Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pølsemiddag

#1

Camomilla sa for siden:

Har pølser i kjøleskapet og aner ikke hva jeg skal lage til middag av de.

HAr du en god oppskrift å dele?


#2

Mandino sa for siden:

Pølse og potetmos i form.

Kutt pølser, champignon og purreløk (+evt squash) i biter, og brun lett i pannen. Lag potetmos selv eller bruk 2 poser og bland alt dette sammen med ost på toppen.

20 min ved 200 g - enkelt og greit.


#3

Crimina sa for siden:

Jeg har en god opskrift som jeg og barna elsker.

Poteter skrelles og deles i skriver. 1 fedd hvitløk og 1 stor løk deles opp.
Ha alt i ei passe stor gryte.
Hell over fløte til randen av potene.
Kok opp, og la det småkoke til potetene er møre.

Del opp pølser, dekk bunnen på en ildfast form.
Strø ost på toppen.
Stek i ovnen i 20 min ca, ved 200 grader. Til osten er gyllen.

Server med brød og/eller salat om du vil.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Noe av det beste jeg vet når det kommer til pølser, er faktisk en Grete Roede-oppskrift. Pølse-i-kål. Du lager det som fårikål, bare med pølser. Legg pølseskiver og kål (og løk i skiver, jeg liker MASSE løk) lagvis i en gryte, med salt og pepper mellom lagene. Fyll på litt vann og la det småkoke til alt er mørt og ferdig. Server med poteter. Knallgodt!


#5

turi sa for siden:

Pizza med pølse og mais er kjempegodt!


#6

Crimina sa for siden:

Pizza med pølse. Det tror jeg jammen meg jeg skal prøve. Flott tråd dette. :jupp:


#7

Bomull sa for siden:

Pølse- og makaronigrateng :jupp:

Det er også veldig enkelt å lage. Kok makaronien som skal oppi, velg mengde etter antall personer. Mens makaronien koker lager du en tykk hvitsaus som du krydrer med salt og muskatnøtt. Rør inn 1-2 egg i sausen og tilsett makaroni, pølser og alt det andre som skal i, f,eks litt finhakket purre dersom man vil ha litt mer smak, evt. gulrøtter og brokkoli ++. . Ha over i ildfastform og stø over kavring eller ost etter eget ønske. Stekes på 200 grader i 20-30 min.

Serveres gjerne med en frisk salat og godt brød.


#8

Jaria sa for siden:

Tacopølsegryte:

Kok opp pastaskruer evt. annen pasta
Del opp pølsene i biter, og varm opp i en kjele.
Hell over nesten en boks med creme fraiche, og et glass(smak til) med tacosaus i ønsket styrke. Rør inn pastaen.

Smaker godt med salat til.


#9

Left sa for siden:

Pølsegryte.

*Så mange pølser du vil lage av
*Makaroni - gjerne fullkorn (men dette er definitivt ikke slankemat uansett!)
*En ss paprikapulver, du ser om du trenger mer
*Revet ost
*1 boks fløte
*1 stor løk
Salt og pepper, og evt. finhakket hvitløk om du liker det

Brun pølsene i små terninger med 1 stor løk i panna til løken er godt blank.
Kok makaronien.

Finn en passe stor kjele, tykkbunnet sådan som rommer alt du skal ha i.
Ha oppi fløten og krydderet. Sausen skal være godt rosa. Kok opp, og ha oppi det andre utenom ost.

La det stå og småputre en stund. Smak til med evt. mer krydder.

Ha på revet ost, og server med godt brød når den er smeltet.


#10

Left sa for siden:

Juksesuppe. Dette er noe av det beste jeg vet, og så utrolig enkelt.

1 pose lapskausblanding
1 buljongterning, eller enda bedre, en sånn fond-terning
1 liter vann (ca)
Mager, røkt kjøttpølse, eller kalkun/kyllingpølse i terninger
1 stor løk i biter.

Ha i grønnsaker og det andre utenom pølsene. Når det er nesten mørt, har du i pølsene, og lar det stå og trekke noen minutter.

