Jeg er på fjellet og storesøster har bursdag imorgen. Jeg klarte å svi en diger langpanne med Cream Cheese Brownies (don't ask me how, jeg skjønner det fremedeles ikke. Satte timeren på 10 min før ferdig tid og alt, men jeg er ikke helt vant til ovnen her oppe ennå. Eller høyden... :sukk: )
Derfor må jeg lage ny imorgen. Jeg har det jeg trenger til en vanlig brownies (tror jeg), men ikke ny CCB. Og oppskriftene ligger hjemme, og jeg tør ikke ta en uprøvd nettoppskrift.
Så er det noen som har en bankers en? Jeg har kokesjokolade i mengde, men kun 100% kakaopulver.
Kan også anbefale denne, som jeg har laget massevis av ganger. Tror det er New York City Bakery-oppskrift, men ikke 100% sikker på hvor jeg har den fra. Jeg hadde i tillegg i 100 g hakket hvit sjokolade, 50 g hakket mørk sjokolade og litt hakkede valnøtter.
250 gr smør
250 gr mørk sjokolade
5 dl sukker
5 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss mørk kakao (bakekakao)
Sett ovnen på 150 grader. Smelt smør i en kjele og rør inn biter av sjokolade til alt er smeltet og rør godt, det er viktig at det ikke ligger biter igjen som ikke er smeltet. Pisk egg og sukker til eggedosis, den trenger ikke være helt pinnestiv, bare nok til at sukkeret er oppløst.
Sikt sammen mel, kakao og bakepulver.
Hell all sjokolade/smør blandingen i eggedosisen på en gang og vend forsiktig inn ved å bruke en slikkepott, hell i mel/kakao/bakepulver blandingen (alt på en gang) og vend inn til du har fått en glatt masse. Ikke rør for mye, det er viktig.
Tilsett gjerne hakkede valnøtter, peanøtter, pecan eller hasselnøtter.
Kle en liten langpanne (20x30 cm) med bakepapir.
Spre røren jevnt i langpannen med en spatel og stek kaken i 55-60 min. Feilen mange gjør med Brownies er at de steker kaken for mye, mange synes at kaken ser rå ut men dette er ikke tilfelle, så ikke stek kaken i 10 min ekstra bare for å være på den sikre siden. Da blir den tørr.
La kaken avkjøles helt i langpannen før du hvelver den på rist.
200 g kokesjokolade
200 g meierismør
4 dl sukker
4 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
100 g hvit dronningsjokolade
Smelt sjokolade og smør på svak varme. Visp egg og sukker - det skal ikke bli eggedosis!
Ha i litt avkjølt smør/sjokolade. Rør. Ha i siktet (ok jeg driter i å sikte) hvetemel og bakepulver.
Ha røren i en liten langpanne. Om du skal bruke vanlig langpanne ville jeg doblet.
Brekk den hvite sjokoladen oppi på toppen av kaken før steking.
Stekes på 175 grader i 35-40 minutter. Jeg tok ut min etter c 32 minutter. Da var den deilig rå inni.
Jeg lagde en fra det søte liv forrige dagen som ble knallgod, men den er med kakao.
400g smør
1 kg sukker
8 egg
12 ss kakao
2 ts vaniljesukker
7 dl hvetemel
Smelt og avkjøl smøret. ha egg og sukker sammen i en bolle, visp, men ikke eggedosis. Rør i smør, kakao og vaniljesukker. Tilsett deretter hvetemel og rør til en jevn røre. Ha eventuelt i nøtter.
Stor langpanne med bakepapir. 170 grader i ca 40 min.
Jeg bruker også Nigella-opskriften, og kan skrive under på at den er så og si bankers. Gjør ikke noe om den blir for rå, ei heller om den blir godt stekt og mer som vanlig sjokoladekake. Jeg endrer blandingsforholdet av sjokolade alt etter hva jeg har/ønsker, og har oppi det jeg måtte ha for hånden enten det er nøtter, rosiner, eller hakket sjokolade, eller ingenting. :nikker:
Nå må jeg nok bort til kjøleskapet for å ta en bit av min hjemmelagde Toro posebrownies. :slurp: og :slafs:
En dag skal jeg prøve å lage brownies etter en av disse oppskriftene.
Er det denne browniesen vi smakte hos Mei en gang i tiden? Den var utrolig god. Jeg har faktisk aldri noen sinne laget brownies. Hvorfor ikke egentlig. :gruble:
Hvis det var jeg som hadde dem med, så kan jeg garantere at det var den oppskriften, ja. Det er altså veldig enkelt. Smelte smør, ha oppi sjokolade og la det smelte på svak varme. Kjølne litt mens man pisker lett sammen egg og sukker (spiller ikke så stor rolle om det blir eggedosis eller bare rørt sammen), og måler opp mel. Så er det bare å blande alt sammen og helle i bakepapirdekket langpanne. Og ikke steke for lenge. Det er nok der utfordringen ligger i starten. Men den utfordringen har man jo med Toro-varianten også.
Jeg laget Nigella-varianten, i full fart uten finesse, og den var både kjempelett - og kjempegod. :nam: Uten nøtter eller noe spesielt, bare plain sjokobrownie, men den var supergod. Og som sagt over så ser jeg at den nok blir kjempegod uansett om den er litt for lite, litt for mye eller perfekt stekt. Og bursdagsbarnet var veldig fornøyd også.