Nå står min første lavkarbokake i ovnen. Den består av 310g 70% sjokolade og 10 egg. :knegg:
Oppskrift og fremgangsmåte kan legges ut etter at barna er i seng. Røra smakte i hvert fall himmelsk.
6-8 personer
310g mørk sjokolade (jeg brukte 70% kokesjokolade med 34g karbo per 100g).
10 egg, skilt.
Smelt sjokoladen over vannbad, rør ofte.
Pisk eggehvitene (alle 10) til det danner seg stive topper.
Pisk eggeplommene lett sammen og tilsett den smeltede sjokoladen og rør forsiktig inn.
Tilsett eggehvitene i blandingen, vend dem inn i røra med slikkepott eller stålvisp (blandingen skal se ut som mousse når den er klar)
Hell røra i en 20cm form, kledd med bakepapir, som du bretter over kanten.
Stekes på 250 grader midt i ovnen i 8 min. La kaka stå på benken en halvtime før den settes i kjøleskapet i 12 timer, eller over natten.
Glasur: 185g 70% sjokolade (jeg skal bruke Freia sin med appelsin)
Når kaken har hatt oppholdet i kjøleskapet tas den ut av formen og legges på fat, hell glasuren over og sett kaka tilbake i kjøleskapet i 5 min.
Ved servering dypper du en kniv i kokende vann før kaka skjæres opp.
Jeg skal servere med vaniljeis, men det er sikkert godt med pisket krem også.
Ånei ser at det ikke er samme mengder. Her er Black Sunday hvertfall. :)
Veldig spent på din oppskrift. Det finnes så mye godt man kan lage som lavkarbo. Noe av det beste jeg har laget er pizzasnurrer med 2-3 gram karbo per stk.
Hørtes deilig ut, men er vel ikke særlig lavkarbo kanskje? Jeg kommer til nærmere 180 karber pr kake. Om det er 6-8 biter så tilsvarer jo det 22,5-30 karber pr bit.
Jeg går forøvrig på et tilnærmet ketolysekosthold og skal holde meg fra 15-20 pr dag, så for meg funker ikke denne, men den kan kanskje funke fint på de som har en litt høyere daglig grense da.
Ja, vanlig mørk sjokolade er ikke så fattig på karber, men det er jo bare å bytte den ut med feks. Cloetta sukkerfri, tenker jeg. Eller Freia 86 %, som har 19 karber per plate. Da blir det hvertfall mindre karber.
Tenker den blir veldig god med Sukkerfritt sin Mørk sjokolade også jeg, den har vel 2 karber pr 100g mener jeg. Da kommer man ut med ca 25 karber i hele kaka, og DA snakker vi lavkarbo for meg da! :nam: Jeg har brukt denne med stort hell i Black Sunday hvertfall.
Kom på at jeg har fire plater Sukkerfritt Mørk Sjokolade i skapet gitt... Kanskje teste til en verdig anledning!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.