Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva har dere i kjøleskapet?

#1

Mississippi sa for siden:

Mannen og jeg har ganske ulik oppfatning av hva kjøleskapet (og matskapet for den del) skal eller bør inneholde. :gal:
Kjøleskapet vårt ser derfor ofte ut som et 'studentkjøleskap', inneholdende veldig lite eksotisk eller spennende.
Vi er begge motstandere av å kaste mat, dette er nok med på å begrense innkjøpene litt, men det kunne vært greit å ha noe mer eksotisk enn den gule leverposteien og den kjedelige servelaten ...

Hvordan står det til hos dere andre?
Har dere et spennende innhold i kjøleskapet/matskapet?


#2

Røverdatter sa for siden:

Jeg kan ikke si jeg liker å kaste mat, men jeg er ikke motstander av det og det hender jeg kjøper ting som jeg vet at ikke blir spist opp til siste rest. For eksempel hvis jeg kjøper italiensk salat eller lignende til helgen, eller en god ost eller noe sånt, så er det ikke krise om vi må kaste litt rester.

Ellers har jeg ganske kjedelige matskap/kjøleskap fordi jeg ikke har så god plass inni der og dermed er vant til å kjøpe kun det vi trenger. Det vi alltid har i skapene er sånne kjedelige ting som egg, matfløte, hvitløk, sennep, tomater, agurk og sånt. Ellers handler jeg fra uke til uke og rydder ut og kaster alt gammelt hver gang jeg har handlet. Det kan jo se litt spennende ut når middagen for de neste 3-4 dagene befinner seg der, men aldri særlig fasjonabelt. :knegg:


#3

Crimina sa for siden:

Servelat
Brunost
Gulost
Baconost
Leverpostei
Tyttebærsylt
Jordbærsylt
Bringebærsylt
Tine smør
Soft Flora
En bolle med salat
Honning
Melk
Ferdig blandet saft
Egg
Buljong
Løk
Brus
Aloe vera gel
Dressing
Ketchup
Youghurt
Kaviar
Tacosaus
Kokosmelk
Hvitløk
Hermetikkananas
Hermetikkmais
Sitronsaft
Kiwi
Rømme
Vaniljesaus
Majones
Delfiafett
Sennep

Det var mitt utvalg. :D
Ikke noe spennende med andre ord. Ikke så mye spennende jeg kan lage av det jeg har stående. Så må nok handle inn litt til helga ja. :)

Jeg er også litt motstander av å kaste mat.
Prøver å bruke rester til andre retter, men er ikke alltid like flink.

I matskapet, har jeg en del tørrvarer, mel, ris, posesaus, gryteretter, tørrgjær, og ande ting til baking. Har basisvarer stående, slik at jeg kan bake brød bl.a. uten å måtte gå på butikken.

Jeg burde handlet oftere, men det blir bare med tanken. :rolleyes:



#5

Che sa for siden:

Du, jeg lurte på det samme. Det er er vel ikke tro i lavkarbo-verden heller, er det? For da skal det vel ikke være varmebehandlet eller no'.

Vi har også et kjipt kjøleskap. Det er smørepålegg - som kaviar, smøreost, leverpostei etc (varierer altså), salami, kokt skinke, hvitost, brunost, pesto, grov leverpostei, bremykt og tomat, agurk og evt salat.

Ellers er det jo skvip som ketchup og sånn

  • melk, ofte juice, syltetøy de gangene jeg husker å ta det opp fra fryseren.

#6

polarjenta sa for siden:

Nei, kjøleskapet vårt er skrale greier. Vi har leverpostei, skinkeost, kaviar, makrell i tomat og egg som relativt faste ting. Ellers så hender det at vi har litt ost og kjøttpålegg.


#7

Crimina sa for siden:

Bruker mest delfiafett til julebaksten.
Om det er tro i lavkarboverden vet jeg lite om.
Om dette er en lavkarbotråd, så har jeg misforstått litt. :o


#8

Mississippi sa for siden:

Nei, nei, absolutt ingen lavkarbo-tråd!!
Men allikevel ..., delfiafett?? :gal:
hihihi...


#9

Mississippi sa for siden:

Ah, det forklarer saken!! Det er selvfølgelig kjøleskapet som er kjipt - ikke vi!! :puh:


#10

Crimina sa for siden:

Ok, skjønner. :D
Men i visse kakesorter må man jo ha dette fettet i.
Finnes vel alternativer. Men jeg har nå brukt det en sjelden gang.
Er også stor sjanse for at pakken har gått ut på dato.
Ligget der siden jul.


