Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enkel og god eplekake?

#1

Susse sa for siden:

Guttungen på 9,5 har så lyst til å prøve å bake eplekake helt selv på søndag, selvsakt skal han få det !
De oppskriftene jeg bruker er litt mer avanserte, så det hadde vært supert med en som hadde enkle måleenheter. Har du en god og lett en ?


#2

Bergensis sa for siden:

Muffinmix med eple, kanel og perlesukker?

:bannar i kyrkja:


#3

Magica sa for siden:

1 kopp sukker
1 kopp smør
1 kopp egg(ca.3 egg)
1 kopp hvetemel
3 modne epler
sukker og kanel

Bland sukker og smør til det blir hvitt, bland så i egg og hvetemel. Hell det i en kakeform og skjær de tre eplene i båter og strø sukker og kanel på. Kaken stekes ved 180grader i ca 30.min

ps: en kopp er 2.4 dl som fast måle-enhet. Greit å ikke bruke en diger tekopp liksom. :)


#4

nolo sa for siden:

200 g smør
200 g sukker (jeg pleier å ta mindre)
2 egg
200 g hvetemal
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 syrlige epler

Rør smør og sukker hvitt, tilsett ett og ett egg, deretter mel og pulver.

Ha deigen i rund form, trykk eplene ned i deigen og strø med sukker og kanel.

Stekes nederst i ovnen på 175 grader i ca 50 minutter.


#5

Tuppen sa for siden:

Som jeg skulle sagt det selv. :D

Ellers så jo målene i Magicas oppskrift veldig barnevennlige ut.

:mumle: Nå fikk jeg lyst å lage eplekake i stedet for å ta meg en sykkeltur.


#6

Susse sa for siden:

Tusen takk for svar, dette kan han absolutt klare selv. :)

Ikke noe muffinsmix her i huset gitt. :knegg:


#7

Susse sa for siden:

Det ble en litt større variant av Magicas oppskrift og med to lag epler. Nydelig !


#8

Hjertensfryd sa for siden:

Vaniljekake oppskrifta er veldig god å bruke til eplekake laging og.


#9

Susse sa for siden:

Det vil jeg tro ja, men vi må ha det melkefritt.
Brukte en stor teskje ekte vaniljesukker i røra, så det ble god vaniljesmak uansett.


#10

Hjertensfryd sa for siden:

Meiner det er vaniljesaus med havre som me har funne ut går ann å bruke.


#11

Slettet bruker sa for siden:

Til senere - kna sammen 100-200 g smør med 300g eller noe sånt med mel og littegrann vann og kle en paibunn med det. Forstek litt, fyll med eplebiter og kanel og sukker, stek 40 minutter på 200 grader og server med krem. :elsker:


#12

Magica sa for siden:

Nam, så bra den smakte! :)


#13

Susse sa for siden:

Absolutt ! For å ikke snakke om hvor stolt bakeren var.
Anbefaler virkelig to lag epler, det blir litt mer syrlig og veldig saftig. Han la halve røra i formen, ett lag epler, sukker og kanel, så ny omgang deig før han la epler på toppen igjen.


#14

Obelix sa for siden:

En super enkel en:

Lag sukkerbrød deig ( oppskrift har jeg ikke akkurat her)
Hell i langpanne eller rundform alt ettersom
Del epler i båter og legg i deigen.
Strø sukker og kanel over.


#15

Karamell sa for siden:

Denne har jeg lyst å lage til bursdagen min (og jeg liker ikke eplekake en gang :fnis: )

Eplekake med vaniljekrem:

3 epler
2 egg
1 1/2 dl sukker
3 ss smør
1dl melk
3dl hvetemel
1ts bakepulver
2ts kanel
2ss sukker
ca 1/2 eske vaniljekrem

Bruk 24 cm springform. Smør denne.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Den trenger ikke være så veldig stiv. Bland inn smeltet smør og melk. Bland mel og bakepulver og ha det i deigen. Hell i springformen. Kutt et hjørne av vaniljekremesken og press ut kremen slik at den legges i spiral på kaken. Kaken trenger ikke dekkes helt. (Her kan du jo variere ettersom hvor glad du er i vaniljekrem...). Skrell og del opp eplene i båter. Legg båtene pent oppå vaniljekremen. Strø oppå kanel og sukker. Stek på 175 grader i 35-40 min.

Et tips er å steke eplene litt med kanel og sukker



#17

Palmen sa for siden:

Bruker samme oppskrift men med en kopp melk i tillegg. Nydelig eplekake! :D


#18

Kahlan sa for siden:

Dette er min favoritt, utrolig saftig, god og enkel å lage.

2 egg
2 ½ dl farin
1 dl melk
110 gr margarin
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver.

= = = = = =

Egg og farin piskes til eggedosis.
Kok opp melk og margarin og hell det i eggedosisen.
Tilsett hvetemel og bakepulver.

Hell deigen i en en kakeform, diameter ca 24 cm.
Stikk eplebåter ned i deigen, dryss over farin, kanel og litt hakkede mandler.

Stekes ved 180 – 200 gr i 45 – 50 min.


#19

Trollet sa for siden:

Trenger man ikke bakepulver?


#20

Magica sa for siden:

Nei, men det skader jo heller ikke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.