Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

17.maikomitéen?

#1

Tuneland sa for siden:

Hvordan skrives det?

17.maikomitéen
17.maikomiteen
17. maikomiteen
Syttendemaikomiteen

Og hvordan skrives 7årsdag? Eller er det 7 årsdag?

Og hvorfor er det sånn?


#2

Blondie sa for siden:

Det skrives med tall hvertfall, fordi det er et etablert begrep. Jeg ville skrevet 17. mai-komiteen, tror jeg. På min jobb skrives det 7-årsdag, men jeg har ikke noen god forklaring på om det er riktig. :knegg:


#3

Veronal sa for siden:

  1. mai-komitéen eller syttendemaikomitéen

7-åring eller syvåring

Skriver jeg. :håper det er rett:


#4

Bluen sa for siden:

17. mai-komiteen eller 17. maikomiteen ville jeg ha skrevet, kanskje helst det første (bl.a. fordi det er enklere å lese). Det må være mellomrom mellom punktumet etter 17 og neste ledd. Det heter jo komité i entall, men aksenten faller bort når ordet bøyes.

Og så heter det definitivt 7-årsdag med bindestrek. Man kan ikke sette sammen tall og bokstaver uten bindestrek imellom.


#5

Veronal sa for siden:

Elinblu: Bokmålsordboken har komitéen som tilslagsord. :blånn:


#6

Bluen sa for siden:

:what: Oi, da kan det hende at jeg ikke er oppdatert! Har det blitt valgfritt? Her er det som står om komité - de skriver det i alle fall uten aksent i ubestemt form flertall, ser jeg. Videre er det bindestrek etter mai i 17. mai-komité.


#7

Bluen sa for siden:

Det viser seg at aksenttegnet i bøyd form ble tillatt igjen i 1999, så beklager at jeg ikke var oppdatert. :sorry: Formene er sidestilte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.