#11

Maverick sa for siden:

Øh. :sparke:

Sitroner, lime, poteter, epler, pærer, paprika, agurk, gulerøtter, tomater, squash, rømme, leverpostei, ridderost, majones, egg, prim, smør, melange, brunost, ymse syltetøy, matfløte, hjemmelaget saft melk, rødbeter, fire dressinger, soyaolje, presset sitron, dijonsennep, soyasaus, ketchup, vanlig sennep. Og, eh, en flaske vin, vodka, gin, rom, tonic water og red mixer. :mangler barskap:


#12

mkj sa for siden:

Oi vi har mye rart, mannen min særlig er en maksimalist i forhold til mat, og det medfører selvsagt at vi kaster en del.

Tar det på husken:
Barbequesaus fra Heinz
chilisaus fra Heinz
sweet chilisaus - type asiatisk
Idun ketchup
Heinz ketchup
3-4 typer sennep
Sånn asiatisk peanøttsaus (godt til kylling, husker ikke navnet)
Tabasco
cæsardressing
hamburgerdressing
majones
kaviar
tube med pepperrotkrem
Egg,
fersk gjær
tørr gjær
meierismør
brelett
flytende margarin
en type gul ost (varierer)
parmesan som regel
smøreost (varierer hvilken type)
ovnsbakt leverpostei
x antall bokser makrell i tomat
tyttebærsyltetøy
1-2 andre typer (blåbær, jordbær, bringebær eller appelsinmarmelade)
falukorv
jubelsalami

  • enten røkt skinke, servelat, eller annet kjøttpålegg
    Kaviar
    en type salat (rekesalat eller italiensk salat f.eks.)
    Youhurt, varierende typer
    Appelsinjuice
    Skummetmelk
    Lettrømme
    Av og til fløte
    Brus
    tran
    1 flaske saft (ublandet)
    Noen bokser med øl
    tomat
    agurk
    paprika
    løk
    gulrøtter
    hvitløk
    samt av og til: sukkererter, brokkoli, blomkål, spinat, vårløk, purre, squash.

Har sikkert glemt noe, men ikke det kan vel ikke være noe essensielt.


#13

mkj sa for siden:

glemte brunosten,
og det jeg oppdaget i kjøleskapet i dag som jeg ikke visste vi hadde, ei heller hva vi bruker det til.

To små flasker med trøffelolje!

(og så er det veldig ofte sjokolade der inne, men den ligger sjelden særlig lenge)


#14

Mei sa for siden:

Jeg lurer mest på hvorfor dere har ting som tørrgjær og hermetikk i kjøleskapet.

Vårt kjøleskap er spennende i dag - også blir det mindre og mindre spennende frem til vi handler igjen mot slutten av neste uke.


#15

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har kjølebod, du verden, så fint det er! Vi har et ganske rikholdig innhold i kjøleboden, men pålegg ligger samlet på et brett, slik at alt blir med ut og inn av kjøleskapet til alle smøremåltider, noe som begrenser kastingen og øker oversikten betraktelig.

Vi har vanligvis leverpostei, gulost, philadelphia eller tine økologisk smøreost, to-tre-fire typer kjøttpålegg (vossafår, okserull, skinkesteik og skinke denne uken), makrell i tomat, brunost, kaviar, majones, jordbærsyltetøy og marmelade. Vi har også paprika, agurk, avocado og tomater på skiven. Tomatene står ikke i kjøleskapet.
I tillegg juice, melk, frukt (pærer, druer, ananas og masse epler denne uken) og grønnsaker (sukkererter, aspargesbønner, sellerirot, stangselleri, gulrot, poteter, hodekål, kålrot, persillerot, rødbeter, løk, hvitløk, ingefær og chili).
Og champagne, hvitvin, akevitt og diverse sauser, fonder, katsjup, sennep, egg, fløte, rømme, creme fraiche, bacon, fiskekaker og tyttebær. Og øl. Noen ganger brus.


#16

gnuri sa for siden:

Ønsker meg kjølebod
Er så lei av mitt knøttlille dårlige kjøleskap :mumle:


#17

Tallulah sa for siden:

Vi har følgende etter husken:

Pålegg:

  • Servelat
  • Salami
  • Fårepølse
  • Kaviar
  • Gulost
  • Brunost
  • Smør
  • Hjemmelaget rabarbra- og markjordbærsyltetøy
  • Hjemmelaget rabarbra- og plommesyltetøy

Condiments:

  • Salt soyasaus
  • Søt soyasaus
  • Søt chilisaus
  • 5 ulike chilisauser
  • Heinz økoketchup
  • 2 ulike senneper (grov + sterk)
  • Fiskesaus
  • sylteagurk
  • majones
  • rapsolje
  • lønnesirup

Frukt og grønt:

