Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppbevaring av leverpostei i bokser

#1

safran sa for siden:

Jeg var på Tupperparty igår (jada, jeg vet. :rolleyes: ) og der prøvde de å selge meg en boks som "var perfeeeekt til leverpostei". Jeg forsøkte meg med at "vi har sånt lokk som passer til boksen" og da holdt dama på å tilte, for det var faaaaarlig!

Er jeg en komplett idiot som ikke tar leverposteien over i annen beholder når jeg har åpnet den?


#2

Chanett sa for siden:

Selvsagt er du komplett idiot. :snill:


#3

safran sa for siden:

igger


#4

Mandarin sa for siden:

:hehehe: Nå har jeg hørt det også!


#5

Vimsen sa for siden:

Farlig?? :lol:


#6

Nessie sa for siden:

:fnise:

Kjempeidiot :knegg:

Jeg bruker nå enten sånn småbokser (sånn som selges i esker med 6 stk i) eller leverpostei på tube jeg.. synes de er kjekke :jupp:


#7

kisha sa for siden:

Jeg detter den på opp-ned på et tv-fat. Jeg må være livsfarlig.:eek:


#8

Skremmern sa for siden:

Jeg kjøper ovnsbakt leverpostei, og de har lokk. Det kunne ikke falle meg inn å kjøpe den med fjes på. Æsj.


#9

Claire sa for siden:

:skyr tupperwarepartyer som pesten: :knegg:


#10

Nessie sa for siden:

Bruker tupperware mye jeg, til oppbevaring av pølsepålegg og sånn. Og ost. Fungerer veldig bra ;)

(har ei svigermor som er tw-queen.. :fnise: )


#11

Lilleville sa for siden:

Hva!!!! Har du ikke egnet oppbevaringssted for leverposteien din!:eek:

Ja det er utrolig hva man "trenger" i følge noen som skal tjene penger...:rolleyes:


#12

Vimsen sa for siden:

Vi kjøper Fido-leverpostei.


#13

tinkadott sa for siden:

det er vel noe med at en ikek skal oppbevare mat i nlikkbokser over tid. Men jeg gjør det som sikkert mange andre her inne, kolver den i en liten barneskål...


#14

Bokormen sa for siden:

Jeg liker å leve litt farlig. Etter at vi fikk barn har det blitt lite strikkhopping og rafting, men leverposteibokser, de tør jeg fortsatt å bruke. :cool:


#15

Pelen sa for siden:

Jupp, man skal ikke oppbevare mat i blikkbokser som er åpne.

#16

kisha sa for siden:

Her blir den spist opp så fort. :jupp:


#17

Mandarin sa for siden:

Seriøst????? :eek:


#18

kisha sa for siden:

Det har jeg aldri hørt om. Og lever da enda. :confused:

Boksen står i kjøleskapet på et Te-fat (ikke tv-fat).:glis:


#19

Mandarin sa for siden:

Ja den sjansen tar jeg .Crazy som jeg er .


#20

Isolde sa for siden:

Jeg har og hørt man ikke skal oppbevare åpen hermitikk i boksen.. men jeg har aldri hatt leverpostei i en anne boks.. men så bruker jeg helt firkanta leverposteier i papp eller sån annen boks.

Tupperware derimot det har jeg en del av.. osteklokken og salatskålene er super.


#21

Mandarin sa for siden:

Jeg har ingenting i tupperware :tilfeldig:
Men jeg tror jeg klarer meg bra likevel.


#22

kisha sa for siden:

Jeg har masse tupperware. Mesteparten er i campingvogna, så er jeg helt trygg hvis det skal komme mus inn. Det er tette gode bokser som er perfekte for lagring av sukker, mel, ris o.l.


#23

safran sa for siden:

Det gjør da ikke jeg heller. Jeg kjøper First Price sin.


#24

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har ikke tenkt på at det er skadelig å ha leverpostei i boksen med lokk på. Er det? Burde jeg ta den over i noe annet? :dommsometbrø:

Eller er dette et tricks som Tupperware har funnet på for å lage et marked for enda flere bokser, dingser og greier? :mhmm:


#25

safran sa for siden:

De sa det utviklet skaaaaaadelige stoffer.


