kie sa for siden:
Hvilken fiskerett synes du er skikkelig god?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
kie sa for siden:
Hvilken fiskerett synes du er skikkelig god?
Mandarin sa for siden:
Jeg elsker bacalao.
safran sa for siden:
Thaimarinert laks.
kie sa for siden:
Kom gjerne med oppskrifter.
Hyacinth sa for siden:
Jeg tror også jeg må si bacalao. Det er utrolig godt! :nam:
Jeg er generelt veldig glad i fisk.
Slettet bruker sa for siden:
Bouillebasse.
1 løk
1 purreløk
1/2 hvitløk
3 gulrøtter
1/4 fenikkel (stor)
1 laurbærblad
en knivsodd kajennepepper
1/2 gram safran
1 1/2 dl tørr hvitvin
1 liter fiskebuljong
1 boks hermetiske tomater
2-3 kilo fisk og skalldyr,i biter egnet for suppe. Sei er veldig godt, ellers uer, steinbit, blåskjell, scampi, kreps m.v. (det skal egentlig være 7 sorter, men det er absolutt ikke nødvendig - jeg synes det er bedre med 2-3 sorter)
Del opp grønnsakene (gulrøttene i tynne skiver, løken grovhakket, purreløken i skiver, hvitløken finhakkes, fenikkel grovhakkes) Surr grønnsakene på svak varme i en stor gryte med litt olivenolje til de er blanke. Tilsett safran (knuses i morter først) laurbærblad og cayennepepper. Tilsett en boks grovhakkede tomater og fiskebuljongen (kan bruke terninger av fiskebuljong, men "grumset" skal ikke være med. Kok i 5-10 minutter, avhengig av hvor store biter grønnsakene er i. De skal være "al dente" når suppa er ferdig.
Tilsett hvitvin mot slutten av koketida.
Tilsett fisk etter smak og behag. (skalldyr skal tas i helt til slutt, ellers blir de seige) og la trekke. saltes etter behag (bruker man fiskebuljong i terninger, trenger man ikke å salte)
Server i oppvarmede store suppeskåler med aioli og godt brød
jolie sa for siden:
Åh, jeg er enkel.
Stekte laksefileer (evt i biter) - saltet og sitronpepret. Servert med båndpasta med pesto og litt matfløte. Nam nam! Bare så kjipt at jeg omtrent er alene om å like det her i huset.
Fara sa for siden:
Kokt kveite med potet, gulrøtter og eggesmør:nam:
malena sa for siden:
Abonnerer!
Camomilla sa for siden:
:ja: Jeg og!
Pope sa for siden:
Lettvint fiskerett:
Mer krevende fiskerett:
Honda sa for siden:
Stekt steinbit men potet og gullerot.
Hjemmelagede fiskekaker og fiskeboller av finnmarks fisk ;)
Mei sa for siden:
Torsketunger som er delt i to, vendt i mel/salt/pepper og sprøstekt. Som knaser i munnen. Servert med tomatfløtesaus og woket løk/purre/gulrot i staver. Og nyplukket mandelpotet.
Usannsynlig godt.
Myggstukket sa for siden:
God gammeldags Mølje
Torskemølje
(4 pers)
2 kg Torsk i skiver
500 g rogn
500 g lever
1 kg poteter
500 g gulrøtter
Løk og pepper, og tran av leveren, samt leveren strøs på den kokte torsken og rognen.
Ellers er jeg kjempeglad i stekte torsketunger og stekt steinbit.
Mandarin sa for siden:
Denne er lettvindt og litt "lett og veldig god!!
Smakfull fiskegryte
Oppskriften er for 2-3 personer. Er du alene, lager du halv mengde eller setter halvparten i kjøleskapet. Dette kan du spise etter en dag eller to - gjerne til lunsj.
Ingredienser
1-2 ss olje
2 løk
2-3 gulrøtter
1/4 sellerirot (kan sløyfes)
1/2 squash
1 ts salt
1-2 ts karri
3 ss chilisaus
1 boks knuste tomater
1 dl lettmelk
1 dl kaldt vann
1/2 - 1 ss maisenna (eller potetmel)
400 g hvit fiskefilet (torsk eller sei)
Tilberedning
Til denne retten passer det å bruke en jerngryte eller wok. Hvis du ikke har dette, kan du alternativt bruke en tykkbunnet kasserolle. Rens og skjær grønnsakene i små biter/terninger. Surr løken blank i olje og tilsett deretter gulrot, sellerirot og squash. Dryss på karri og finhakket hvitløk og la det hele surre noen minutter. Ha i tomatene, chilisaus og melken. Rør ut maisennamelet i vannet og hell det over i gryten mens du rører. La sausen småkoke i 5 minutter. Skjær fiskefileten i passe serveringsstykker, dryss over salt og la dem trekke med sausen til fisken er kokt (ca 10-15 minutter).