  • bjørnebær fra egen parsell
  • plommer fra egen parsell
  • physalis fra egen parsell
  • rødbeter fra egen parsell
  • løk fra egen parsell
  • gulrøtter
  • ruccola
  • agurk
  • tomat fra egen parsell
  • nektarin

Ellers:

  • 5 Ellas Kitchen smoothieposer
  • Champagne
  • egg
  • kokesjokolade
  • baking soda
  • filmruller
  • lipgloss
  • hårkrem
  • neglelakk
  • Mr Happy til å avkjøle kuler
  • kjølemaske til øynene

#18

mkj sa for siden:

Det hørtes veldig lurt ut med en sånn kjølebod, men ser ikke helt hvordan vi kan få plass til det. Hadde vært veldig kjekt med bedre plass til alt, og ikke minst ha pålegget på et brett man bare tar ut av kjøleskapet. Vi har prøvd med sånne bokser, men det sklir bare ut.


#19

polarjenta sa for siden:

Ja, altså, vi har forresten også youghurt, juice, melk(avogtil), brus(akkurat nå), ketchup og sennep i kjøleskapet. Og noe soyasaus, tacosaus og denslags..


#20

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg vil ikke si at jeg liker å kaste mat, men det finnes virkelig ingen ting som er så uinspirerende som ett glissent kjøleskap. Hvis vi bare skulle hatt tre forskjellige påleggstyper inni der hadde jeg nok aldri spist noen ting :knegg:

Overfyllt er vel det som kan beskrive vårt kjøleskap og det blir nok en del kasting, etter hvert som en del tinger finner veien så langt bak at man ikke ser de mere før de har endret form, farge og startet nye livsformer :humre:

Innhold:
Pålegg:
Chorizo
Leverpostei, gul boks
Leverpostei Kronborg
Smøreost med skine og med pepperoni
Namdalsgomme
Spesialsalami
Lammerull
Salame de Milano
Bringebærsyltetøy fra Hervik
Plommesyltetøy fra Hervik
Philadelphiaost
Snøfrisk
Chevre
Brunost
Hvitost
Jarlsberg
Selbu BLÅ- blåmuggost
Most Feta
Prim
Kokt skinke
Kryddersild
Kaviar
Makrell i tomat
Peppermakrell

Diverser sauser/purèer etc:
Mintsaus
Tacosaus
Curry Paste mild
Curry Paste hot
Dijonnais
Dijonsennep
Dijonsennep med provencekrydder
Idun sterk sennep
Idun pølse sennep
Heinz økologiske ketchup x 3(sambo kjøper en hver gang vi er på butikken tror jeg)
Tabascosaus
Sweet-sour chillisaus
Majones(x hundretusen pakninger- dette er visstnok noe man kan ha på absolutt alt- i følge enkelte)
Remulade
Soyasaus
Cumberlandsaus
og...:knegg: Idun Partydressing
Rømme x 2
Creme Fraiche x 1,5
Hjemmelagd Aioli
Vaniljesaus

Diverse til matlaging:
Peppes pizzasaus
Peppes kjøttboler
Peppes pepperoni
Raspet ost
Karbonadedeig
Chickennuggets
Pølser
Fiskeburgere med bacon og ost
Egg
Bacon

I grønnsakshyllen:
Sqaush
Amandinepoteter
Avocado
Selleri
Paprika
Sitron
Hvitløk
Lime
Løk- rød og gul
Epler
Gulrot

Alkohol og drikke forøvrig:
To flasker Champagne
En flaske Cassis
En flaske Kaluha
To flasker Chablis 1er cru
En kartong riesling
En flaske Tokajvin
Farris
Eplejuice
Appelsinjuice
Melk

Diverse annet:
En stor blokk med gåseleverpatè
En blokk andeleverpatè
Diverse patèer fra "Fauchon".
Jalapenos
Kapers
Fetaost
Sylteagurk
Soltørket tomat
Yoghurt- Smak og Naturell
Parmesan
Manchego
Oliven

Ting som hører hjem andre steder:
Ett uttal parfymeflasker og neglelakk

I tillegg er det til en hver tid en eller annen boks med middagsrester.

Da tror jeg jeg har fått med det meste...


#21

Che sa for siden:

Alvor til detaljerte lister dere har da!
Går dere til kjøleskapet med notatblokk eller :knegg:


#22

Vianne Rocher sa for siden:

:humre:
Fotografisk minne når mat er involvert


#23

Che sa for siden:

Jeg har vitterlig mer i kjøleskapet enn hva jeg har skrevet opp jeg og altså. Men det er litt mest sauser og sånn.


#24

Maverick sa for siden:

Satt på kjøkkenet. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.