkål må ligge i saltet vann 30 min før koking for å drive ut evt larver. Så det gjør jeg. Men hva med hodekålen og brokkoli, rosenkål og lignende? Hvordan forhåndsbehandler man disse grønnsakene?


#2

Veronal sa for siden:

:lalala:

Døde larver er proteintilskudd.


#3

Tallulah sa for siden:

Jeg kjenner at jeg blåser i eventuelle larver som er så små at jeg ikke kan se dem og pille dem ut.


#4

Mrs. Longbottom sa for siden:

larver shlarver, her går det ned med det hele, jeg plukker vekk det som syns.


#5

Bobbelur sa for siden:

Saltet vann? Larver? Aldri hørt før jeg... Hos oss skylles det hele under rennende vann fra springen. Ferdig.


#6

Dragen sa for siden:

Jeg priser meg lykkelig over grønnsaker som er så lite sprøytebehandlet at larvene overlever. Skyller dem under springen og sier som Veronal: :lalala:


#7

ullmor sa for siden:

Det stemmer for økologiske grønnsaker.
Flink du er som hører på svigermor!


#8

Mrs. Longbottom sa for siden:

pøh! Jeg syns nå heller en larve eller to er verdt det for å ikke høre på svigermor. Ingen tar skade av en larve eller tre.:)


#9

ullmor sa for siden:

Hvor mange larver må man spise for å ta skade av det?


#10

Ibidelma sa for siden:

Man må spise 1 larve for å ta skade av det...psykisk :fnise:
Skulle ønske jeg aldri hadde fått de infoen om vask, men når den nå er der, så må jeg absolutt vaske.
Snakker om vasking....to ganger har det skjedd at jeg har funnet ekle snegler i stangsellerien :what::snegle:


#11

Fadese sa for siden:

Skyller, så ferdig og så lever jeg lykkelig uvitende! Det skal sies at jeg unngikk sukkererter i en periode etter at jeg fant et insekt inne en sukkerert jeg nettopp hadde spist halvparten av, men jeg kom meg over sjokket etter hvert.


#12

Susse sa for siden:

Her i huset kommer det meste fra egen eller andres hager, usprøytet.
Jeg skyller, plukker bort og ferdig med det. :)


#13

Lizzie sa for siden:

Smurfine, har du noengang funnet utdrevne blomkållarver i saltvannet?

Selv skyller jeg alle grønnsaker kjapt under springen.


#14

Hyacinth sa for siden:

Hvis jeg skulle gjøre det der, ville vi aldri hatt blomkål til middag.


#15

Mrs. Longbottom sa for siden:

:fnise:

#16

Che sa for siden:

Jeg har aldri opplevd ulumskheter i annet enn salat - jeg skyller og koker. Evt laver dør jo da uansett.


#17

Retz sa for siden:

Jeg har matpakka full av blomkål, broccoli og hodekål. Om det bor noen inni der bekymrer meg lite.


#18

Ole Brumm sa for siden:

En larve som lever i blomkålen smaker nok blomkål, så den går nok ned.
Gjør som de fleste; skyller, piller og ferdig med det.


#19

mkj sa for siden:

dette har jeg ikke tenkt på før nå. Takk skal du ha ;-)

Vel, det er sjelden jeg har hel blomkål. Jeg pleier å dele den opp først, så skylle så koke eller steke. Det betyr vel at jeg kommer litt bedre til håper jeg.


#20

Tjorven sa for siden:

Er jeg helt blind?

Jeg har aldri funnet larver i blomkålen. Men jeg har ikke lett etter dem heller.


#21

Ibidelma sa for siden:

Niks. Heldigvis.

Jeg har aldri funnet. Har aldri lett heller, ikke før svigermor kommenterte det. Jeg har ALDRI tenkt tanken, men etter infoen, så klarer jeg ikke å la være...


#22

skyfri sa for siden:

Hvis larven er stor nok, ser du den helt tydelig i skålen med kokt brokkoli. Som står midt på bordet. Mens man har gjester. :flau:
Og neida, den var ikke økologisk den brokkolien.


#23

Veronal sa for siden:

Tok du bilde? :hyper:


#24

skyfri sa for siden:

I wish, men nei. Den for rett i søpla sammen med all brokkolien. Heldigvis hadde vi besøk av tøffe gjester som fortsatte måltidet til tross for Forstyrrende Elementer.
Men altså, den var tykk, rillete og hvit. Det var sånn at vi i ca 5 sekunder lurte på om det kunne være en plastskrue av noe slag, før vi skjønte hva det var som faktisk lå der. :våkne:


#25

Claire sa for siden:

Har også funnet larve i brokkolien. Det vil si datteren min fant den. Hun spiser ikke brokkoli den dag i dag. :fnise:


#26

maggypop sa for siden:

:nemlig: Døde_larveproteiner består visstnok utelukkende av essensielle aminosyrer.

Sand, derimot... Jeg kutter alltid purre på langs etter å ha knaset meg gjennom et måltid fullt av sand som hadde gjemt seg godt imellom alle lagene.


#27

Hulda sa for siden:

Jeg har funnet en larve i blomkål, ellers er det mest salater jeg har funnet dem i.

Den var hvit, litt småtjukk og mens jeg holdt på å skylle blomkålen under rennende vann.
Som jeg gjør enda, oppdelt i mindre buketter.


#28

Hulda sa for siden:

Visse steder spiser de jo larver, store tjukke larver!

Tror neppe det er farlig... :knegg:


#29

Claire sa for siden:

:knegg:


#30

Carrera sa for siden:

En dag i forrige uke så slengte jeg en haug med grønnsaker og kjøttpølser i stekeovnen. krydret det hele godt, og lot det stå til det var ferdig.

Under middagen så oppdaget jeg en broccolibit som var litt rar. den var halvannen cm lang, og lå bøyd som en banan. Små føtter hadde den også.

Jeg la broccolibiten til sides, og overbeviste ungene om at det var en broccolibit. Sannheten om at det var en godt stekt åme, den tok jeg ikke til meg selv heller...

Men maten var god da :knegg:


#31

Mrs. Longbottom sa for siden:

Den lite kjente bananbroccolien, som ikke er så lett å få tak i, iom at den kan stikke avgårde på de små føttene. Derimot er den meget næringsrik og sikkert ekstra god med litt krydder. en liten skatt, faktisk. Utrolig at du la den til side :knegg:


#32

Malama sa for siden:

Saltvann og så lenge har jeg ikke hørt

Men mamma har lært meg at blomkål og brokkoli skal ligge i vann litt før det tilberedes. Jeg bruker ikke mye slike grønnsaker, men alltid når mamma er her (for å redusere potetmengden, hun er diabetiker) og selv om vi altså nesten bare har det de 3 gangene i året hun er her, så har jeg da vitterlig sett insekter/larver flyte opp...


#33

zeppelin sa for siden:

Hmmm..jeg som har begynt å kjøpe økologisk bør da kanskje bruke litt bedre tid på forberedelser av grønnsaker. Men 30 minutt??


#34

Kirsebær sa for siden:

Jeg klarer ikke kjøpe og lage salat hjemme lengre etter nøyde studering av salaten jeg kjøpte sist. :grøsse: Egentlig bør jeg ikke lese denne tråden. Jeg spiser for lite grønnsaker som det er.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.