#26

Harriet Vane sa for siden:

:eek: Skaaaadelige stoffer? Det er jo det skumleste av alt!


#27

kisha sa for siden:

Det har jeg aldri hørt før. Jeg er sikkert eldre enn ho derre selgeren, og jeghar spist leverpostei med ansikt på daglig. Har aldri tatt den ut av boksen.


#28

Lykken sa for siden:

Det der har jeg alltid hørt fra min mor, jeg får alltid kjeft når hun ser at vi har leverposteien i boksen, åpen uten lokk tilogmed:eek:
Her blir det spist opp så fort, en boks varer sjelden mer enn en dag, så vi tar sjansen. Så får jeg samtidig muligheten til å irritere min mor:D


#29

Mandarin sa for siden:

Altså: om leverposteien er i boksen i åpnet tilstand i ukesvis så forstår jeg jo at farlige stoffer utvikles. Men hos oss er den åpen i toppen 3 dager og jeg kan da ikke skjønne at det er noe farlig. Nei den må de lenger på landet med. Da må de slutte å lage boks mat all together spør du meg. Hva med makrell i tomat (står ikke lenger en to dager hos oss) , men tar dere den ut av boksen og over i noe annet ? Nei dette syntes jeg var festlig.


#30

kisha sa for siden:

Jeg satt og tenkte på det samme. Hvis det er aluminien som er problemet, vil jo maten har vært lagret en stund før boksen blir åpnet. Hermetikk har jo lang oppbevaringstid.

Det eneste jeg synes smaker aluminium er svenskøl på boks.


#31

Senna sa for siden:

Og jeg har blikkboksen uten lokk oppi en tupperware boks (kanskje det bare er bittelitt farlig det da :D )


#32

Stikka sa for siden:

Hverken kjøper eller spiser leverpostei. Problem solved. :glis:


#33

Shakira sa for siden:

Har den som ett par andre her, opp ned på ett te-fat. Rekker nok ikke bli så skadelig, for det går fort unna gitt.


#34

Canisa sa for siden:

Spiser ikke sånn leverpostei, og makrell i tomat-boksen blir spist til det måltidet den blir åpnet til. Maiskorn og annen hermetikk som ikke spises med en gang har jeg over i en "plæstikkboks".
Metallet i boksen skal visstnok reagere når oksygenet kommer snikende ...:confused:


#35

Mandarin sa for siden:

Som her i huset. Jeg kan ikke forstå at det kan være skadelig i et par dager.
*fortsetter som før *


#36

Señora sa for siden:

Jeg har den oppned på et te-fat jeg også. Driver ekstremsport jeg da, for jeg fortsetter som før. Dessuten overlever ikke de boksene særlig lenge hjemme hos meg, for jeg kaster den etter max 2 dager. kresen på leverposteien


#37

Ru sa for siden:

Vi har også "ansikt-på-boks" og oppbevarer den oppned i kjøleskapet.
dårlig mor

For å dra mitt favorittargument; Det gjorde alltid mamma og det gikk jo bra med oss! ( :rofl: og at jeg aldri spiste leverpostei, er irrelevant )


#38

kisha sa for siden:

Jeg slutter å spise av boksen når det blir grønne hårdotter. Men peniccilin er jo sunt.


#39

Misteri sa for siden:

Enten med rødt lokk på, eller snudd opp ned på et fat. Har alltid gjort det og lever enda jeg også. Her er boksen gjerne tom i løpet av et døgn også så.. fortsettermedålevefarlig


#40

Pelen sa for siden:

Jepp, det har både jeg og mannen hørt fra forskjellige kilder (og ikke fra Tupperware, til tross for at jeg liker produktene).

#41

Røverdatter sa for siden:

Jeg har vært tupperwareforhandler da jeg var student og kan ikke huske at vi ble oppfordret til verken å le av kundene, eller å skremme dem til å kjøpe ting. Jeg ville nok ikke kjøpt noe som helst av den dama.

