Jeg liker sånn sushi som aC spiser. Men de skjønner ikke hva jeg mener på restauranter når jeg sier det. (aC må mer ut og spise).
Hva er det det heter det jeg liker egentlig?
Jeg liker de bitene som er bare fisk.
Jeg liker de som er fisk og hva det nå er som ligger oppå ris.
Jeg er ikke noe glad i de greiene som har en sånn svart ring mellom fisken og risen.
Dette er da det jeg husker at jeg fikk da jeg spiste sushi sist.
Hvis det finnes flere varianter der ute så innfårmer meg gjerne.
(Dette er det fine med dialekt og bosted på meg - jeg kan spørre om sånt som dette. :knegg:)
Jeg er heller ingen fan av maki, ellers spiser jeg det meste av sushi og sashimi (laks, kveite, smørfisk, tunfisk, scampi, kongekrabbe, piggvar), men ikke ål!!!!!
De svarte greiene er tang, Smilefjes. Får du ikke mer lyst til å spise det nå? :knegg: Det er vel forresten ikke all maki som har sånn tang, jeg lurer på om i alle fall de med frityrstekt kongekrabbe som vi bruker å kjøpe ikke har det. (Tempura = frityrstekt, forresten.)
Sashimi er det tryggeste, da får man alt hver for seg. Og med pinnedyr hvis man er riktig heldig. :jupp:
Jeg har ikke noen problemer med å spise tang kjenner jeg, det føles ut som "bare en ny slags grønnsak" sånn emosjonelt sett. Det var mer det at jeg ikke digger helt smaken. Men jeg prøver det nok en annen gang også, siden jeg ser at når man skal kjøpe sushi på butikken så er det maki :tar i bruk nye ord: med og dermed basta.
Men nigiri sushi og sashmimi er da det jeg stordigger.
Sushi er ferskvare, fordi risen begynner å gjære etter en viss tid, og da kan man få vondt i magen. Fisken lukter man at er dårlig, så den er det ikke så lett å spise et dårlig utvalg av.
Neida, jeg har hørt at den er helt fin (samme folka som driver Restaurant lille Asia i Markveien som lager den i en diger hall på Dælenenga, faktisk), de er flinke til å tidsdatere den også, men jeg syns rett og slett ikke "butikksushi" er spesielt godt. Jeg liker at det lages rett før jeg skal spise det.
Jeg vet, men det skjer bare litt senere. Kokt ris blir veldig fort dårlig uten eddik. Jeg stoler på Lille Asia altså, så det er ikke noe i veien for at jeg kunne kjøpt sushi fra Deli de Luca egentlig, men jeg stoler ikke helt på sisteleddet. Har den stått kaldt nok osv. Også liker jeg å plukke de bitene jeg vil ha selv.
Ved nærare ettertanke så har jeg vel lest ett eller annet sted at man er spesialutdannet som sushikokk ja. Det er nok ikke noe den jevne deli deLucaperson bare svinger sammen. :amatør:
Eddiken eliminerer ikke at risen blir dårlig, den bare utsetter prosessen. Jeg har ofte fått veldig mye luft i magen av sushi, uten å ha blitt direkte dårlig.
Smilefjes: det er nok de færreste i Norge som har god sushifaglig utdannelse tror jeg. Men ungdom i storkiosker stoler jeg ikke på. Jeg har observert dem tørke snørr på håndbaken og løfte opp et brød etterpå.
Nå har de jo til og med sånne pakker i frysedisken på Rema1000 der man får alle ingrediensene til å lage sushi selv. De har både maki og nigiri. :nikker:
Men det enkleste er helt klart;
en pakke sushiris
risvineddik eller hva den heter
salmalaks
soyasaus
Lag ris etter oppskrift på pakken (innvolverer risvineddiken og litt sukker), lag sånne hauger med ris, legg på laks, og fråts!
Ja, hvertfall laksesushi. Også kan de ha tøffekonkurranse med hvor mye wasabi de blander ut i sausen sin. Hvis du etterhvert får sansen for maki med nori, så kan man jo putte det man vil inni der. En kompis av meg lagde fantastisk laks- og mangomaki.
Guttebarn liker sushi. (Hvertfall laks og kokt scampi og lakserogn. Og tempura, mest pga. "skallet", tror jeg. Og rekechips.) Jentebarn finnes ikke. :datapunkt 3:
Glittermannen greide å snappe meg av rett før jeg fortalte hva rogn var, og hadde tenkt til å dra inn både Nemo og kaviar. :flau: :morbid mamma: Sikkert lurt med tanke på reaksjonen til Glitterbarnet etter han var på sin første og eneste fisketur.
Mitt pikebarn spiser alt - inkl. sushi/sashimi. Guttebarnet mitt stilte seg tvilende til kald fisk. "Moooor, laksen min er ikke varm. :skingrestemme: "
Det er ikke lenge siden de kom! Jeg var en av den enes første kunder, og jeg fikk superdeilig sushi. Jeg husker for noen år tilbake så hadde den ene restauranten på din utkant annonse for månedlig sushikveld i avisen.