Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dere som har hatt dåp/navnefest for gutt, hva slags blomster hadde dere?

#1

Bille sa for siden:

Vi skal ha navnefest på lørdag og jeg sliter litt på blomsterfronten. :sparke: Tenker vel i baner av hvite blomster og blå pynt ellers, men er det noe annet som kan duge? Synes hvite blomster er litt fargeløst (:knegg:) og kjedelig. Jeg liker veldig godt røde roser, men da blir det litt "17. mai-stemning" siden vi skal ha hvit duk og blå pynt og lys.


#2

Kanina sa for siden:

Hva med blomster i høstfarger? Oransj, rødt, etc. Det jo ikke være lyseblått overalt bare fordi dåpsbarnet er gutt?


#3

Che sa for siden:

Blått og oransje er komplimentærfarger. Fresht er det også.

Ellers er det vel ganske mange "guttefester" som bruker limegrønn/eplegrønt og blå Det er og veldig fint synes jeg.

www.loiten-lys.no/borddekking

Her er det noen idéer.


#4

noen sa for siden:

Jeg synes høstfarger på blomstene høres kjempefint ut. Minstefrøkna vår ble døpt i påsken, så vi hadde en ganske gul feiring. :nikker:


#5

Bille sa for siden:

Absolutt ikke, enig i det. Men jeg har allerede kjøpt inn pynt og lys i lyseblått. :o Hadde jeg tenkt meg om kunne jeg heller gått for grønt og så høstfarger på blomstene ja, men det er litt sent. Men høstfarger kan vel kanskje gå selv om lys og slikt er blått. Hm, må se litt på det.


#6

noen sa for siden:

Og jeg lar meg som vanlig overraske over at folk tenker gutte- og jentefarger i sånne sammenhenger. Jeg lærer aldri.


#7

Kanina sa for siden:

Lyseblått kan bli kjempefint sammen med høstfarger, ja.


#8

Bille sa for siden:

Hehe. :o Det er egentlig litt for enkelthets skyld denne gangen. Har hatt altfor liten tid til å planlegge og da er det veldig lett å falle i slike mønstre. Men jeg er absolutt ikke så fastlåst i tradisjoner at jeg ikke kan gå andre veier altså. :dulte: Så bra! Da tror jeg vi prøver det jeg. Mye morsommere enn hvite blomster og blå pynt, det blir litt for fargeløst etter min smak.

Takk for gode tips!


#9

Sundae sa for siden:

Du har kanskje bestemt deg, men bare for å ha sagt det...jeg synes hortensia er nydelig som pynteblomst på bord. I jentas dåp hadde vi hortensia som var delt i klaser i vakre, gamle glassdessertskåler.


#10

Skremmern sa for siden:

Hva har barnets kjønn med saken å gjøre? :undrer:


#11

polarjenta sa for siden:

Jeg er så heldig at jeg har en tante som jobber med blomster, så hun farget blomstene i den fargen jeg valgt til lys og servietter.


#12

Bille sa for siden:

Forklarte litt over. Det har ikke så veldig mye med saken å gjøre utover at babyen vi skal ha festen for er gutt. :knegg: Har valgt tradisjonelt babyblått i lys og pynt (i total mangel på tid og kreativitet. :himle: ) og ville ha litt inspirasjon til blomstervalget.

Sundae, hortensiaen var nydelig! Men tror kanskje vi går for litt sterkere farger så det blir litt kontrast til det blå.


#13

Tuneland sa for siden:

Én cala liggende midt på bordet.


#14

Bluen sa for siden:

Jeg skal ha ettårsdag på lørdag, og bordpynten blir turkis. Jeg kan ikke se hvorfor jeg f.eks. skulle velge rosa når det er en farge jeg ikke er glad i, bare for å være politisk korrekt. :skeptisk:


#15

Trollet sa for siden:

Jeg husker ikke helt, men vi hadde vel noen hvite blomster pluss eføy som lå utover bordet. Det pyntet opp og ble veldig fint syns jeg. Den grønne eføyen ble liksom liggende på midten langs hele bordet på en måte.


#16

polarjenta sa for siden:

Det er jeg enig i. Vi hadde også turkis til lillebror.


#17

Anne C sa for siden:

Vi brukte lime til minsten. Det ble veldig fint!


#18

MissS sa for siden:

Til eldstemann hadde jeg høsttema, med rødt, orange osv. Jeg aner ikke hva blomstene heter for det ordnet mamma. :knegg:

Til nestemann hadde jeg turkis og lime med hvite tulipaner

Aner ikke hva blomstene heter i navnefest nr. 3 heller, men da hadde vi også røde roser.


#19

MissS sa for siden:

Til siste navnefest hadde vi hvite gerbera og hvite roser.


#20

Bille sa for siden:

Nei, absolutt, helt enig. Og jeg velger ikke lyseblått for å være politisk korrekt altså. :dulte: Jeg liker faktisk fargen, men helt babyblått blir det ikke. Bare litt forskjellige sjatteringer av lyseblått. :o Og spreke farger på blomstene da.


#21

Sundae sa for siden:

Jeg synes man skal velge farver man er glad i, og at det ikke er bestemt utfra kjønn....og det virker som det fleste synes det.

....MEN - det er ikke noe galt i å fortsatt velge blått eller rosa.

Vi hadde et ekstremt rosa dåp, jeg boltret meg i rosa og jøss, så gøy det var! :D

Dette var min rosa variant, kan gjøres i hvilke farver som helst:


#22

Kaija sa for siden:

I Sverres dåp hadde vi også blå hortensia (+ hvit krysantemum, tror jeg) i gamle stråmønsterporselensskåler. Det ble veldig fint. Vi har også brukt tulipaner i mange farger. Den siste dåpen husker jeg ikke hva vi pyntet med.


#23

Pelle sa for siden:

Ingen blomster.

(Men det var kanskje ikke svaret du ville ha...?)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.