Jeg har forresten også hørt at det ikke er bra å oppbevare hermetikk i boksen, men jeg tror ikke det kom fra noen som egentlig visste hva de snakket om. Kanskje det er Tupperware som har funnet det ut?

(Det var forresten da jeg var forhandler at jeg fant ut at "selger" ikke var noe yrke for meg)


#42

Kirsebær sa for siden:

Enten lokk eller oppned på et fat. Jeg syns den der ansiktleverposteien smaker dritt når den har vært åpen i mer enn en dag, så den går i søpla før poden rekker å spise den opp. :flau:


#43

safran sa for siden:

Basert på egen empiri har jeg kommet frem til at Tupperdamer er en helt spesiell rase. De fleste mangler sosiale antenner og … ja, i det hele tatt. Her var jeg i tillegg ENESTE GJEST fordi vertinnen ikke hadde giddet å invitere flere. :gal:


#44

Røverdatter sa for siden:

Takk skal du FAEN meg ha! :snurt:


#45

safran sa for siden:

Du sa jo akkurat at du sluttet, ikke sant? :what: At det ikke var noe for deg?


#46

Claire sa for siden:

:fnise: Tror Kasia er unntaket som bekrefter regelen. Dessuten er du eks-tupper, Kasia. :dakars:


#47

Pelen sa for siden:

Ja, sier det samme :mad: :fornermet: Jeg er også eks-Tupper, men det hjelper ikke. Det var egentlig en veldig god periode og jeg hadde en veldig bra og hyggelig "sjef". Jeg lærte meg masse og er fornøyd med mine kjøkkenskap.


#48

safran sa for siden:

Jeg gjentar; basert på egen empiri.

Altså, med mindre du har vært Tupperdame med meg i nærheten, har du ingenting å frykte. :blond:


#49

Røverdatter sa for siden:

:fnise:

OK da, :brytersammenoginnrømmer: det var mange raringer i Tupperwaremiljøet. Og mye hylling av plast. Og latterliggjøring av plast fra Nille og Dags marked.


#50

TGM sa for siden:

Der jeg jobbet i sommer fikk jeg beskjed om å være nøye på å pakke surkå-l og sur agurk-boksene godt inn med plast etter at de var åpna.
Dette var pga av det visstnok dannet seg noen gasser som kunne gi problemer med kjøleaggregatet.

Jeg tror det er mye vranglærdom ute og går her jeg. Kanskje dette er et perfekt spørsmål å gi til han Kyrre i Petre som undersøker alle myter.


#51

Pope sa for siden:

Det ser jeg skjer med mine mais-hermetikk-bokser. Ett par dager i kjøleskap og det er bare å kaste den, uansett om jeg har lokk eller aluminiumsfolie over.

Den gangen jeg kjøpte leverpostei med fjes, så gjorde jeg som fler her inne. Dekket den bare til med et te-fat.

PS! Jeg er også tidligere tupperware forhandler. Lærte masse og synes det var kjempegøy, men hadde ikke tid da permisjonen var ferdig og jeg skulle begynne å jobbe 100% igjen.


#52

Mamma Rosa sa for siden:

Vi bruker også rødt lokk. Den er spist opp på 3-4 dager. (Leverposteien asså)
Nå er jo jeg litt lettskremt og kommer til å dytte den over i en plastikkboks med lokk. :flau:


#53

Fluke sa for siden:

Signerer. Makan! :snurt:

Her hvelves (eh?) leverposteiboksen på fat om vi kjøper den typen som kan det. Vanligvis er det ovnsbakt leverpostei her i huset, og den har lokk. :nikker:


#54

Harriet Vane sa for siden:

Jeg kjenner Nille, men hvem er Dag?


#55

Mandarin sa for siden:

Eg tog an hellår ikkje .
Hvem er Dag?


#56

Señora sa for siden:

'kje eg hellår vett kim Dag e :dulte:


#57

Canisa sa for siden:

Mannen hennes, kanskje?


