Mannen og jeg har ganske ulik oppfatning av hva kjøleskapet (og matskapet for den del) skal eller bør inneholde. :gal:
Kjøleskapet vårt ser derfor ofte ut som et 'studentkjøleskap', inneholdende veldig lite eksotisk eller spennende.
Vi er begge motstandere av å kaste mat, dette er nok med på å begrense innkjøpene litt, men det kunne vært greit å ha noe mer eksotisk enn den gule leverposteien og den kjedelige servelaten ...
Hvordan står det til hos dere andre?
Har dere et spennende innhold i kjøleskapet/matskapet?
Jeg kan ikke si jeg liker å kaste mat, men jeg er ikke motstander av det og det hender jeg kjøper ting som jeg vet at ikke blir spist opp til siste rest. For eksempel hvis jeg kjøper italiensk salat eller lignende til helgen, eller en god ost eller noe sånt, så er det ikke krise om vi må kaste litt rester.
Ellers har jeg ganske kjedelige matskap/kjøleskap fordi jeg ikke har så god plass inni der og dermed er vant til å kjøpe kun det vi trenger. Det vi alltid har i skapene er sånne kjedelige ting som egg, matfløte, hvitløk, sennep, tomater, agurk og sånt. Ellers handler jeg fra uke til uke og rydder ut og kaster alt gammelt hver gang jeg har handlet. Det kan jo se litt spennende ut når middagen for de neste 3-4 dagene befinner seg der, men aldri særlig fasjonabelt. :knegg:
Det var mitt utvalg. :D
Ikke noe spennende med andre ord. Ikke så mye spennende jeg kan lage av det jeg har stående. Så må nok handle inn litt til helga ja. :)
Jeg er også litt motstander av å kaste mat.
Prøver å bruke rester til andre retter, men er ikke alltid like flink.
I matskapet, har jeg en del tørrvarer, mel, ris, posesaus, gryteretter, tørrgjær, og ande ting til baking. Har basisvarer stående, slik at jeg kan bake brød bl.a. uten å måtte gå på butikken.
Jeg burde handlet oftere, men det blir bare med tanken. :rolleyes:
Du, jeg lurte på det samme. Det er er vel ikke tro i lavkarbo-verden heller, er det? For da skal det vel ikke være varmebehandlet eller no'.
Vi har også et kjipt kjøleskap. Det er smørepålegg - som kaviar, smøreost, leverpostei etc (varierer altså), salami, kokt skinke, hvitost, brunost, pesto, grov leverpostei, bremykt og tomat, agurk og evt salat.
Ellers er det jo skvip som ketchup og sånn
melk, ofte juice, syltetøy de gangene jeg husker å ta det opp fra fryseren.
Nei, kjøleskapet vårt er skrale greier. Vi har leverpostei, skinkeost, kaviar, makrell i tomat og egg som relativt faste ting. Ellers så hender det at vi har litt ost og kjøttpålegg.
Ok, skjønner. :D
Men i visse kakesorter må man jo ha dette fettet i.
Finnes vel alternativer. Men jeg har nå brukt det en sjelden gang.
Er også stor sjanse for at pakken har gått ut på dato.
Ligget der siden jul.
Oi vi har mye rart, mannen min særlig er en maksimalist i forhold til mat, og det medfører selvsagt at vi kaster en del.
Tar det på husken:
Barbequesaus fra Heinz
chilisaus fra Heinz
sweet chilisaus - type asiatisk
Idun ketchup
Heinz ketchup
3-4 typer sennep
Sånn asiatisk peanøttsaus (godt til kylling, husker ikke navnet)
Tabasco
cæsardressing
hamburgerdressing
majones
kaviar
tube med pepperrotkrem
Egg,
fersk gjær
tørr gjær
meierismør
brelett
flytende margarin
en type gul ost (varierer)
parmesan som regel
smøreost (varierer hvilken type)
ovnsbakt leverpostei
x antall bokser makrell i tomat
tyttebærsyltetøy
1-2 andre typer (blåbær, jordbær, bringebær eller appelsinmarmelade)
falukorv
jubelsalami
enten røkt skinke, servelat, eller annet kjøttpålegg
Kaviar
en type salat (rekesalat eller italiensk salat f.eks.)
Youhurt, varierende typer
Appelsinjuice
Skummetmelk
Lettrømme
Av og til fløte
Brus
tran
1 flaske saft (ublandet)
Noen bokser med øl
tomat
agurk
paprika
løk
gulrøtter
hvitløk
samt av og til: sukkererter, brokkoli, blomkål, spinat, vårløk, purre, squash.
Har sikkert glemt noe, men ikke det kan vel ikke være noe essensielt.
