Jeg var på Tupperparty igår (jada, jeg vet. :rolleyes: ) og der prøvde de å selge meg en boks som "var perfeeeekt til leverpostei". Jeg forsøkte meg med at "vi har sånt lokk som passer til boksen" og da holdt dama på å tilte, for det var faaaaarlig!
Er jeg en komplett idiot som ikke tar leverposteien over i annen beholder når jeg har åpnet den?
det er vel noe med at en ikek skal oppbevare mat i nlikkbokser over tid. Men jeg gjør det som sikkert mange andre her inne, kolver den i en liten barneskål...
Jeg liker å leve litt farlig. Etter at vi fikk barn har det blitt lite strikkhopping og rafting, men leverposteibokser, de tør jeg fortsatt å bruke. :cool:
Jeg har og hørt man ikke skal oppbevare åpen hermitikk i boksen.. men jeg har aldri hatt leverpostei i en anne boks.. men så bruker jeg helt firkanta leverposteier i papp eller sån annen boks.
Tupperware derimot det har jeg en del av.. osteklokken og salatskålene er super.
Jeg har masse tupperware. Mesteparten er i campingvogna, så er jeg helt trygg hvis det skal komme mus inn. Det er tette gode bokser som er perfekte for lagring av sukker, mel, ris o.l.
Det har jeg aldri hørt før. Jeg er sikkert eldre enn ho derre selgeren, og jeghar spist leverpostei med ansikt på daglig. Har aldri tatt den ut av boksen.
Det der har jeg alltid hørt fra min mor, jeg får alltid kjeft når hun ser at vi har leverposteien i boksen, åpen uten lokk tilogmed:eek:
Her blir det spist opp så fort, en boks varer sjelden mer enn en dag, så vi tar sjansen. Så får jeg samtidig muligheten til å irritere min mor:D
Altså: om leverposteien er i boksen i åpnet tilstand i ukesvis så forstår jeg jo at farlige stoffer utvikles. Men hos oss er den åpen i toppen 3 dager og jeg kan da ikke skjønne at det er noe farlig. Nei den må de lenger på landet med. Da må de slutte å lage boks mat all together spør du meg. Hva med makrell i tomat (står ikke lenger en to dager hos oss) , men tar dere den ut av boksen og over i noe annet ? Nei dette syntes jeg var festlig.
Jeg satt og tenkte på det samme. Hvis det er aluminien som er problemet, vil jo maten har vært lagret en stund før boksen blir åpnet. Hermetikk har jo lang oppbevaringstid.
Det eneste jeg synes smaker aluminium er svenskøl på boks.
Spiser ikke sånn leverpostei, og makrell i tomat-boksen blir spist til det måltidet den blir åpnet til. Maiskorn og annen hermetikk som ikke spises med en gang har jeg over i en "plæstikkboks".
Metallet i boksen skal visstnok reagere når oksygenet kommer snikende ...:confused:
Jeg har den oppned på et te-fat jeg også. Driver ekstremsport jeg da, for jeg fortsetter som før. Dessuten overlever ikke de boksene særlig lenge hjemme hos meg, for jeg kaster den etter max 2 dager. kresen på leverposteien
Enten med rødt lokk på, eller snudd opp ned på et fat. Har alltid gjort det og lever enda jeg også. Her er boksen gjerne tom i løpet av et døgn også så.. fortsettermedålevefarlig
Jeg har vært tupperwareforhandler da jeg var student og kan ikke huske at vi ble oppfordret til verken å le av kundene, eller å skremme dem til å kjøpe ting. Jeg ville nok ikke kjøpt noe som helst av den dama.
Jeg har forresten også hørt at det ikke er bra å oppbevare hermetikk i boksen, men jeg tror ikke det kom fra noen som egentlig visste hva de snakket om. Kanskje det er Tupperware som har funnet det ut?
(Det var forresten da jeg var forhandler at jeg fant ut at "selger" ikke var noe yrke for meg)
Enten lokk eller oppned på et fat. Jeg syns den der ansiktleverposteien smaker dritt når den har vært åpen i mer enn en dag, så den går i søpla før poden rekker å spise den opp. :flau:
Basert på egen empiri har jeg kommet frem til at Tupperdamer er en helt spesiell rase. De fleste mangler sosiale antenner og … ja, i det hele tatt. Her var jeg i tillegg ENESTE GJEST fordi vertinnen ikke hadde giddet å invitere flere. :gal:
Ja, sier det samme :mad: :fornermet: Jeg er også eks-Tupper, men det hjelper ikke. Det var egentlig en veldig god periode og jeg hadde en veldig bra og hyggelig "sjef". Jeg lærte meg masse og er fornøyd med mine kjøkkenskap.
OK da, :brytersammenoginnrømmer: det var mange raringer i Tupperwaremiljøet. Og mye hylling av plast. Og latterliggjøring av plast fra Nille og Dags marked.
Der jeg jobbet i sommer fikk jeg beskjed om å være nøye på å pakke surkå-l og sur agurk-boksene godt inn med plast etter at de var åpna.
Dette var pga av det visstnok dannet seg noen gasser som kunne gi problemer med kjøleaggregatet.
Jeg tror det er mye vranglærdom ute og går her jeg. Kanskje dette er et perfekt spørsmål å gi til han Kyrre i Petre som undersøker alle myter.