#58

Røverdatter sa for siden:

Dag er mannen til Nille, ja. :ja:

Han er hakket mer fancy enn henne og har endel møbler og lamper. Spredt over hele landet.


#59

Mandarin sa for siden:

Aldri hørt om , så rart!


#60

Fluke sa for siden:

Har aldri hørt om Dag her heller. Men plasten på Nille og Europris er kjip altså.


#61

Røverdatter sa for siden:

Etter en kjapp googling kan jeg si at hele landet var en overdrivelse. Men den finnes i Vestfold, Østfold, Buskerud og Vest Agder.

Tidenes avsporing, og slett ikke interessant siden det er en skikkelig kjip butikk. :fnis:


#62

Mandarin sa for siden:

:knegg: sant så sant


#63

Claire sa for siden:

Tja. Jeg kjøpte et sett med tre små bokser på Nille for en tid tilbake, til å legge frukt etc., som lillemor har med seg i barnehagen. De ser helt greie ut så langt. :) Det kostet ti kroner for de tre boksene.


#64

Fluke sa for siden:

Jeg har også bokser fra Nille altså, men jeg forventer ikke at de skal vare særlig lenge. Så lenge man vet at man får det man betaler for er det greit, syns jeg. :)


#65

safran sa for siden:

Så konklusjonen blir at jeg må tippe over boksens innhold i en egnet plastboks for at barna mine ikke skal skrumpe inn og dø? Klarer jeg å gjøre det uten å mose innholdet?


#66

Fluke sa for siden:

:knegg: Neppe.


#67

Misteri sa for siden:

Nei. Ender nok opp med at du må sitte å spise resten med gaffel, for du har ikke samvittighet til å verken kaste resten eller servere slikt sammenklumpet klin som du laget.

:knegg:


#68

Isolde sa for siden:

denne tråden har nesten fått meg til å kjøpe hermetikk leverpostein igjen.. med gode minner til kampen om prikkene når vi var liten... av og endte det opp med at mamma måtte gi hver av oss en prikk hver.. vi var 3 søsker.. 3 prikker på toppen av leverpostein.. men NÅ kan jeg ta alle prikke selv :D


#69

Tallulah sa for siden:

Jeg har hørt at det ikke er sunt å oppbevare hermetikk i boksen etter den var åpnet, men trodde det bare gjaldt hele hermetikkbokser som man "skjærer" av lokket på, ikke sånne med "dra-av"-lokk. Grunnen til det er at hermetikkboksen er dekket med et eller annet inni som blir brutt når boksen åpnes og selve metallet kommer i kontakt med maten. Og det er visstnok ikke bra. Derfor ble jeg formanet av min mor om å ikke kjøpe hermetikk som har blitt bulket heller.

Jeg har alltid tenkt at de boksene som har sånn lokk som leverposteien ikke er bygd på samme måte.

Plast er plast sier jeg, selv om min tupperware-oppdratte mann omtrent besvimer av sjokk når jeg sier det.


#70

Sulphur sa for siden:

:lol:


#71

Mandarin sa for siden:

Fnis.

Jeg fortsetter som før. Spiser hermetikk leverpostei, har den åpen opptil 2-3 dager og lever )))) f a r l i g ((((( :D


#72

Mamma Rosa sa for siden:

Det samme tenkte jeg, men det var overraskende lett. Kniv rundt kanten og dytt, vips så var den over.
:D


#73

Trillian sa for siden:

djeezus!!

her har levd livsfarlig siden jeg var liten vi da... jaggu rart vi ikke er syke ennå...:knegg:

her bruker vi plastlokk rett på boksen....:digger:


#74

Kaz sa for siden:

Jeg har også hørtat det er "farlig" å oppbevare maten i hermetikkboksen etterden er åpen. Fra min mor, og også min mann. Jeg spurte han nå igjen, og fikk et laaaaangt foredrag.