Kjempegodt med flatbrød eller godt brød til.


#11

Stellebord sa for siden:

Pølse, pasta, pesto-retten fra Irmas kokebok er knallgod!


#12

Camomilla sa for siden:

Mmmmm, her var det masse smaskens :ja:

Skal teste ut flere her, men i dag blir det omelett med pølser, tomat, vårløk og tomatpesto med godt brød til.
Pølserestene er etter pølsepizzaen som vennindene mine laget til meg på lørdag. Pølsepizza er veeeldig godt.


#13

Camomilla sa for siden:

Den kokeboka har jeg, selv om jeg har bestemt meg i dag så bare må jeg se i den boka først.
Takk for tipset.



#15

Che sa for siden:

Ja, den er kjempegod. Jeg liker ikke pølse så godt, men denne har jeg lyst på rett som det er. (Men jeg synes den er best med hjemmelaget pesto framfor kjøpt altså)


#16

Filifjonka sa for siden:

Jeg er ikke så veldig glad i pølser, men pleier av og til å lage en grønnsakgryte med pølsebiter i som ungene elsker og jeg syns er fullt spiselig. :)

Da tar jeg litt vann i en gryte, og putter i et par buljongterninger (eller flytende fond/kraft). Oppi der hiver jeg poteter, gulrøtter, purre, broccoli/blomkål og hva jeg ellers har av passende grønnsaker, i halvstore biter. Jeg putter også gjerne i litt fullkornpasta i en eller annen form, og lar det koke til den er passe myk. Så putter jeg i pølsebitene til slutt og lar alt bli glovarmt, og tar masse pepper på. Siden denne middagen inneholder veldig mye mer grønnsaker enn pølser, regner jeg den ikke som så usunn.


#17

mkj sa for siden:

Får dette en suppekonsistens eller en grytekonsistens? (lurer bare litt på hvor mye vann en skal bruke)


#18

Filifjonka sa for siden:

Det kan en jo velge selv, jeg pleier å lage det med ganske lite vann sånn at det bare blir litt kraft flytende rundt. Mellomting mellom suppe og lapskaus. :)


#19

Left sa for siden:

En annen ting som er godt med pølser, er brennende kjærlighet. Hvorfor det har fått det navnet vites ikke.

Pølser i terninger, brunes i pannen sammen med masse løk til løken er mør.
Ha på masse krydder, det skal være litt sting i denne. Særlig peppermix er godt synes jeg. Det kan også tilsettes andre ting etter ønske, squash, paprika osv.

Lag potetmos, enten hjemmelaget som jo er best, eller ienfartvarianten med pose, og ha pølseblandingen over. Enkelt og godt.


#20

Irma sa for siden:

Er det kjøttpølser? Jeg synes lapskaus med pølser er godt. Eller, jeg syntes det var godt før jeg ble gravid og plutselig ikke likte pølser mer. Kommer pølselysten tilbake noen gang mon tro? :gruble:


#21

Left sa for siden:

De oppskriftene jeg refererer til er i hvert fall med røkte pølser, den magre varianten, eller kylling/kalkunpølser. Smaker mye mer enn vanlige røkte pølser.
Pølselysten min har hatt pause noen år - dvs, jeg kan spise det, men det er ikke det jeg ønsker meg først og fremst lenger. Før så var pølser i alle tenkelige og utenkelige former det beste i verden. Å spise ja :rolleyes:


#22

Irma sa for siden:

Ja, vi bruker bare Gó og mager. Det er mye mer smak i de pølsene. Vanlig kjøttpølse har jeg ikke smakt på mange herrens år.


#23

Bomull sa for siden:

Bruker røkte kjøttpølser, evt. oppskårne grillpølser når jeg lager pølse mat, fortrinnsvis førstnevnte.


#24

Camomilla sa for siden:

Røkte kjøttpølser ja :ja:
Nå skal jeg kjøpe paprika og sopp på butikken, blir Irmamat i dag.


#25

Camomilla sa for siden:

Irmas mat ble kjempegod. Nammenamm.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.