Guttungen på 9,5 har så lyst til å prøve å bake eplekake helt selv på søndag, selvsakt skal han få det !
De oppskriftene jeg bruker er litt mer avanserte, så det hadde vært supert med en som hadde enkle måleenheter. Har du en god og lett en ?
1 kopp sukker
1 kopp smør
1 kopp egg(ca.3 egg)
1 kopp hvetemel
3 modne epler
sukker og kanel
Bland sukker og smør til det blir hvitt, bland så i egg og hvetemel. Hell det i en kakeform og skjær de tre eplene i båter og strø sukker og kanel på. Kaken stekes ved 180grader i ca 30.min
ps: en kopp er 2.4 dl som fast måle-enhet. Greit å ikke bruke en diger tekopp liksom. :)
Til senere - kna sammen 100-200 g smør med 300g eller noe sånt med mel og littegrann vann og kle en paibunn med det. Forstek litt, fyll med eplebiter og kanel og sukker, stek 40 minutter på 200 grader og server med krem. :elsker:
Absolutt ! For å ikke snakke om hvor stolt bakeren var.
Anbefaler virkelig to lag epler, det blir litt mer syrlig og veldig saftig. Han la halve røra i formen, ett lag epler, sukker og kanel, så ny omgang deig før han la epler på toppen igjen.
Lag sukkerbrød deig ( oppskrift har jeg ikke akkurat her)
Hell i langpanne eller rundform alt ettersom
Del epler i båter og legg i deigen.
Strø sukker og kanel over.
Bruk 24 cm springform. Smør denne.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Den trenger ikke være så veldig stiv. Bland inn smeltet smør og melk. Bland mel og bakepulver og ha det i deigen. Hell i springformen. Kutt et hjørne av vaniljekremesken og press ut kremen slik at den legges i spiral på kaken. Kaken trenger ikke dekkes helt. (Her kan du jo variere ettersom hvor glad du er i vaniljekrem...). Skrell og del opp eplene i båter. Legg båtene pent oppå vaniljekremen. Strø oppå kanel og sukker. Stek på 175 grader i 35-40 min.
Et tips er å steke eplene litt med kanel og sukker