Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Langpannekake i rund form?

#1

Gaia sa for siden:

Jeg skal bake sjokoladekake og oppdaget at jeg er tom for egg. Siden jeg er alene hjemme i kveld, så kan jeg ikke gå ut og kjøpe det heller. Men jeg oppdaget en pose toro langpannesjokoladekake innerst i skapet og den kan danne basis for sjokoladekaken (ikke helt det samme, men man bruker det man har). Poenget er at den sjokoladekaken jeg pleier å lage skal deles i tre og så fylles med en sjokoladekrem med kaffe og romsmak. Det er litt vanskelig å gjøre med en langpannekake. Er det noen som har forsøkt å lage langpannekake i rund form. Hvordan går jeg i så fall frem? Skal jeg bare bruke halve røre, øke steketiden? :hjelp:


#2

Pepper Lemon sa for siden:

Toroposen er litt i minste laget for en full langpanne (synes nå jeg) og litt for stor til rund form. Men du fyller bare formen til den er så full som du pleier å ha den, så kaster du resten. Evt bruker du all røren og steker litt lenger. Så tar du prikketesten underveis for å sjekke når den er ferdig. Hvis den trenger å stekes mye lenger ville jeg lagt noe over formen for å hindre at den blir brent på toppen. Enklest er det nok å pælme den delen av røren du ikke trenger.


#3

Nessie sa for siden:

:ja:


#4

Gaia sa for siden:

Da er det gjort. Jeg har satt 5 minutter ekstra på klokken, så får vi se. :vente:


#5

Bluen sa for siden:

...eller spise den opp! :D


#6

Isolde sa for siden:

eller lager muffins av resten..


#7

Gaia sa for siden:

Jeg brukte hele røren i en 26 cm springform, doblet steketiden og kaken ble helt fortreffelig. :)


#8

mkj sa for siden:

Hvor mange lag delte du kaken i, husker du det?driverog planlegger neste års konfirmasjon. Jar to i slekta med cøliaki og vil lage så mange kaker som mulig som de kan spise. Som barnevennlig alternativ er Toro da en selvfølge. Men vil gjer e lage den litt flottere enn en langpannekake.


#9

mkj sa for siden:

Shit, har gått 10 år ja. Kanskje du ikke husker det??



#11

GinaK sa for siden:

Jeg har aldri laget Torokaker men har vekslet mellom å bruke langpanne og rund form. Om kaken passer i langpanne med camål på 30*40 så passer den til rund form 26cm ihvertfall.
Hvis du fyller i for mye i formen så blir kaken aldri ferdig og tørr og brent på toppen..


#12

Gaia sa for siden:

:humre: Beklager, jeg husker ikke en gang at jeg hadde testet det ut. Langt mindre hvor mange lag jeg delte kaken i. :knegg:


#13

Gaia sa for siden:

Men hvis det er den kaken jeg tror det må være, så deles den i to eller tre lag med romsjokoladekrem mellom lagene.


#14

mkj sa for siden:

Oppskrift på den kremen? Hørtes veldig godt ut


#15

Anda sa for siden:

Fnis. Jeg stusset litt på at Gaia ikke kunne kjøpe egg på kvelden.


#16

Gaia sa for siden:

:knegg: Ikke sant.

Kremen lages med melis, smør, litt vaniljeessens, litt romessens og kaffe. Jeg slumper den, og har ikke noe mål, dessverre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.