Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bruksanvisning på sushi

#1

Slettet bruker sa for siden:

Jeg liker sånn sushi som aC spiser. Men de skjønner ikke hva jeg mener på restauranter når jeg sier det. (aC må mer ut og spise).

Hva er det det heter det jeg liker egentlig?
Jeg liker de bitene som er bare fisk.
Jeg liker de som er fisk og hva det nå er som ligger oppå ris.
Jeg er ikke noe glad i de greiene som har en sånn svart ring mellom fisken og risen.

Dette er da det jeg husker at jeg fikk da jeg spiste sushi sist.
Hvis det finnes flere varianter der ute så innfårmer meg gjerne.

(Dette er det fine med dialekt og bosted på meg - jeg kan spørre om sånt som dette. :knegg:)


#2

Veronal sa for siden:

:værsågod:


#3

Turban Smukk sa for siden:

Du vil ha nigiri sushi. Du vil ikke ha maki.



#5

Juste sa for siden:

Smilefjes da, Maki er jo det aller, aller beste!
Bortsett fra Nigiri Sushi med Unagi (ål) da
Eller fritert kongekrabbe
Eller Spicy Tuna.

Veldig lurt og sitte og skrive dette mens jeg var sulten kjenner jeg. Hvor er nærmeste sushisjappe som er åpen kl 11 på morgenen tro?


#6

Slettet bruker sa for siden:

Ål?
:mer skeptisk til sushi nå enn før:

Man risikerer ikke å få ål uten å vite det?


#7

Teofelia sa for siden:

Neida, neida, neida. Ikke i det hele tatt. Aaaabsolutt ikke. :kremter:

#8

Slettet bruker sa for siden:

Lover du med kors på halsen? :er en liten millimeter unna å aldri noensinne spise sushi igjen: :grøsser:


#9

Maverick sa for siden:

Sånn som aC spiser. :knegg: Da regner jeg med at du vet at det aller viktigste er at det er pinnedyr som man kan lage fine stilleben med senere.


#10

Che sa for siden:

Jeg liker tempura maki - ellers så synes jeg Sushi er så innmari meningsløst...er det bare jeg som føler på det, egentlig?


#11

Mandino sa for siden:

Jeg er heller ingen fan av maki, ellers spiser jeg det meste av sushi og sashimi (laks, kveite, smørfisk, tunfisk, scampi, kongekrabbe, piggvar), men ikke ål!!!!!


#12

Skilpadda sa for siden:

De svarte greiene er tang, Smilefjes. Får du ikke mer lyst til å spise det nå? :knegg: Det er vel forresten ikke all maki som har sånn tang, jeg lurer på om i alle fall de med frityrstekt kongekrabbe som vi bruker å kjøpe ikke har det. (Tempura = frityrstekt, forresten.)

Sashimi er det tryggeste, da får man alt hver for seg. Og med pinnedyr hvis man er riktig heldig. :jupp:


#13

Maverick sa for siden:

Jeg kjenner at det er veldig greit at jeg ikke har til vane å reflektere over hva slags tidligere flytende objekt jeg spiser. :blånn:


#14

Tallulah sa for siden:

Ta det med ro, jeg har aldri opplevd av ål er en del av standard sushimeny.

Av nigiri sushi så er de vanligste laks, kongereke (kokt), tunfisk, kveite, smørfisk, kamskjell og rødskjell.


#15

Slettet bruker sa for siden:

:stoler på Glitter:

Jeg har ikke noen problemer med å spise tang kjenner jeg, det føles ut som "bare en ny slags grønnsak" sånn emosjonelt sett. Det var mer det at jeg ikke digger helt smaken. Men jeg prøver det nok en annen gang også, siden jeg ser at når man skal kjøpe sushi på butikken så er det maki :tar i bruk nye ord: med og dermed basta.

Men nigiri sushi og sashmimi er da det jeg stordigger.

Hjertelig takk. :neie:


#16

Tallulah sa for siden:

Jeg ville ikke kjøpt sushi på butikken. :niks:

Sushi er ferskvare, fordi risen begynner å gjære etter en viss tid, og da kan man få vondt i magen. Fisken lukter man at er dårlig, så den er det ikke så lett å spise et dårlig utvalg av.


#17

Kanina sa for siden:

Kanskje likegreit. Ålen er vel utrydningstruet.