Jeg har kjølebod, du verden, så fint det er! Vi har et ganske rikholdig innhold i kjøleboden, men pålegg ligger samlet på et brett, slik at alt blir med ut og inn av kjøleskapet til alle smøremåltider, noe som begrenser kastingen og øker oversikten betraktelig.
Vi har vanligvis leverpostei, gulost, philadelphia eller tine økologisk smøreost, to-tre-fire typer kjøttpålegg (vossafår, okserull, skinkesteik og skinke denne uken), makrell i tomat, brunost, kaviar, majones, jordbærsyltetøy og marmelade. Vi har også paprika, agurk, avocado og tomater på skiven. Tomatene står ikke i kjøleskapet.
I tillegg juice, melk, frukt (pærer, druer, ananas og masse epler denne uken) og grønnsaker (sukkererter, aspargesbønner, sellerirot, stangselleri, gulrot, poteter, hodekål, kålrot, persillerot, rødbeter, løk, hvitløk, ingefær og chili).
Og champagne, hvitvin, akevitt og diverse sauser, fonder, katsjup, sennep, egg, fløte, rømme, creme fraiche, bacon, fiskekaker og tyttebær. Og øl. Noen ganger brus.
Det hørtes veldig lurt ut med en sånn kjølebod, men ser ikke helt hvordan vi kan få plass til det. Hadde vært veldig kjekt med bedre plass til alt, og ikke minst ha pålegget på et brett man bare tar ut av kjøleskapet. Vi har prøvd med sånne bokser, men det sklir bare ut.
Ja, altså, vi har forresten også youghurt, juice, melk(avogtil), brus(akkurat nå), ketchup og sennep i kjøleskapet. Og noe soyasaus, tacosaus og denslags..
Jeg vil ikke si at jeg liker å kaste mat, men det finnes virkelig ingen ting som er så uinspirerende som ett glissent kjøleskap. Hvis vi bare skulle hatt tre forskjellige påleggstyper inni der hadde jeg nok aldri spist noen ting :knegg:
Overfyllt er vel det som kan beskrive vårt kjøleskap og det blir nok en del kasting, etter hvert som en del tinger finner veien så langt bak at man ikke ser de mere før de har endret form, farge og startet nye livsformer :humre:
Innhold:
Pålegg:
Chorizo
Leverpostei, gul boks
Leverpostei Kronborg
Smøreost med skine og med pepperoni
Namdalsgomme
Spesialsalami
Lammerull
Salame de Milano
Bringebærsyltetøy fra Hervik
Plommesyltetøy fra Hervik
Philadelphiaost
Snøfrisk
Chevre
Brunost
Hvitost
Jarlsberg
Selbu BLÅ- blåmuggost
Most Feta
Prim
Kokt skinke
Kryddersild
Kaviar
Makrell i tomat
Peppermakrell
Diverser sauser/purèer etc:
Mintsaus
Tacosaus
Curry Paste mild
Curry Paste hot
Dijonnais
Dijonsennep
Dijonsennep med provencekrydder
Idun sterk sennep
Idun pølse sennep
Heinz økologiske ketchup x 3(sambo kjøper en hver gang vi er på butikken tror jeg)
Tabascosaus
Sweet-sour chillisaus
Majones(x hundretusen pakninger- dette er visstnok noe man kan ha på absolutt alt- i følge enkelte)
Remulade
Soyasaus
Cumberlandsaus
og...:knegg: Idun Partydressing
Rømme x 2
Creme Fraiche x 1,5
Hjemmelagd Aioli
Vaniljesaus
Diverse til matlaging:
Peppes pizzasaus
Peppes kjøttboler
Peppes pepperoni
Raspet ost
Karbonadedeig
Chickennuggets
Pølser
Fiskeburgere med bacon og ost
Egg
Bacon
I grønnsakshyllen:
Sqaush
Amandinepoteter
Avocado
Selleri
Paprika
Sitron
Hvitløk
Lime
Løk- rød og gul
Epler
Gulrot
Alkohol og drikke forøvrig:
To flasker Champagne
En flaske Cassis
En flaske Kaluha
To flasker Chablis 1er cru
En kartong riesling
En flaske Tokajvin
Farris
Eplejuice
Appelsinjuice
Melk
Diverse annet:
En stor blokk med gåseleverpatè
En blokk andeleverpatè
Diverse patèer fra "Fauchon".
Jalapenos
Kapers
Fetaost
Sylteagurk
Soltørket tomat
Yoghurt- Smak og Naturell
Parmesan
Manchego
Oliven
Ting som hører hjem andre steder:
Ett uttal parfymeflasker og neglelakk
I tillegg er det til en hver tid en eller annen boks med middagsrester.