Fiskeretten serveres med poteter eller ris.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg har 4 superfavoritter som alle her i huset elsker:
PESTO OG HVITLØKSMARINERT LAKSEFILET
Legg en laksefilet på et ark sølvfolie. Smør over et godt lag grønn pesto, ha over et most hvitløksfedd, legg en god klatt rømme oppå og dryss til slutt over salt og sitronpepper. Pakk igjen folien og stek fisken på grill eller i ovnen. Har bare brukt grill, så jeg vet ikke hvor mange grader, men det kan dere nok google på.
Server med ønsket tilbehør. Denne er så god at det ikke er til å tro! Tilogmed min kresne 3-åring spiste seg ihjel på den.
SEIEGRYTE
Denne har jeg fått mye skryt for, ubeskrivelig digg gryte! Alle smakene blander seg skikkelig, og smøret og rømmen lager den lekreste saus!
1 frossenpakke sei, delt i terninger
En pose gulrøtter delt i middels tynne skiver
2 store purrer delt i skiver
150 gram smør
1 boks rømme
Smelt smøret i en stor gryte. Legg purren oppi, så fisken og til slutt gulrøttene øverst. Smør rømmen over gulrøttene og ha oppi salt og pepper. Legg på lokk og la gryten koke til fisken er ferdig og grønnsakene er møre. Rør litt i den av og til så alt blander seg godt.
Serveres med poteter.
TORSKEGRYTE 1
1 kartong fløte (eller 3 dl melk)
1 beger Philadelphia eller Tine kremost naturell
En god neve hakket bacon (kan sløyfes, var godt i denne gryten da)
Reker
Smelt en god dæsj smør i en gryte. Stek baconet. Hell over fløte og kremost og rør godt. Ha i krydder (salt, pepper, muskat) og la sausen småkoke i noen minutter. Ha i store biter av torskefilet og gulrøtter i biter (jeg brukte mini-gulrøtter), samt andre grønnsaker du liker (kålrot i staver, brokkoli...). La gryten koke til torsken er mør. Sausen ble helt fin i konsistensen hos meg, men vil du ha den tykkere kan du bruke litt maizenna.
Ha i reker til slutt (skal ikke koke).
Serveres med poteter.
TORSKEGRYTE 2:
400 gram frossen torskefilet (19,90 på Lidl!!)
3 dl yoghurt naturell
1 tube mager rekeost
1 boks skivet sopp
1 liten boks mais
1 stor purre
Sett ovnen på 180 grader.
Legg fisken i en ildfast form og strø litt salt og pepper over. Bland sammen alt det andre i en stor bolle. Hell det over fisken og sett den inn i ovnen. La den steke i ca en halvtime, til fisken er gjennomstekt.
Serveres med kokte poteter og gulrøtter.
Olympia sa for siden:
Jeg spiser bare fisk på restaurant jeg. :drama:
Eneste måten jeg spiser fisk hjemme (dog altfor sjeldent) er torsk som vendes i mel, pepper og salt og sprøstekes. Serveres med salat og ovnsbakte poteter.
Daisy sa for siden:
Du Iset, hvor lang tid ca tar det å lage denne seien. 30 min?
(altså koketid mener jeg)
Tror du det funker å slenge alt i en ildfastform i ovnen i ca 45 min?
Daisy sa for siden:
Svensk Fiskegrateng.
Lag potetstapp (poterer smør hvit pepper, melk)
Lag hvit saus og ha i en fiskebuljong.
Kok en torskeblokk. (findus 400 gram eller annet)
en boks tomater (hele)
Legg potetene i bunn i en ildfast form, torsken oppå på midten, hell hvit saus over, og legg tomatene (ikke sausen) rundtom i formen.
Inn i ovnen i 10-15 minutt.
Tertit sa for siden:
Hannah sa for siden:
Samme her, bare bytter ut kveite med torsk. Gjerne litt sitronpepper på fisken også.tiddelibom sa for siden:
Ovnstekt laks med rotgrønnsaker:
Laksefileter i ildfast form, små terninger med rotgrønnsaker (sellerirot, persillerot, løk/purre, gulrot) legges over, inn i ovnen i et kvarters tid til fisken er ferdig. Serveres med ris eller potet.
Dixie Diner sa for siden:
Oj det siste der tør jeg ikke si noe om, har aldri prøvd. Men det burde vel gå?
Gryten skal koke i ca. 40 minutter vil jeg tro. Når gulrøttene er møre er den ferdig, de tar litt tid. Vel kanskje 30 minutter.
Left sa for siden:
Her må jeg bare signere.
Ellers er jeg ganske enkel, og synes lettsaltet torsk, med skikkelig god hjemmelaget potetmos (litt grov) og kokte gulrøtter, samt flatbrød er usannsynlig godt.
Daisy sa for siden:
Den er i ovnen nå. Jeg tar den ut halvveis og rører litt i den!
Dixie Diner sa for siden:
Spennende, si fra hvordan det går da. :)
Beathe sa for siden:
Røkt kolje er usannsynlig godt! Med kokte poteter, og smeltet smør med hardkokt egg oppi. Mmmm.