Det ser jeg skjer med mine mais-hermetikk-bokser. Ett par dager i kjøleskap og det er bare å kaste den, uansett om jeg har lokk eller aluminiumsfolie over.
Den gangen jeg kjøpte leverpostei med fjes, så gjorde jeg som fler her inne. Dekket den bare til med et te-fat.
PS! Jeg er også tidligere tupperware forhandler. Lærte masse og synes det var kjempegøy, men hadde ikke tid da permisjonen var ferdig og jeg skulle begynne å jobbe 100% igjen.
Vi bruker også rødt lokk. Den er spist opp på 3-4 dager. (Leverposteien asså)
Nå er jo jeg litt lettskremt og kommer til å dytte den over i en plastikkboks med lokk. :flau:
Her hvelves (eh?) leverposteiboksen på fat om vi kjøper den typen som kan det. Vanligvis er det ovnsbakt leverpostei her i huset, og den har lokk. :nikker:
Tja. Jeg kjøpte et sett med tre små bokser på Nille for en tid tilbake, til å legge frukt etc., som lillemor har med seg i barnehagen. De ser helt greie ut så langt. :) Det kostet ti kroner for de tre boksene.
Jeg har også bokser fra Nille altså, men jeg forventer ikke at de skal vare særlig lenge. Så lenge man vet at man får det man betaler for er det greit, syns jeg. :)
Så konklusjonen blir at jeg må tippe over boksens innhold i en egnet plastboks for at barna mine ikke skal skrumpe inn og dø? Klarer jeg å gjøre det uten å mose innholdet?
Nei. Ender nok opp med at du må sitte å spise resten med gaffel, for du har ikke samvittighet til å verken kaste resten eller servere slikt sammenklumpet klin som du laget.
denne tråden har nesten fått meg til å kjøpe hermetikk leverpostein igjen.. med gode minner til kampen om prikkene når vi var liten... av og endte det opp med at mamma måtte gi hver av oss en prikk hver.. vi var 3 søsker.. 3 prikker på toppen av leverpostein.. men NÅ kan jeg ta alle prikke selv :D
Jeg har hørt at det ikke er sunt å oppbevare hermetikk i boksen etter den var åpnet, men trodde det bare gjaldt hele hermetikkbokser som man "skjærer" av lokket på, ikke sånne med "dra-av"-lokk. Grunnen til det er at hermetikkboksen er dekket med et eller annet inni som blir brutt når boksen åpnes og selve metallet kommer i kontakt med maten. Og det er visstnok ikke bra. Derfor ble jeg formanet av min mor om å ikke kjøpe hermetikk som har blitt bulket heller.
Jeg har alltid tenkt at de boksene som har sånn lokk som leverposteien ikke er bygd på samme måte.
Plast er plast sier jeg, selv om min tupperware-oppdratte mann omtrent besvimer av sjokk når jeg sier det.
Jeg har også hørtat det er "farlig" å oppbevare maten i hermetikkboksen etterden er åpen. Fra min mor, og også min mann. Jeg spurte han nå igjen, og fikk et laaaaangt foredrag.
Kortversonen: Det er ikke bra fordi oksygen slipper til og gjør innsiden på boksen svart og maten kan bli ødelagt, det kan utvikle ulike bakterier som i ekstremt sjeldne tilfeller kan lede til f.eks botulisme og salmonella. (Skikkelig klønete forklart, sorry. :flau:)
Han sier det kan løses lett ved å sette et sånnt plastlokk på som forsegler boksen og hindrer oksykentilførsel, men det beste er å ha det oppi noe annet. Han er kokk og har lært det i forbindelse med health and safety.
PS. Vi har sånne plastlokk på makrell i tomat, leverpostei på boks spiser vi ikke.
Jeg er oppvokst på leverpostei boks..(fantes den gule boksen i brun variant da jeg var liten mon tro? - grov type?...) - Den står opp-ned på et tefat og det er da blitt folk av meg altså...Frisk er jeg også! (konstant jernmangel men)
Vi bruker ovnsbakt leverpostei vi...slipper problemet!
Jeg kjøper stort sett ovnsbakt leverpostei til meg selv. De selges jo i plastikkbokser med lokk på. Ungene derimot, liker kun den gule runde boksen med leverpostei. Den pleier jeg å legge opp ned på et tefat, og siden en sånn boks varer i maks to dager her i huset så tror jeg at det skal gå bra.
Er ellers veldig imponert over at en traad om noe saa trivielt som leverpostei kan vare utover 4. side, og nestet frustrert over at jeg ikke klarer aa laa vaere aa bli med helt hit.:p
Å. Er det en må-ha ting? Jeg sliter ofte med å få deigen ut av bollen. :flau:
Jeg har forresten solgt Tupper, men aldri vært borti bolleskrape. Ser ikke ut som om de har det nå heller.
Hvor får man kjøpt sånn da?
Neida, bare isen i bakken her vi bor. Det går busser, så vi kommer oss jo ut, men til Jernia kommer vi oss ikke. Bilen vår egner seg ikke på vinterføre, noe som ikke pleier å være et problem, men de dagene i året vi har med snø må den stå -iallfall til hovedveiene er tørre og snø-/isfri.
deigskape er en genial ting.. samme med deigskrape som er av metall. men plastik er mye bedre for bollene og det jeg baker på.. bruker det til å ta deigen ut av bollen og dele deigen med.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.