Kortversonen: Det er ikke bra fordi oksygen slipper til og gjør innsiden på boksen svart og maten kan bli ødelagt, det kan utvikle ulike bakterier som i ekstremt sjeldne tilfeller kan lede til f.eks botulisme og salmonella. (Skikkelig klønete forklart, sorry. :flau:)

Han sier det kan løses lett ved å sette et sånnt plastlokk på som forsegler boksen og hindrer oksykentilførsel, men det beste er å ha det oppi noe annet. Han er kokk og har lært det i forbindelse med health and safety.

PS. Vi har sånne plastlokk på makrell i tomat, leverpostei på boks spiser vi ikke.


#75

m|nken sa for siden:

Dette har jeg også hørt. Men ikke på et TWparty.

Jeg har forøvrig en bolleskarpe fra TW. Den er glimrende. :D


#76

Che sa for siden:

Jeg er oppvokst på leverpostei boks..(fantes den gule boksen i brun variant da jeg var liten mon tro? - grov type?...) - Den står opp-ned på et tefat og det er da blitt folk av meg altså...Frisk er jeg også! (konstant jernmangel men)

Vi bruker ovnsbakt leverpostei vi...slipper problemet!

Tupperware har så mange tulleting atte!


#77

safran sa for siden:

Aha! Så det går an å bruke disse lokkene! Dumme Tupperdame.

Nåja. Jeg lot meg ikke lure til å kjøpe noen ekstra bokser.


#78

carolin sa for siden:

Jeg kjøper stort sett ovnsbakt leverpostei til meg selv. De selges jo i plastikkbokser med lokk på. Ungene derimot, liker kun den gule runde boksen med leverpostei. Den pleier jeg å legge opp ned på et tefat, og siden en sånn boks varer i maks to dager her i huset så tror jeg at det skal gå bra.


#79

@nne sa for siden:

Hva er en bolleskarpe?

Er ellers veldig imponert over at en traad om noe saa trivielt som leverpostei kan vare utover 4. side, og nestet frustrert over at jeg ikke klarer aa laa vaere aa bli med helt hit.:p


#80

safran sa for siden:

Det er sikkert bolleskrape hun mener.


#81

Fluke sa for siden:

Hva er det da?


#82

safran sa for siden:

Jeg har en bolleskrape som ikke er fra Tupper. Det ser ut som en halvmåne og er laget av plastikk. Den skraper man deigen ut av bollen med.


#83

Fluke sa for siden:

Å. Er det en må-ha ting? Jeg sliter ofte med å få deigen ut av bollen. :flau:
Jeg har forresten solgt Tupper, men aldri vært borti bolleskrape. Ser ikke ut som om de har det nå heller.
Hvor får man kjøpt sånn da?


#84

safran sa for siden:

Det er en må-ha-ting for den som baker litt. :nemlig: Jeg kjøpte min hos Jernia. Ikke dyre greiene, den lille plastbiten.


#85

Fluke sa for siden:

Ah! Takk. Da står Jernia på lista over butikker som skal besøkes når isen i bakken her smelter. :nikker:


#86

safran sa for siden:

Hehe, skal du holde deg inne til snøen smelter?


#87

Fluke sa for siden:

Neida, bare isen i bakken her vi bor. Det går busser, så vi kommer oss jo ut, men til Jernia kommer vi oss ikke. Bilen vår egner seg ikke på vinterføre, noe som ikke pleier å være et problem, men de dagene i året vi har med snø må den stå -iallfall til hovedveiene er tørre og snø-/isfri.


#88

kisha sa for siden:

Jeg greier meg fint med en slikkepott, jeg. :D


#89

safran sa for siden:

En slikkepott har et helt annet virkeområde. Dette er en hard plastgreie, ikke som en slikkepott.


#90

Mamma Rosa sa for siden:

Sånn har jeg også, bruker den også til å dele opp deigen med når jeg lager boller o.l.


#91

Isolde sa for siden:

deigskape er en genial ting.. samme med deigskrape som er av metall. men plastik er mye bedre for bollene og det jeg baker på.. bruker det til å ta deigen ut av bollen og dele deigen med.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.