Wix sa for siden:
Røkt kolje er nok min favoritt også, på samme måte som Beathe beskriver. Helstekt ørret er også veldig godt!
Erica sa for siden:
Jeg er veldig glad i bacalao, blandaball med kålrot, bacon og potet, og lettsaltet uer med potetstappe og bacon.
Enhjørning sa for siden:
Boknafisk med bacon og eggesmør! :nam:
Men det aller, aller beste er det aller enkleste: Nytrekt, kokt torsk med poteter, gulrøtter og smeltet smør evt smeltet smør med sprøstekte baconbiter i.
Akkurat slik mamma lager den. :hjerter:
MegaMie sa for siden:
Laks i form.
Legg noen laksefileter i en smurt form. Krydre med sitronpepper.
Skjær opp sopp, parika og purre (eller det du har for hånden) og legg det i formen.
Hell over ca 1 kartong matfløte.
Stekes i ovnen ca 25 min, til fløten har blitt litt stiv.
Serveres med kokte poteter, revne gulrøtter og evnt litt smeltet smør.
:ja:
Mandino sa for siden:
Ellers er jeg glad i ovnsbakt, breiflabb med ris og hvitvinssaus. Dette er en rett som virkelig smelter i munnen.
Lilleville sa for siden:
Enig! Det er noe av det beste jeg får.
Ellers lager sambo en utrolig god torskerett, men jeg husker ikke oppskrifta helt....:rolleyes:
Uansett, det er torsk som steikes i smør, med en god potetmos. Sausen til består stort sett av smør, persille og soyasaus. Utrolig godt! Retten er litt feit men det funker og veldig bra å bytte ut potetmos med båtpoteter!:ja:
Dali sa for siden:
Baccalao :nam:
rajraj sa for siden:
Åh! :sikle: Nå ble jeg skikkelig sulten!
Jeg er også veldig glad i stekte makrellfileter (som er vendt i egg og mel- og salt/pepper-blanding). Med agurksalat, rømme og båtpoteter til. :nam:
rajraj sa for siden:
Har forresten en god oppskrift på jukse-baccalo ala min far:
1 blokk frossen sei i terninger
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpuré
400 gr. poteter i tykke skiver
1 gul løk - finhakket
1 rød chilli, renset for frø - finhakket
sorte oliven, så mange du vil
finhakkede hvitløksfedd - etter smak
noen gode klunker olivenolje
salt og pepper
Fres chilli, løk og hvitløk i en kjele. Tilsett de hakkede tomatene og -puréen og kok opp. Legg sei-bitene oppi og sett ned varmen. Salte godt. La det småputre mens du koker potetskivene litt. Etter cirka 10 minutter, legger du poteter og oliven i kjelen og godt med olivenolje, samt litt pepper. La det småpurte ytterligere ti minutter/et kvarter.
Meningen er at fiskebitene skal bli litt tørre, for å etterligne baccalao-konsistens.
Serveres for eksempel med focaccia eller annet godt brød.
Dette er både billigere og kjappere enn ekte baccalao. Ikke bedre selvsagt, men en god erstatning på hverdager.
Amelie sa for siden:
:nam:
*) stappa skal være grov med masse smør og fløte/melk og en dæsj sennep, salt og cayennepepper!
Amèlies fiskegryte :p (4 pers) 6-8 poteter i terninger 1 kålrot i terninger 1 stor purre (surres i litt smør) 1 liter fiskebuljong tilsettes (putre 5-10 min) 500 g seifilet eller torsk i terninger trekkes til fisken og potetene er møre 1 boks rømme (lettrømme eller seterrømme) evt en klunk hvitvinTar ca 30-40 min å lage og er alltid en suksess, også blant barn og fiskeskeptikere. Grei å bare sette på bordet og ha alt i ett. Server gjerne med hjemmebakte rundstykker eller brød. Nydelig også dagen etter.
Amelie sa for siden:
:nam: Oppskrift?
maggypop sa for siden:
Steinbit-eller seifilet i spinat/fløtesaus:
Fileten vendes i mel og stekes i pannen.
Pannen kokes ut med fiskebuljong.
Spinat legges oppi buljongen, og det hele reduseres til en tyktflytende saus.
Masse pepper må til! Salt etter behov.
Fløte tilsettes rett før servering, og skal bare koke såvidt inn i sausen.
Jeg pleier å bruke frossen spinat, gjerne pellets.
Serverer som regel med poteter og tomatsalat.
Pamina sa for siden:
Sushi
Sildball
Bacalao
Kveite
Arran sa for siden:
Bacalao
Grillet eller stekt breiflabb med kremet urterisoni, grillet asparges og ovnsbakte tomater (lav varme, lang tid). Tilbehøret funker også til f.eks grillet klippfisk.
God gammeldags fiskegrateng med kokte poteter og revne gulrøtter.
Røkt kolje og risotto med spinat, grønne erter og parmesan.
Stekt brosme med potetmos og brokkoli.
Maya80 sa for siden:
Bacalao eller plukk fisk.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.