Hasselnøtt sa for siden:
Vi bytter vann og filter relativt ofte, men har likevel problemer med at guppyene våre dør. Hvor begynne for å finne årsak?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Favner alt som har med fritid og hobby å gjøre. Reiser, sport, kosmetikk, shopping og hobbyaktiviteter.
Hasselnøtt sa for siden:
Vi bytter vann og filter relativt ofte, men har likevel problemer med at guppyene våre dør. Hvor begynne for å finne årsak?
Isbjørn sa for siden:
Det kan være for rent. Du trenger ikke bytte alt vannet, men ta f.eks 1/3 jevnlig. Filteret trenger ikke byttes ut når det er skittent, det holder å skylle det i litt lunket vann. Ta ikke varmt vann, da kan bakteriene i filteret dø, og de er viktige :)
Hasselnøtt sa for siden:
For all del, vi bytter bare 1/4 hver gang, altså. :nikker: Filteret har vi vært litt sløve på en periode :o (forhandleren hadde ikke det vi skulle ha), men nå har det vært litt hyppigere.
Jeg lurer på om de har bukvannssyke, skjellene på kroppene deres spriker litt, og de svømmer oppover og synker tilbake. Vi har sett det en og annen gang innimellom, men nå har det vært veldig mye! :eek:
Isbjørn sa for siden:
Da høres det ut som en sykdom dere har. Guppyer er generelt svake fisker pga en del innavl. Kanskje skifte til en annen type som ikke formerer seg så innmari fort og som ikke føder levende avkom?
Carrera sa for siden:
Guppyer er svake fisk som lett blir syke ja.
Startet akvariekarriæren min med guppyer, men det holdt på å ta motet fra meg...de døde jo som fluer, og den yngelen som ble født her, var deformerte og syke.
Jeg har nå begynt med guppyer igjen, og har nå en bestand som faktisk ser ut til å klare seg bra. En og annen dør, men det er ikke uvanlig blant levendefødere. Yngelen som jeg rekker å se før de voksne spiser dem opp, ser også bra ut, så jeg tror det er en levekraftig gjeng jeg har.
Matilda sa for siden:
Tester du pH, nitritt, nitrat og vannhardhet regelmessig? Det er lettere å finne årsaker til sånt dersom du veit hva idealverdiene dine er og kan følge med på om de forandrer seg.
Isbjørn sa for siden:
Forresten: Hvor stort er karet ditt? Jo mindre, jo verre å holde i balanse.
Carrera sa for siden:
To tips:
Sjekk vannet for nitritt. Enten ved at du kjøper deg slike sticks selv, eller at du tar med en vannprøve på dyrebutikken.
Guppyer er veldig utsatte for hvitprikk. Se om fiskene har små hvite prikker, spesielt på finnene, men også på selve kroppen.
For å forebygge hvitprikk så kan du bruke litt salt i vannet. Du får kjøpt akvariesalt på dyrebutikken, men du kan også bruke vanlig salt, uten jod.
Hasselnøtt sa for siden:
:vennligst ikke gi mannen bedre argumenter:
Det er bare 55 liter, så det er selvsagt ikke rare saken.
Isbjørn sa for siden:
Det er ganske morsomt med større kar, altså. Og mye enklere å holde i stand :) Så kan man jo ha større fisker eller store stimer. Artig.
Carrera sa for siden:
Kjenner jeg har lyst å gjøre noe drastisk med 300 literen min nå, men jeg vet ikke hva og hvordan...
Første jeg skulle funnet ut av er hva jeg gjør med bakgrunnen min. Den er så mørk av alger og skitt, så hele karet virker mørkt og dystert. Men det er vel umulig å få en slik en ren igjen.
Isbjørn sa for siden:
Jeg kjenner at jeg har lyst på et stor hjørnekar :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.