Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift til risotto?

#1

Neados sa for siden:

Har aldrig lagd risotto, emn det er jo så godt så jeg vil prøve å lage det til middag i helgen. Noen som har en oppskrift som er god, enkel å lage og ikke inneholder skalldyr?


#2

Camomilla sa for siden:

Denne er god.
Ble lagt ut her for ikke så lenge siden. Grete Roede oppskrift for de som lurer, 395 kcal pr posjon. Jeg syns denne var kjempegod, men neste gang skal jeg også ha oppi sopp og litt grønnsaker.

2 porsjoner

1 ss olivenolje
1 løk
60 g langkornet ris
1 terning fiskebuljong
3 dl vann
1 bunt persille
1 bunt gressløk
1 sitron
250 g laksefilet
1 ts pepper

Varm olivenoljen i en gryte over middels varme, ha i grovhakket løk. Når løken er blitt gjennomsiktig, tilsettes risen. Rør rundt til riskornene blir fuktige av oljen. Smuldre buljongen med fingrene og ha den i. Tilsett litt vann. Kok under stadig omrøring over middels varme, og tilsett vann gradvis etterhvert som det trekkes inn i risen. Når risen har sluttet å trekke til seg vann og er ferdig, tas gryten av varmen. Ha i finhakket persille og gressløk og saften av en sitron. Skjær laksen i passende små terninger, og rør den inn i den varme risen. Varmen fra risen «koker» laksebitene på et øyeblikk, så middagen skal serveres omgående med noen sitronskiver og en frisk, grønn salat.


#3

Pamina sa for siden:

Du kan lage risotte med nær sagt alt du vil.

Jeg pleier å surre opp løk og hvitløk i godt med olje og litt safran, så har jeg over risen og blander den godt med oljen og grønnsakene. Du kan gjerne ha i andre grønnsaker som gulrot, squash, tomater, sopp, etc.
Over risen heller jeg 2,5 dl hvitvin, og rører hele tiden mens det koker inn.
Ha klar en liter ca. buljong, jeg bruker gønnsaksbuljongen til Maggi, jeg liker den best.
Hell over passende mengde buljong, til de dekker risen og la det koke inn mens du rører.
Jeg har gjerne i kylling eller karbonadedeig i risottoen. Dette har jeg i etter hvert og lar det koke(hvis kylling) eller ferdig stekt(hvis karbonade) sammen med risen for å få skikkelig smak.
Mot slutten, når risen er ferdig kokt, har du i en stor mengde revet parmesan.
Når osten har smeltet i , tar du kaserollen av platen og rører forsiktig inn noen smørklumper.


#4

Mandarin sa for siden:

Jeg bruker alltid det som står på pakken, og bruker alltid hvitvin.
Så putter jeg i til slutt smør, parmasan og det tilbehøret jeg vil ha.


#5

Karamell sa for siden:

Denne er kjempegod!

Etter jamie Oliver.

6 porsjoner

Ca 1 l kraft (hønsekraft, fiskekraft eller grønnsakskraft alt ettersom hva du har til tilbehør).
1 ss olivenolje
3 charlottløk eller 2 løk, finhakket
1/2 stilkselleri, finhakket
Maldon-salt og pepper
2 hvitløksbåter, finhakket
400 g risottoris (Arborio) I nøden kan grøtris brukes.
1 dl tørr vermut eller tørr hvitvin (eplejuice går også)
75 g smør
100 g parmesan
[/b]

Så følger en meget detaljert beskrivelse, men jeg skal prøve å korte den ned...

1) varm kraften. Den skal koke. Varm olivenoljen i en annen kjele. Ha i stangselleri og løk og surr de. Ikke la det bli brunt. Etter ca 3 min har du oppi hvitløken. Surr i 2 min til. Ha i risen og skru opp varmen! Ikke gå fra kjelen nå! Rør hele tiden, det skal ikke bli brunt!! Når risen er blank og har sugt opp smak fra grønnsakene har du over vermuten/vinen. Rør hele tiden.

  1. Når vinen har trukket helt inn og du har senket temperaturen heller du en og en øse med kraft over. Rør mellom hver øse, vesken skal trekke helt inn mellom hver øse! Dette tar ca 15 minutter. Salte og pepre forsiktig mellom hver øse. Ikke ha for sterk varme for da blir risen rå inni og kokt utenpå. Når det er tomt for kraft kan du smake på risen. Den skal være myk, men gi litt tyggemotstand (al dente).

3)Ta kjelen av varmen og tilsett smør og nyrevet permesan Rør forsiktig.

For to pesoner pleier vi å halvere oppskriften.
Risottoen kan serves som egen rett eller med forskjellig tilbehør.
Vår favoritt er med stekt kyllingfilet i biter og salat laget av

tomater
fersk mozzarellaost, i terninger
ruccolasalat
Extravirgin olivenolje
balsamico eddik
salt
pepper
litt sukker.


#6

Neados sa for siden:

Kan man servere rødvin til dette, på "tross av" at det er hvitvin i maten? (jeg drikker ikke så harnull peiling på hva som passer sammen eller ikke, der av spørsmål)


#7

Mandarin sa for siden:

Yes. Vi drikker ofte rødvin til. :jupp:


#8

Primrose sa for siden:

Hvem er denne Otto? :gruble:


#9

Neados sa for siden:

Denne skal serveres her, med kylling , til helgen. Håper jeg lykkes, for den høres utrolig god ut!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.