#18

Kanina sa for siden:

Jeg kjøper stadig vekk sushi på Deli de Luka, og den er helt fin. Ikke har jeg blitt dårlig heller. :datapunkt:


#19

Kanina sa for siden:

Antakelig. :humre: neida, du er sikkert ikke alene om det. Men hva er det som er meningsløst, da?

#20

Maverick sa for siden:

Jeg kjøper sushi på Ultra på Bryn. :jupp:


#21

Tallulah sa for siden:

Neida, jeg har hørt at den er helt fin (samme folka som driver Restaurant lille Asia i Markveien som lager den i en diger hall på Dælenenga, faktisk), de er flinke til å tidsdatere den også, men jeg syns rett og slett ikke "butikksushi" er spesielt godt. Jeg liker at det lages rett før jeg skal spise det.


#22

Slettet bruker sa for siden:

Det hørtes plutselig ikke så veeeeldig godt ut nei.

Tror du de lager den der da, eller kommer den fra sånn pakke ett sted?

:vil ha mere:


#23

Kanina sa for siden:

Jeg tror det er samme produsent som leverer til Deli de Luca.

#24

Kanina sa for siden:

Det er derfor risen tilsettes eddik. For å forhindre denslags, altså.

#25

Tallulah sa for siden:

Se svaret mitt over, det er LIlle Asia som leverer den (var det i allefall før) Hadde de laget den på Deli de Luca hadde jeg hvertfall ikke kjøpt den!


#26

Slettet bruker sa for siden:

Det var på Ultra jeg også så de hadde sushi.
Jeg tror jeg kommer til å prøve det en dag jeg. Jeg kan jo se på pakken om den er laget samme dag.


#27

Kanina sa for siden:

Det kan jeg i alle fall signere! :grøss:


#28

Tallulah sa for siden:

Jeg vet, men det skjer bare litt senere. Kokt ris blir veldig fort dårlig uten eddik. Jeg stoler på Lille Asia altså, så det er ikke noe i veien for at jeg kunne kjøpt sushi fra Deli de Luca egentlig, men jeg stoler ikke helt på sisteleddet. Har den stått kaldt nok osv. Også liker jeg å plukke de bitene jeg vil ha selv.


#29

Kanina sa for siden:

Den skjønte jeg ikke helt? :blånn:


#30

Slettet bruker sa for siden:

Ved nærare ettertanke så har jeg vel lest ett eller annet sted at man er spesialutdannet som sushikokk ja. Det er nok ikke noe den jevne deli deLucaperson bare svinger sammen. :amatør:


#31

Tallulah sa for siden:

Eddiken eliminerer ikke at risen blir dårlig, den bare utsetter prosessen. Jeg har ofte fått veldig mye luft i magen av sushi, uten å ha blitt direkte dårlig.

Smilefjes: det er nok de færreste i Norge som har god sushifaglig utdannelse tror jeg. Men ungdom i storkiosker stoler jeg ikke på. Jeg har observert dem tørke snørr på håndbaken og løfte opp et brød etterpå.


#32

Slettet bruker sa for siden:

:kaster opp:


#33

Kanina sa for siden:

Ah, da så.


#34

Tallulah sa for siden:

Nå fikk jeg skikkelig lyst på sushi til middag. Kanskje jeg skal lage med salmalaks?


#35

Slettet bruker sa for siden:

Lage? Kan man lage selv kanskje?

Forklare smilefjeset hvis dette går inn under "enkelt"? :blafre:


#36

Ru sa for siden:

Nå har de jo til og med sånne pakker i frysedisken på Rema1000 der man får alle ingrediensene til å lage sushi selv. De har både maki og nigiri. :nikker:

Men det enkleste er helt klart;

  • en pakke sushiris
  • risvineddik eller hva den heter
  • salmalaks
  • soyasaus

Lag ris etter oppskrift på pakken (innvolverer risvineddiken og litt sukker), lag sånne hauger med ris, legg på laks, og fråts!



#38

Slettet bruker sa for siden:

Da må jeg se å få spist opp den fårikålgryta vi jobber med så vi kan spise sushi isteden. Unger liker normalt dette, ja?


#39

Ru sa for siden:

Min elsker det!


#40

Tallulah sa for siden:

Ja, hvertfall laksesushi. Også kan de ha tøffekonkurranse med hvor mye wasabi de blander ut i sausen sin. Hvis du etterhvert får sansen for maki med nori, så kan man jo putte det man vil inni der. En kompis av meg lagde fantastisk laks- og mangomaki.


