Jeg kjøper av og til sånn heidevegg med baconfarse, de selger det overalt her. Men hvordan lager man det selv? Det er jo så godt! Husker morfar serverte det til middag en gang da jeg var liten. Svære, feite baconfarse-burgere. Jeg har googlet, men der kom det opp fint lite, gitt.
Sikkert derfor denne tråden er så aktiv. :knegg: Det er sikkert en lokal greie dette her.
Baconfarse er en slags saftig hamburger som smaker røkt bacon. Det er oppmalt bacon i selve kjøttdeigen eller noe sånt. Jeg har prøvd å blande sammen kjøttdeig og bacon i hurtigmikser men det blir aldri det samme.
Heidevegg er en stor hvetebolle som er litt mindre søt enn vanlige boller. Selges overalt her, og spises med pålegg eller baconfarse.
Hehe denne artikkelen var litt morsom. Det må jo høres helt fjernt ut for østlendinger og andre når vi Stavangerfolk går rundt og sier "javel?" sånn uten videre. :knegg:
Aldri hørt om hverken det en eller det andre før denne tråden nei.
Men det hørtes godt ut ja. Vi kjøpte noen "baconburgere" en gang, hamburger med bacon i, det var kjempegodt, så jeg tror nok jeg ville likt det der... hva du nå enn kallte det igjen...
Jeg fikk faktisk baconfarseburger servert på sykehuset i 2003 da jeg lå innlagt med pre-e. Så det serveres altså på sykehuset her. Uten Heidevegg da, dette var til middag, med poteter og saus og sånt. Er det virkelig bare her vi spiser det?