Nesten tid for flaskebarnet kommer, og i anledning bisfenol debatten prøver jeg å finne ut av hva jeg gjør.
Jeg har tommy tipee flasker uten bisfenol, sterilisering til disse i mikro i beholder uten bisfenol.
Men baby skal jo også ha kokt vann (til å blande mme), og hvor skal jeg oppbevare dette vannet da?
De siste gangene har jeg tømt kokende vann oppi flasker jeg ikke bruker, men de har sikkert hatt bisfenol i seg..
Noen tips på hva jeg kan bruke?
Jeg ville jo i ren latskap gått for amming, er ikke det et alternativ for deg? Det er jo utrolig lettvint og praktisk.
Jeg har aldri tenkt på at babyer må ha kokt vann, må de det? Nå har jeg bare fullammet små barn, så jeg har ikke anelse, men jeg trodde at MME var nok væske?
Du kan vel sikkert bare oppbevare det kokte vannet i bisfenol-frie flasker? :vetikke:
Jeg hadde håpet å ha noen beholdere som var større enn små tåteflasker. Og nei, gir dem ikke kokt vann, men for å lage MME så blander man pulver med vann, og det skal være sterilisert.
Jeg har en genetisk feil med tette melkeganger slik at jeg er ikke i stand til å amme. Så det har ingenting med latskap å gjøre..
Vi hadde vannet i en Nuk- eller Medela-flaske. Bisfenol A kan frigjøres ved oppvarming, så risikoen ved å oppbevare kaldt vann i kjøleskapet må være betydelig mindre.
Sterilt vann er vel det samme som destillert vann, altså vann uten fremmedpartikler. Kokt vann er kokt vann, ikke sterilisert / sterilt vann. Mener jeg å huske.
Ja, men uansett er ikke dette en flisespikkertråd. Det er såvidt meg bekjent at et spedbarn skal ha vann som er kokt, og ikke direkte fra springen. Dessuten skal også flasker steriliseres enten ved å kokes, eller feks i mikrobølgeovn.
Om jeg kaller det sterilisert vann, så skjønner dere vel hva jeg mener? Nesten alle sammen har vel lagd ei flaske mme i løpet av de første seks mnd? (de som har supplert, vært bortreist etc så ikke man kan få gitt brystmelk)
Det er da bare å la vannet kjølne litt før man heller det på glassmuggen. Men om du kjøper sånn kolbe til presskanne fra bodum for eksempel, så tåler de i hvertfall at man heller på kokende vann.
Jeg er også en ekstremt utålmodig person, men det er ikke noe med dette systemet som utfordrer tålmodigheten? Man lager jo opp rett etter en flaske og så kjølner det ned før det blir brukt igjen. Eller skjønte jeg ikke noe nå?
Jeg er nok ekstrem. Men det går nok fint nå når jeg tenker etter. Sist hadde jeg keramisk platetopp, nå har vi induksjon. Og så er det jo bare å sette gryta til side og helle det oppi etter en liten stund.
Jeg er igrunnen en slik person som skal gjøre alt NU, og helst i går. Derfor får jeg heller aldri lov til å feks male og annet arbeid som skal utføres nøyaktig.
Av en eller annen grunn går det ganske greit i jobbsammenheng. Kanskje fordi det ikke er for meg jeg gjør det?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.