Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvit smørkrem til sjokoladekake?

#1

Marge sa for siden:

Jeg har bakt Madam Mim sin sjokoladekake i rund springform. Den ble kjempehøy og flott så jeg tenkte det kunne være greit å dele den i to og ha hvit smørkrem inni og sjokoladeglasur oppå. Har søkt alle veier, men finner bare oppskrift med Flott matfett. Noen som har en god oppskrift på hvit smørkrem å dele?


#2

Che sa for siden:

Jeg pleier å lage "dronningens fristelse" den har hvit smørkrem inni og hvit sjokoladeglasur oppå

HVit sjokoladekrem
100 g hvit Dronning sjokolade
1 stk egg
100 g smør/margarin
80 g melis

Hvit sjokoladeglasur
100 g hvit Dronning sjokolade
30 g smør/margarin
100 g melis
2 ss vann

Ikke nødvendigvis dronningsjokolade, seff, men det er freiaoppskrift detta...


#3

Marge sa for siden:

Tusen takk! Jeg er tom for vanlig meierismør, tror du jeg kan bruke bremykt?


#4

Marge sa for siden:

Skal smøret smeltes forresten?


#5

Che sa for siden:

Jeg har alltid laget den av bremykt - går fint, men kanskje den blir fortere veldig myk med bremykt enn med meierismør....

Smøret skal ikke smeltets til smørkremen nei - men til glasuren skal den det.


#6

Taien sa for siden:

Den smørkremen så god ut! stjeler idè
bruker du meierismør så må det være romtemperert. (Jeg lar smøret ligge ute i et par timer før bruk. Da er det lett å bruke.)


#7

Che sa for siden:

Sånn er det jo med bremykt også - men det blir jo VELDIG myk da (les: på grensa til flytende)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.