#41

Kanina sa for siden:

Guttebarn vil ha sushi, jentebarn vil ha kjøttkaker. :datapunkt2:


#42

Skilpadda sa for siden:

Guttebarn liker sushi. (Hvertfall laks og kokt scampi og lakserogn. Og tempura, mest pga. "skallet", tror jeg. Og rekechips.) Jentebarn finnes ikke. :datapunkt 3:


#43

Obelix sa for siden:

Smart Club har også god sushi.

Mine unger vil ikke tenke tanken på å smake engang SF.


#44

Obelix sa for siden:

Guttebarn og jentebarn vil IKKE ha sushi. De vil ha taco :datapunkt4:


#45

Tallulah sa for siden:

Glittermannen greide å snappe meg av rett før jeg fortalte hva rogn var, og hadde tenkt til å dra inn både Nemo og kaviar. :flau: :morbid mamma: Sikkert lurt med tanke på reaksjonen til Glitterbarnet etter han var på sin første og eneste fisketur.


#46

Skilpadda sa for siden:

Hei, det er jeg som er datapunkt3, still deg i kø! :catfight:


#47

Slettet bruker sa for siden:

Enig. Hva er dette jentebarngreiene? :gruble:

:hylgrine:

Er det fordi de vet at det er rå fisk? Jeg tenkte nemlig å bare servere det som fisk med ris, og drøye til etterpå å si detaljene. :sparke:


#48

Tallulah sa for siden:

Røkelaks er jo også rå på et vis.


#49

Veronal sa for siden:

Mitt pikebarn spiser alt - inkl. sushi/sashimi. Guttebarnet mitt stilte seg tvilende til kald fisk. "Moooor, laksen min er ikke varm. :skingrestemme: "


#50

kokosbolle sa for siden:

Jeg liker heller ikke maki :grøsser: med den svarte tangen. Jeg har nå lært at jeg liker best sushi nigiri. Kjekt å vite. :jupp:


#51

Obelix sa for siden:

:hylgrine:

:knegg:


#52

Obelix sa for siden:

Bare fordi det er fisk.


#53

kokosbolle sa for siden:

Og forresten, smilefjes, så har vi minst 2 sushirestauranter på min "utkant". Hvor mange er det på din? :knegg:


#54

Tallulah sa for siden:

Det er ikke lenge siden de kom! Jeg var en av den enes første kunder, og jeg fikk superdeilig sushi. Jeg husker for noen år tilbake så hadde den ene restauranten på din utkant annonse for månedlig sushikveld i avisen.


#55

Candy Darling sa for siden:

Jentebarn liker ris, soyasaus og wasabi. Guttebarn liker pølser. : datapunkt n+1:


#56

kokosbolle sa for siden:

:knegg: Månedlig sushikveld.

Men ja, sushien fra den rett ved togstasjonen er veldig bra. :jupp:


#57

Tallulah sa for siden:

Jepp, den ja! Og veldig hyggelig dame som driver den.


#58

Slettet bruker sa for siden:

Innenfor sykleavstand så er det like mange som i Oslo. :overlegen:


#59

kokosbolle sa for siden:

Synes jeg ser smilefjes komme syklende med take away-sushi. :knegg:


#60

Slettet bruker sa for siden:

Hyyyysj - ikke avsløre nå da. :sparke:


#61

Slettet bruker sa for siden:

Da har jeg testet sushi fra Ultra like greit jeg. Den var fra Lille Asia og den var laget i dag. Og den smakte aldeles nydelig. :hjerter:

Og siden det var med maki så spiste jeg det også, og nå likte jeg det veldig godt. Jeg har nok blitt mer hipp og urban og sånn jeg tenker jeg.

Nå er det innkjøpt sushiris og eddik og wasabi og greier her, så hvis jeg en vakker dag husker å kjøpe med fisk nå, så blir det sushi i heimen.


#62

Mauser sa for siden:

Men de løfter da ikke med håndbaken?

OBS! har god sushi heromkring, fersk og billig. Ulempen er seff at det er de samme brettene hver gang.


#63

Tallulah sa for siden:

Når man løfter et brød på midten kommer håndbaken borti. Dessuten tror jeg bassilusker løper fort. :nemlig:


#64

Martis sa for siden:

Mmmm sushi, men ikke butikk sushi. Nå er min erfaring kun fra Smart Club, men den var ikke mye god.

Guttebarna mine liker sushi, spesielt det minste, men så spiser han alt da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.